A kriptós cégek többsége hanyagul szervezi meg a céges struktúráját

-

A Bloomberg nemrégiben osztotta meg a legújabb felmérése eredményeit, amelyből kiderül, hogy a kriptoipari vállalatok esetén túlnyomó részben hiányzik a hagyományos cégeskre jellemző irányítási rendszer.

A vizsgált 60 vállalkozásból ráadásul tíz olyan is van, ahol az igazgatótanácsban egyetlen olyan személy sincs, aki nem tölt be valamilyen más szerepet is a cégben.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Tether, a Huobi és a Magic Eden is azok között van, amelyek nem rendelkeznek független igazgatótanáccsal.

Ott, ahol létezik ez a szervezeti egység, ott az esetek többségében vagy különböző tanácsadókból állt össze, vagy a cég más területein dolgozó vezetőségi tagokból. ez alapján viszont a vállalati szabványok szerint ezek a cégek nem rendelkeznek független igazgatótanáccsal, mint ahogyan az a hagyományos cégek esetén elterjedt és elvárt.

A Binance, a legnagyobb forgalmú kriptotőzsde is mindössze az idei év végére jelezte, hogy egy tényleges igazgatótanácsot is felállít majd a cég vezetésére.

Az FTX tőzsde összeomlása után számos kriptoipari vállalat nyilatkozott úgy, hogy növelni kívánja a transzparenciát, a Bloomberg ennek ellenére is rengeteg hiányosságot tárt fel a vizsgálata során.

Forrás: Bloomberg

A 60 vizsgált cégből csak 31 rendelkezik teljes pénzügy audittal, vagy garanciával a tartalékokról, amelyet független auditáló vállalat készített.

22 cég esetében semmiféle információ nincsen arról, hogy lett-e ilyen audit elvégezve, vagy egyáltalán terveznek-e a jövőben, ha még nem történt meg.

Mennyire átlátható a blokklánc?

Az iparág egyes szakértői szerint a kriptós cégek működése sokszor elég ködösként jellemezhető, ez viszont aláássa a blokklánc egyik legfőbb érték-ajánlatát, amely a transzparencia, és az, hogy a tárolt adatokat nem lehet utólag módosítani.

Egyes nézőpontok szerint magát az anonimitást próbálják meg átláthatóságként eladni a nagyközönség számára.

A befektetők viszont elsősorban ugyanazt várnák a kriptoipar vállalataitól is, mint bármely más cég esetén, a megfelelő auditálást, és a független igazgatótanácsot, és különösen igaz ez a pénzügyi területen működő cégek esetén.

A tanulmányban főleg arra hivatkoznak, hogy az iparág nagy része nem hajlandó auditáltatni magát, az érem másik oldala viszont az, hogy a világ nagy könyvvizsgáló cégei nem szívesen nyújtanak szolgáltatást a kriptoipar vállalatai számára.

A francia Mazars Group tavaly év végén nyilvánosan is bejelentette, hogy a továbbiakban nem végez auditot a kriptós cégek számára, mivel elmondásuk alapján a közvélemény nem képes megérteni, hogy egy-egy ilyen vizsgálat valójában mit is takar.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A terület más szakértői viszont úgy fogalmaznak, hogy a megfelelő szabályozási, jogi keretrendszer nélkül a kriptoiparban működő vállalkozások nem lesznek képesek arra, hogy több befektetőt tudjanak megszólítani, vagy több ügyfélhez jussanak, mivel a megfelelő jogszabályi környezet eleve szükséges lenne ahhoz, hogy a transzparencia megvalósulhasson.

Olvastad már? Az USA úgy gondolja, hogy megtalálta a megoldást az adósságplafon krízisre

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!