Sherrod Brown: a stablecoinok se nem decentralizáltak, de nem átláthatók

-

A demokraták továbbra is kétségbe vonják a stabilcoinokat, mivel Sherrod Brown (D-OH) és Elizabeth Warren (D-MA) szenátorok ma újra előadták a fogyasztói kockázatokkal kapcsolatos aggodalmaikat.
A múlt héten Washingtonban a kriptovállalatok vezérigazgatói és a törvényhozók közötti barátságos hangnem a mai napon átadta helyét a szokásos, intenzívebb stablecoin-vizsgálatoknak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A szenátus bankbizottságának ma reggeli meghallgatásán Sherrod Brown (D-OH) képviselő azt mondta, hogy a stablecoinok nem decentralizáltak és nem is átláthatóak, és figyelmeztetett: „ha stablecoinokba fekteted a pénzed, nincs garancia arra, hogy visszakapod”.
Brown a kedd reggeli meghallgatás teljes anyagát megosztotta a honlapján. Az ohiói szenátor könyörtelen nyomást gyakorolt a stabilcoinokat kibocsátó vállalatokra, például a Circle-re és a Tetherre.
A múlt hónapban levelet küldött a tőzsdéknek és a stabilcoin-kibocsátóknak – köztük a Coinbase-nek, a Gemininek, a Binance US-nek és a Paxosnak –, hogy kifejezze aggodalmait, és nyomást gyakoroljon rájuk, hogy adjanak tájékoztatást arról, hogyan lehet a stabilcoinokat amerikai dollárra váltani.
Az aggodalom, legalábbis a Tetherrel kapcsolatban, perekben és vizsgálatokban is visszaköszönt.

Szeptemberben egy 1,4 billió dolláros csoportos keresetet utasítottak el a vállalat ellen. Ebben azt állították, hogy a vállalat fedezetlen USDT-t bocsátott ki, és 2017-ben csalárd módon manipulálta a bitcoin árfolyamát.
A hét elején pedig az USDT kibocsátóját egy új csoportos keresetbe is belekeverték, mivel a New York déli kerületi bíróságán benyújtott kereset szerint a kibocsátó gyakorlata „erkölcstelen, etikátlan, elnyomó és gátlástalan.”

A bankbizottság más tagjainak ma reggeli kommentárjai a már előreláthatóan pártpolitikai vonalak mentén alakultak, mivel a demokraták továbbra is duplán és triplán hangoztatják bizalmatlanságukat a kriptovalutákkal szemben.

„[A stablecoinok] támogatják a kriptovilág egyik legsötétebb részét, a defi-t, ahol a fogyasztók a legkevésbé vannak védve az átveréstől” – írta Elizabeth Warren szenátor (D-MA) a Twitteren a meghallgatást követően, mellékelve egy klipet magából a meghallgatásból. „A szabályozóhatóságainknak komolyan kell venniük a szigorítást, mielőtt túl késő lenne.”


Eközben a rangidős szenátor, Patrick Toomey (R-PA) dicsérte a stabilcoinokat, és azt mondta, reméli, hogy a törvényhozók olyan szabályozási keretet fognak követni, amely ösztönzi az innovációt.

„A stabilcoinok óriási potenciális előnyöket kínálnak, többek között nagyobb fizetési sebességet, alacsonyabb fizetési költségeket, a fizetési rendszerhez való szélesebb körű hozzáférést, és programozhatóságot” – mondta Toomey. „A stabilcoinok szabályozását szűkre szabottan és harmonizáltan kell kialakítani az Egyesült Államokon belül és a joghatóságok között globálisan.”

Olvastad már? Hogyan állapítják meg a kriptopénzek árfolyamát

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!