A Binance Ausztrália leállítja az ausztrál dollár befizetéseket és kifizetéseket

-

A Binance kriptovaluta tőzsde közölte felhasználóival, hogy megszüntette az ausztrál dollár (AUD) fiat szolgáltatásokat, mivel a helyi fizetési szolgáltatója úgy tűnik, hogy leállította a tőzsde támogatását.

A Binance Australia a Twitteren jelentette be, hogy az AUD PayID befizetések és banki átutalásos kifizetések a harmadik fél fizetési szolgáltatójának döntése miatt korlátozottak lesznek.

Az ügyfelek továbbra is vásárolhatnak és kereskedhetnek kriptopénzzel hitel- vagy betéti kártyával és a Binance P2P piactéren a tőzsde szerint.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Binance közölte:

„Biztos lehet abban, hogy az Ön pénzeszközei biztonságban vannak a SAFU (Secure Asset Fund for Users) biztosítási alapon keresztül, amely szélsőséges helyzetek esetén védelmet nyújt a Binance-felhasználóknak és pénzeszközeiknek”.

A tőzsde hozzátette, hogy helyettesítő partnert keres, hogy továbbra is lehetővé tegye az AUD befizetéseket és kifizetéseket.

A kriptopénzek vásárlására és eladására azonban továbbra is lehetőség van hitel- vagy bankkártyával.

A közleményben ez állt,

„Megjegyzés: továbbra is lehet kriptót vásárolni és eladni hitel- vagy bankkártyával, és a Binance P2P piacterünk is a megszokott módon fog működni”.

Ezeknek a szolgáltatásoknak a felfüggesztése számos ausztrál kriptopénz felhasználót és befektetőt érinthet.

A Binance szabályozási problémákkal néz szembe Ausztráliában

Egy hónappal ezelőtt az Ausztrál Értékpapír- és Befektetési Bizottság (ASIC) megszüntette az engedélyeket.

A törlés április 14-én lépett hatályba. A Binance ügyfeleinek pedig április 21-ig kellett megszüntetniük a meglévő származtatott pozíciókat.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az ASIC célzottan vizsgálta a Binance ausztráliai pénzügyi szolgáltatási tevékenységét.

A szabályozó hatóság különösen a Binance kis és nagykereskedelmi ügyfélkategorizálására összpontosított.

Az ASIC elnöke, Joe Longo elmondta:

„A kripto-származékokkal kereskedő lakossági ügyfeleket Ausztráliában a pénzügyi szolgáltatásokra vonatkozó törvények értelmében fontos jogok és fogyasztóvédelem illeti meg, beleértve a külső vitarendezés lehetőségét az Ausztrál Pénzügyi Panaszhatóságon keresztül. Ezen ügyek célzott felülvizsgálata folyamatban van, beleértve a fogyasztói károk mértékére való összpontosítást.”

Olvastad már? A BlackRock Fund-ról kiderül, hogy PEPE mémérme rajongó?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!