A Bitcoin küzd, hogy átlépje a 28.000 dollárt

-

Az elemzés feltárta a bitcoin utóbbi hetek gyenge teljesítményének lehetséges okát. Azonban volt lehetőség egy lehetséges fordulatra.

Az egész kriptopiac az utóbbi időben oldalazó pályára állt, ami korlátozta a legtöbb kriptót abban, hogy nagy árfolyam-ingadozást mutathasson.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A bitcoin sem úszta meg, hiszen árfolyama jó ideig a 28.000 dolláros határ alatt tartózkodott.

Érdekes módon a CryptoQuant elemzése rámutatott egy olyan tényezőre, amely befolyásolhatta a BTC viszonylag korlátozott ármozgását az elmúlt hetekben.

A BTC ármozgása elkeserítő volt, mivel a legutóbbi árfolyampumpálást követően többen további emelkedésre számítottak.

Van azonban esély arra, hogy hamarosan újra emelkedés induljon észak felé? Vessünk egy pillantást.

Ez korlátozta a Bitcoin…

AxelAdlerJr, a CryptoQuant szerzője és elemzője közzétett egy elemzést, amelyben kiemelte a BTC árfolyamának egyik fő okát, amiért nem tudta átlépni a 28.000 dolláros határt.

Az elemzés szerint a probléma a befektetők profitkivonása volt, akik 28.600 dolláros szinten szerezték meg a Bitcoint.

Ez a csoport 3 hónaptól 6 hónapig terjedő ideig tartotta a coinjukat.

bitcoin
Forrás: CryptoQuant

A cikkíró Sum Coin Age Distribution chartot használta fel álláspontja alátámasztására.

A grafikonon 2023. május 2. után egy erős csökkenés volt látható, ami azt jelzi, hogy a befektetők csoportja nagy mennyiségben likvidálhatta állományát.

Ez arra utalt, hogy a Bitcoin vásárlói, akik a megadott időkeretben vásároltak, valószínűleg profitjukat akarták realizálni.

A piaci értékesítési volumen növekedése miatt pedig nyomás nehezedett az árra. Ezért korlátozva a BTC árfolyamának emelkedését.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

A Bitcoin bálnák készültek valamire

Miközben a piac kevésbé volatilis maradt, a BTC-bálnák másképp reagáltak.

A Glassnode szerint a legnagyobb bálnák, azaz a 10.000 BTC-nél többel rendelkezők a felhalmozási súlyú rendszerről egyenletesen kiegyensúlyozott be- és kiáramlásra váltottak.

Míg a legnagyobb bálnák a felhalmozási fázisból a kiegyensúlyozott fázisba léptek, a piac többi része a jelek szerint a május eleji áresés óta BTC-t halmoz fel.

A Sentiment grafikonja szerint a BTC kínálata a tőzsdéken csökkent, míg a tőzsdéken kívüli kínálata nőtt.

Ez általánosságban pozitív volt, mivel tükrözi a befektetők bizalmát a bitcoin iránt.

Emellett a BTC 0,1+ érmét birtokló címek száma is elérte a 4.372.629-es ATH értéket.

Forrás: Santiment

A BTC hamarosan elérheti a 28.000 dollárt?

Tekintettel a kriptopiac kiszámíthatatlanságára, semmit sem lehet teljes bizonyossággal kijelenteni.

Azonban a BTC mérőszámaira vetett pillantás azt sugallja, hogy nem zárható ki annak lehetősége, hogy a BTC átlépi a 28.000 dolláros szintet.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Például a BTC tőzsdei tartaléka csökkent, ami azt jelzi, hogy a coin nem áll értékesítési nyomás alatt.

Emellett a Bitcoin vevői vételi/eladási aránya arra utalt, hogy a származtatott piacon a vételi hangulat dominált. A BTC finanszírozási rátája szintén zöld volt.

Forrás: CryptoQuant

Ez azt jelezte, hogy a hosszú pozíciókkal rendelkező kereskedők domináltak, és hajlandóak voltak fizetni a rövid pozíciókkal rendelkező kereskedőknek.

Olvastad már? A BlackRock Fund-ról kiderül, hogy PEPE mémérme rajongó?

Kiemelt kép. Andreas Trojak

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Polkadot NFT-k veszítenek népszerűségükből

A Polkadot (DOT) NFT-aktivitásának csökkenését tapasztalta az elmúlt héten, ami aggodalomra adott okot. A Polkadotnak azonban van pár projektje, vajon a hálózat meg tudja-e fordítani a...

Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Vendégbejegyzés A csak nemrégiben jegyzett Wall Street Memes ($WSM) mém érme kirobbanó formában van.  A WSM token árfolyamértékeire ránézve pénteken azt láthattuk, hogy 40% körüli emelkedésnél jár:...

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Ethereum Classic (ETC) technikai elemzés 10.02.

Prémium Ethereum Classic (ETC) Az Ethereum Classic (ETC) örömmel terjesztette ki a szeptemberi fellendülést októberre. Szeptember 26-tól +10%-kal emelkedett, és a szerkesztés idején 16,80 dolláron kereskedtek vele. A rally...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!