Túl régóta van 28 ezernél a BTC árfolyama, hamarosan nagy mozgás jöhet?

-

A BTC árfolyama szemmel láthatón beszorult egy viszonylag szűk sávba, több elemző szerint is viszont innen hamarosan kitörés következhet.

A húsvéti hétvégéhez közeledve sem érkezett semmiféle hír, amely érdemben befolyásolhatta volna az árat, amely továbbra is a 28 ezer dolláros szinten van, és a jelek szerint ez az oldalazás kitarthat a hétvégén.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A közelmúltban a 25 ezer és a 30 ezer dollár is szóba került, mint várható célár, hiszen a tőzsdei order bookok mindkét esetben egyre nagyobb likviditást mutattak ezekben a régiókban.

Ennek következtében az árfolyam maga viszont beszorult a két szint közé, és nehezen tud kimozdulni a jelenlegi sávjából, hiszen felfelé és lefelé is hatalmas falakkal találja szembe magát.

Ráadásul a kereskedők nem vonják vissza a megbízásokat, a likviditás vélhetően továbbra is itt marad.

Az indikátorok a tőzsdék esetén sem mutatnak egyértelmű irányt, mindenki bizonytalan.

„Az a helyzet, hogy a BTC, ETH, vagy a DOGE esetén egyszerűen tévedés lenne egy meghatározott árat várni most. De a kriptóban amúgy is mindössze egyetlen dolog garantált, mégpedig az, hogy ez egy kockázatos eszközosztály, és semmi sem garantált.”

A Coinbase korábbi tisztviselője, Balaji Srinivasan nemrégiben azzal keltett feltűnést, hogy rekordmagas árfolyamot, egymillió dollárt jósolt, mégpedig három hónapon belül, és erre több millió dolláros fogadást is kötött.

A Material Indicators elemzőcsapata szerint piaci likviditás a kereskedők hangulatát tükrözi, és ez a likviditás most azt mutatja, hogy nagy volatilitásra nem biztos, hogy érdemes számítani.

Forrás: Material Indicators/Twitter

„A hétvége elég nyugodtnak tekinthető, és az árfolyam gyakorlatilag mintha kiegyenesedett volna, olyan sima. De minél tovább marad ebben a szűk sávban, annál határozottabb lesz a kitörés. Mivel 15 ezerről indulva jutottunk ide, elképzelhető, hogy ugyanilyen erős menetelés áll előttünk. A 27600 mindenesetre erős támasznak tűnik az árfolyam számára.”

Egy másik kereskedő szerint mikor a piac ilyen unalmassá válik, és a voltilitás is ennyire lecsökken, akkor az ilyen időszak általában nagy mozgással folytatódik.

A Bollinger-szalagok indikátora alapján a BTC árfolyamának az idei legalacsonyabb volatilitását látjuk most, és ez szintén kitörésre utaló jel a kereskedők számára.

bitcoin
BTC/USD 1 napos gyertyadiagram (Bitstamp) a Bollinger szalagokkal. Forrás: TradingView

A részvénypiac mutatja az utat

A szélesebb értelemben vett makrogazdasági környezetet figyelembe véve elmondható, hogy a részvénypiac most nagyon hasonlóan viselkedik.

Jurrien Timmer, a Fidelity igazgatósági tagja a Twitteren osztotta meg a követőivel, hogy 2023 eddig jól alakul a részvények számára, de az SP500 már kilencedik hónapja oldalazik.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az index ez alapján hamarosan kitörhet, de azt még nem lehet eldönteni, hogy felfelé vagy lefelé.

Erre ráadásul hatalmas befolyása van a Fed monetáris politikájának, amely alakulását szintén nem lehet előre kikalkulálni.

„Hogy merre megy innen a piac? Egy ideje semerre, ahogy láthatjuk. Még csak három hónap telt el 2023-ból, de már kilencedik hónapja ebben a mostani kereskedési sávban vagyunk. Ez hosszú idő, és a piac hamarosan lépni fog az egyik irányba.”

zeta

Olvastad már? Texas: államilag kibocsátott, aranyfedezetű digitális valuta létrehozására

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Winklevoss ikrek társtulajdonosok lettek egy fociklubban

A Winklevoss ikrek a Real Bedford FC csapatában szereztek részesedést, az ismert bitcoin-rajongó, Peter McCormack fociklubjában. A terveik szerint a klubot a legjobbak közé akarják...

Egy amerikai szenátor is beszédet tartott a Bitcoin Policy Summit rendezvényen

Marsha Blackburn egyértelművé tette, hogy számára mennyire jól beleillik a bitcoin a magánszféra és a fogyasztóvédelem kategóriájába, és, hogy a jövőben a mainál sokkal nagyobb...

A 99Bitcoins lehet a következő berobbanó BRC20 token?

A Bitcoin ezen a héten kifejezetten erős arcát mutatta, nemrég ugyanis visszaszerezte a 70.000 dolláros árfolyamot, miután 5 százalékot emelkedett. Eközben az újonnan előértékesített BRC20...

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!