Ezért van a kriptopiac ismét pirosban

-

Az elmúlt piaci fejlemények során az amerikai dollár felfelé irányuló lendületet mutatott, és egyre közelebb került a 200-as exponenciális mozgóátlaghoz (EMA).

Ha kitörésre kerül sor, az potenciálisan még magasabbra lendítheti a dollárt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az amerikai dollárnak ez az emelkedése lefelé irányuló nyomást gyakorolhat a kriptovalutákra és más pénzügyi eszközökre, ami azok értékének csökkenéséhez vezethet.

Az amerikai dollár ereje és a kriptovaluták teljesítménye közötti korreláció gyakran fordítottan arányos.

Forrás: tradingview.com

Ahogy a dollár értéke emelkedik, úgy hajlamos a kriptovaluták árfolyamát lefelé hajtani, és fordítva.

Ennek az okfejtése egyszerű: az erősebb dollár drágítja a kriptovaluták vásárlását, amelyek ára jellemzően amerikai dollárban van meghatározva. Ez ezt követően csökkenti a keresletet, és árcsökkenéshez vezet.

Az amerikai dollár értékének megugrása az adósságplafon kérdésének közelgő megoldásával hozható összefüggésbe.

Mivel az amerikai kormány közeledik a megoldáshoz erre a költségvetési kihívásra, a befektetők dollárba vetett bizalma növekedni látszik.

Ez a megnövekedett bizalom növeli a dollár iránti keresletet, ezáltal pedig a dollár értékét.

Ha a dollár áttöri a 200-as EMA küszöböt, az újabb lejtmenethez vezethet a kriptopiac számára.

A kriptopénz befektetőknek ezért fel kell készülniük egy esetleges piaci visszaesésre.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

A bálnák elhagyják a Cardanót

A bálnák megkérdőjelezhető viselkedése ellenére a Cardano felfelé mozog.

Ez az árfolyamrally annak ellenére következett be, hogy a Cardano nagy mennyiségű ADA-t birtoklói körében jelentősen visszaesett a hálózati aktivitás.

Az IntoTheBlock adatai szerint a Cardano hálózaton a nagy tranzakciók és pénztárcák száma jelentősen csökkent.

Ez az elmozdulás a bálnák jelentős kivonulását feltételezi a hálózatról, ami hagyományosan az ADA árfolyamának csökkenését váltotta volna ki. Azonban egy ellenkező értelmű csavarral az ADA ára emelkedő pályára állt.

A jelenség magyarázatának egyik hipotézise azon az elképzelésen alapul, hogy a bálnák jelentősen hozzájárulnak a Cardanóra nehezedő eladási nyomáshoz.

A kriptopénzpiacon a bálnák gyakran jelentős befolyással rendelkeznek a birtokukban lévő nagy mennyiségű kriptoeszköz miatt.

Eladási nyomást kelthetnek, amikor úgy döntenek, hogy nagy mennyiségű kriptopénzt likvidálnak, ami lejjebb nyomhatja az árakat.

Ezzel szemben, amikor a bálnák elhagyják a hálózatot, mint ahogyan ez a Cardano esetében látszik, az eladási nyomás csökken.

Az ADA árfolyamának jelenlegi emelkedése mögött ez a csökkenő eladási nyomás állhat.

Az áremelkedés a bálnák távozása ellenére is Cardano közösségének robotusztusságának bizonyítékaként tekinthető.

Azt jelzi, hogy a Cardano ökoszisztéma kisebb befektetői és résztvevői képesek fenntartani a hálózatot, bemutatva a decentralizáció és a rugalmasság lehetőségeit a Cardano közösségen belül.

A Shiba Inu elveszti lendületét

Az elmúlt hét során a Shiba Inu (SHIB), az egyik legelismertebb mémérme, figyelemre méltó árstabilitást mutatott.

A SHIB ára az elmúlt hat napban körülbelül 0,0000088 dollár körüli szinten maradt, ami az elmúlt évek legalacsonyabb volatilitási szintjét jelenti a tipikusan kiszámíthatatlan token esetében.

Ez a jellegtelen stabilitás pozitívan hangzik a hagyományos pénzügyi eszközök esetében, de némileg problematikus az olyan mémérmék esetében, mint a Shiba Inu.

Ezeknek az érméknek az elsődleges vonzereje a lakossági befektetők számára a szélsőséges volatilitásukban és a gyors, jelentős nyereség lehetőségében rejlik. De a SHIB árfolyamának stagnálásával a vonzereje egyre csökken.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Ennek a stagnálásnak az időzítése egybeesik azzal, amit a kriptopénzpiacon „mémérme-szezonnak” nevezhetünk.

A mémérmék, amelyek egykor a digitális valuták terén kívülállóknak számítottak, mostanra a középpontba kerültek.

Ahogy azonban a piac telítődik az ilyen érmék egyre nagyobb választékával, úgy tűnik, hogy a mémérme-trend úttörői, a Shiba Inu és a Dogecoin veszítenek fényükből.

Olvastad már? A Binance Ausztrália leállítja az ausztrál dollár befizetéseket és kifizetéseket

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!