A ChatGPT nem ajánlja befektetésre a bitcoint

-

Peter Schiff közismert kriptokritikus hírében áll, és nemrégiben új támogatóra lelt a népszerű chatbot, a ChatGPT színre lépésével.

A mesterséges intelligenciával működő alkalmazás az aranyat és az ezüstöt ajánlotta, mint recesszió-ellenálló befektetési formát, és meg sem említette a bitcoint.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Schiff örömmel vonta le a következtetést, amelyet aztán meg is osztott a Twitteren a követőivel, és amely szerint a robot tényleg intelligens.

Egy nyugdíjbefektetéseket kínáló platform a ChatGPT-t is segítségül hívta, hogy milyen befektetést érdemes ajánlani, amely jól teljesíthet egy recesszió esetén is, egészen pontosan olyan esetekben, ahol az eszközök ki vannak téve a nagy felugrások és nagy bezuhanások ciklusainak.

A chatbot a nemesfémeket javasolta, a bitcoint pedig nem említette meg, így Schiff kihasználta az alkalmat, és a közösségi médiában az eredeti cikkre hivatkozva dicsérte a mesterséges intelligencia döntését.

A Gold IRA Guide által kiadott sajtóközlemény szerint ChatGPT diverzifikációt javasolt több eszközosztály között is, nem csak arany és ezüst vásárlását.

Az eltervezett portfólióban megtalálhatók különböző részvények, kötvények, készpénz, és nemesfémek is, mint ténylegesen recesszióálló kombináció.

Az elméletben kialakított portfólió 40%-ban kötvényekből áll, 30%-a blue chip részévnyeket tartalmaz például az egészségügy, közszolgáltatások, vagy éppen fogyasztói cikkek szektoraiból.

10%-ot tesz ki a készpénz és a különböző pénzpiaci alapok, és a fennmaradó 20%-ot kapná az arany, valamint a hozzá kapcsolódó befektetési formák.

Ide lehet érteni a tőzsdei nemesfém ETF-eket, de a bányászcégek részvényeit is.

A cikk megfogalmazásában az a 20%-os allokáció jelentősen magasabb, mit az aranyrajongó befektetők, például Ray Dalio vagy éppen maga Peter Schiff által ajánlott arány.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Schiff nemrégiben ismét elmondta a követőinek, hogy az arany jelenlegi árfolyamánál sokkal nagyobbat is láthatunk majd, mikor a pénznyomtatással újraindul majd a sárga nemesfém bikapiaca.

Az arany a hét korábbi részében lépte át a fontos lélektani határt jelentő 2000 dolláros árfolyamot.

zeta

Olvastad már? Túl régóta van 28 ezernél a BTC árfolyama, hamarosan nagy mozgás jöhet?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A szakértők szerint a legjobb altcoinok készen állnak a rövid távú nyereségre

Vendégbejegyzés A kriptopiac a fellendülés erős jeleit mutatja, felkeltve a tapasztalt befektetők és az újonnan érkezők figyelmét egyaránt. A bikás tendenciával a láthatáron a reflektorfény a kiválasztott...

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!