Újabb pert indítottak SBF ellen

-

Az FTX ügyvédei pert indítottak a korábbi ügyvezető, Sam Bankman-Fried ellen, mivel a gyanú szerint úgy vásárolta fel az Embed nevű részvénykereskedelmi platformot, hogy gyakorlatilag semmiféle adatgyűjtést nem végzett előtte.

A tőzsde a vádirat alapján 220 millió dollárt fizetett a cégért, még a tőzsde csődje előtt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

SBF mellett a társalapító Zixiao Wang, és a korábbi ügyvezető, Nishad Singh szintén az alperesek között szerepel.

Mikor az FTX tőzsde csődöt jelentett, az ügyben eljáró bíró engedélyezte, hogy a tőzsde többi eszközével együtt az Embed is árverezésre kerüljön, az aukció során viszont a legmagasabb ajánlat is csak az 1 millió dollárt érte el.

A vádirat szerint az aukció előtt a lehetséges vásárlók hajlandóak voltak elvégezni a saját kutatásukat, és így rájöttek arra, amire SBF nem, hogy az Embed, mint kereskedelmi platform, gyakorlatilag értéktelennek tekinthető.

Az aukció előtt 12 vásárlójelölt is jelezte az érdeklődését, a legnagyobb előzetes ajánlat pedig 78 millió dollárról szólt.

Miután viszont jóval részletesebb elemzést is végeztek a vállalkozáson, egy kivételével minden érdeklődő visszavonta az ajánlatát, ez derült ki az Embed alapítójának, Michael Gilesnek a beszámolójából.

Az FTX ügyvédei szerint Giles személy szerint nagyjából 157 millió dollárt keresett a felvásárláson, és ezután nagyjából 1 millió dollárért akarta magának visszavásárolni a cég feletti irányítást.

Az ügyvédek megfogalmazása alapján az FTX bennfentesei valójában szándékosan használták ki, hogy a tőzsde szervezetéből hiányzott a kontroll, a céges tevékenység nem lett dokumentálva, és az ügyfélpénzek kezelése is kivetnivalót hagyott maga után.

Ennek fényében a csalás rész volt az Embed felvásárlása is, főleg úgy, hogy a cég fizetésképtelensége már az üzleti megállapodás előtt is ismert tény volt a résztvevők számára.

A jogászok elmondása szerint a dokumentumok ráadásul utólag meg is lettek változtatva, hogy az Alameda Research részvételét megpróbálják eltüntetni a történetből, és a pénzek valójában az FTX különböző leányvállalatai között mozogtak, nem pedig SBF, Singh és Wang közreműködésével, ahogyan a résztvevők állítják.

SBF
Forrás: Kroll

Az FTX így ezeket a tranzakciókat úgy akarja megjelölni, mint csalást, és semmissé akarják tenni a vádlottak védekezését, amely alapján ezek az átutalások hivatalos, jogszerű pénzmozgások voltak.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az FTX tavaly novemberben jelentett csődöt, és a cég új vezetősége azóta is arra fókuszál, hogy a lehető legtöbb pénzt vissza tudják szerezni, hogy kártalanítsák az ügyfeleket és a hitelezőket.

A lehetőségek között ráadásul az is felmerült, hogy bizonyos körülmények között akár újra is tudnák indítani a tőzsdét.

Olvastad már? Ezért van a kriptopiac ismét pirosban

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!