Öt szingapúri kriptótulajdonosból majdnem négynek van etherje, ezt követi a bitcoin, a Cardano és a Binance Coin.

A kripto-barát országnak lenni kifizetődő az elfogadás szempontjából – derült ki egy Szingapúrról szóló új tanulmányból.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Gemini kriptotőzsde által a CoinMarketCap és a Seedly partnerségével készített „The State of Crypto in Singapore Report 2021″ című tanulmány szerint a pénzügyi befektetésekkel rendelkező szingapúriak több mint kétharmada jelenleg kriptót is tart.

A jelentés, amely 4348 szingapúri felnőtt megkérdezésével készült, akik saját bevallásuk szerint rendelkeznek vagy érdeklődnek a személyes pénzügyi és befektetési termékek iránt, azt mutatja, hogy a válaszadók 67%-a jelenleg kriptoeszközökkel is rendelkezik.

Míg minden ötödik kriptótulajdonos nő, a tanulmány az átlagos szingapúri kriptótulajdonost „29 éves férfiként jellemzi, akinek átlagos éves jövedelme körülbelül 51 968 szingapúri dollár (38 456 USA dollár)”.

Ami a szingapúri befektetők birtokában lévő kriptoeszközök megoszlását illeti, az Ethereum blokklánc natív kriptopénze, az ETH 78%-kal egyértelműen vezet, mint a legnépszerűbb kriptopénz, míg a kriptótulajdonosok 69%-a birtokol bitcoint.

A Cardano (ADA) és a Binance Coin (BNB) követi ezeket 40%-kal, illetve 31%-kal. Minden negyedik befektető XRP-t és Tether-t (USDT) is tart a felmérés szerint.

A jelentésből kiderül, hogy az emberek érdeklődése a kriptók iránt részben a COVID-19 járvány miatt nőtt meg, mivel a kriptótulajdonosok 67%-a többet fektetett be a járvány alatt, hogy fedezze magát az infláció ellen, vagy befektesse a zárlatok miatt megnövekedett rendelkezésre álló jövedelmét.

Másrészről viszont az ismeretek és a megértés hiánya a vezető tényező, amely elriasztja a nem kriptotulajdonosokat az eszközosztályba való befektetéstől.

A kriptopiacok volatilitását, a kripto befektetések kockázatos jellegét és a szabályozási felügyelet hiányát is a befektetést gátló tényezőként jelölték meg.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Egy másik, kisebb mintavételi csoporttal készült tanulmány nemrégiben kimutatta, hogy a szingapúriak 46%-a tervezi, hogy a következő 12 hónapban digitális eszközöket vásárol.

A kriptopénzekből származó jövedelmekre kivetett nulla százalékos adóval Szingapúr a kripto és blokklánc központjává vált az ázsiai-csendes-óceáni térségben.

Olvastad már? A Bitcoin létrehozása – ingyenes ekönyv a Bitcoin mögötti technológiáról

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!