Robert Kiyosaki: „Vásárolj Bitcoin, gazdasági zuhanórepülés következik”

-

A leginkább a „Rich Dad Poor Dad” című könyvéről híres pénzügyi szakértő, befektető és tényirodalmi író, Robert Kiyosaki egy kis szünet után ismét a Twitteren nyilatkozott a Bitcoinról.

Ismét azt állította, hogy a világgazdaság „zuhanórepülése” közeleg, és a Bitcoin és más fedezeti eszközök mellett szólt a 2020 óta várt gazdasági összeomlással szemben.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

„A Bitcoin a legjobb biztosíték”

Robert Kiyosaki kijelentette, hogy a Bitcoin, az arany és az ezüst továbbra is a „legjobb biztosíték” a jelenlegi amerikai gazdasági helyzetben.

Úgy véli, hogy „zuhanórepülése” következik, nem pedig puha vagy kemény landolás, mint ahogy azt mások gondolhatják. Hozzátette, hogy reméli azonban, hogy téved.

Kiyosaki 2020 óta a Bitcoin lelkes támogatója, előtte csak úgy csendben felhalmozott BTC-t.

De három évvel ezelőtt kezdett el aktívan tweetelni róla, amikor a világjárvány beindult, és a globális központi bankok a Federal Reserve-t követve elkezdtek trilliókat nyomtatni a gazdaságuk támogatására.

Csak az USA-ban 2020-ban több mint 6 billió dollárt nyomtatott a Fed. Kiyosaki szerint a Fed megöli a regionális amerikai bankokat.

Április végén Robert Kiyosaki több amerikai regionális bank – Silvergate Bank, Silicon Valley Bank, Signature Bank, First Republic Bank és mások – egymást követő bezárását kommentálta.

Ezek közül néhányan kriptotőzsdékkel és blokkláncvállalatokkal dolgoztak együtt. Összességében több mint 10 bankot zártak be, amelyek eszközeit eladták.

Kiyosaki a regionális bankokat a „gazdaság szívének és lelkének” nevezte.

Hozzátette azt is, hogy ez a bankválság más vállalatok munkahelyeit is érinti; szerinte az Amazon 18 ezer munkahely leépítését tervezte hitelek áramlása nélkül.

Bármennyire is keményen jósolja Kiyosaki az amerikai és a globális gazdaság összeomlását, az általa választott biztonságos menedék változatlanul a Bitcoin, az arany és az ezüst.

Ha az arany 1000 dollárra zuhan jelentette ki nemrég, az csak arra fogja ösztönözni, hogy még többet vásároljon belőle.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Robert Kiyosaki szerint a Bitcoin elérheti a 100.000 dollárt

A már említett amerikai bankválság és a túl sok pénzt nyomtató kormányzat miatt Kiyosaki arra számít, hogy a Bitcoin a 100.000 dolláros árszint felé mozdul el.

Ebben a jóslatában egy kicsit csökkentette várakozásait, mivel ezt megelőzően 500.000 dollárt hangoztatott, mint a célt, amit a Bitcoin 2025-re elérhet.

E cikk írásakor a BTC 26,896 dolláron cserél gazdát, a CoinMarketCap szerint közel 2%-ot esett az elmúlt 24 órában.

Olvastad már? Újabb pert indítottak SBF ellen

Kiemelt kép:

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!