A VanEck vezérigazgatója szerint nem lesz Bitcoin-ETF

-

A kriptopénz iparág iránti növekvő érdeklődés és fejlődés ellenére úgy tűnik, hogy egy Bitcoin-ETF, messze van az amerikai piac számára, ahogyan azt a VanEck vezérigazgatója, Jan Van Eck jelezte.

A közelmúltban Miami Beach-en megrendezett Bitcoin 2023 konferencián felszólalva Van Eck egyértelmű ítéletet mondott: „Nincs esély”.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A VanEck vezérigazgatója szkepticizmusát a Grayscale Investments és az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) közötti jelenlegi jogi huzavonának tulajdonította.

A Grayscale arra törekszik, hogy Bitcoin trustját ETF-é alakítsa át. Van Eck szerint azonban, még ha a Grayscale győztesen is kerül ki, a SEC szokásos időhúzása belátható időn belül távol tarthatja a Bitcoin ETF-et.

Megjegyezte:

„Még ha a SEC el is veszíti a Grayscale peres ügyét, akkor is csak húzni fogják az időt. Szóval egyszerűen nem látom ezt a következő másfél évben.”

Van Eck utalt a versenytársak által a közelmúltban benyújtott, Ether-Futures alapú alapokra vonatkozó bejelentésekre is.

Ezek közül hármat máris módosítottak vagy visszavontak röviddel az eredeti benyújtásuk után. Fenntartotta a SEC késleltetési taktikájába vetett hitét, kijelentve: „Nagyon sok szabályozási eszközzel rendelkeznek”.

A Bitcoin ETF létrehozása már régóta vágyott a kriptoiparban, de a SEC óvatos maradt, elsősorban a piaci manipulációval kapcsolatos aggodalmak miatt.

Az évek során több kibocsátó is javasolt spot termékeket, csakhogy a szabályozói ellenállással szembesültek.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

E visszalépések ellenére a Bitcoin-Futures alapok 2021 óta kereskednek. A bevezetés előtt aggodalmakat kiváltó, előre jelzett problémák nagyrészt enyhültek.

Az ETF-ek terén vezető szerepet betöltő VanEck 2021-ben indította el a VanEck Bitcoin Strategy ETF-et (ticker XBTF), amely Bitcoin határidős ügyleteken alapul.

A VanEck Bitcoin ETF-re vonatkozó javaslatát azonban a SEC 2021 végén elutasította.

Olvastad már? Az XRP a hétvégén nyereséggel zárja a hetet a jelenlegi volatilitás közepette?

Kiemelt kép:

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!