A VanEck vezérigazgatója szerint nem lesz Bitcoin-ETF

-

A kriptopénz iparág iránti növekvő érdeklődés és fejlődés ellenére úgy tűnik, hogy egy Bitcoin-ETF, messze van az amerikai piac számára, ahogyan azt a VanEck vezérigazgatója, Jan Van Eck jelezte.

A közelmúltban Miami Beach-en megrendezett Bitcoin 2023 konferencián felszólalva Van Eck egyértelmű ítéletet mondott: „Nincs esély”.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A VanEck vezérigazgatója szkepticizmusát a Grayscale Investments és az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) közötti jelenlegi jogi huzavonának tulajdonította.

A Grayscale arra törekszik, hogy Bitcoin trustját ETF-é alakítsa át. Van Eck szerint azonban, még ha a Grayscale győztesen is kerül ki, a SEC szokásos időhúzása belátható időn belül távol tarthatja a Bitcoin ETF-et.

Megjegyezte:

„Még ha a SEC el is veszíti a Grayscale peres ügyét, akkor is csak húzni fogják az időt. Szóval egyszerűen nem látom ezt a következő másfél évben.”

Van Eck utalt a versenytársak által a közelmúltban benyújtott, Ether-Futures alapú alapokra vonatkozó bejelentésekre is.

Ezek közül hármat máris módosítottak vagy visszavontak röviddel az eredeti benyújtásuk után. Fenntartotta a SEC késleltetési taktikájába vetett hitét, kijelentve: „Nagyon sok szabályozási eszközzel rendelkeznek”.

A Bitcoin ETF létrehozása már régóta vágyott a kriptoiparban, de a SEC óvatos maradt, elsősorban a piaci manipulációval kapcsolatos aggodalmak miatt.

Az évek során több kibocsátó is javasolt spot termékeket, csakhogy a szabályozói ellenállással szembesültek.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

E visszalépések ellenére a Bitcoin-Futures alapok 2021 óta kereskednek. A bevezetés előtt aggodalmakat kiváltó, előre jelzett problémák nagyrészt enyhültek.

Az ETF-ek terén vezető szerepet betöltő VanEck 2021-ben indította el a VanEck Bitcoin Strategy ETF-et (ticker XBTF), amely Bitcoin határidős ügyleteken alapul.

A VanEck Bitcoin ETF-re vonatkozó javaslatát azonban a SEC 2021 végén elutasította.

Olvastad már? Az XRP a hétvégén nyereséggel zárja a hetet a jelenlegi volatilitás közepette?

Kiemelt kép:

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A kripto szakértők nagyot fogadnak erre az új VR tokenre, ezt érdemes tudni róla

Vendégbejegyzés Egy új VR játékplatform vár megjelenésre, amelynek nemrég kezdődött az előértékesítése. Az 5thScape projekt 5SCAPE névre hallgató, natív használati tokenje a 15 millió dolláros céljának...

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!