Rekordot döntött a kisebb bitcoin-tulajdonosok száma

-

Az FTX tőzsde csődjének az utóhatásai között olyan pozitív fejleményeket is találni, mint a 10-nél kevesebb bitcoint tartalmazó címek számának a megnövekedése.

A kisebb befektetők a jelek szerint optimisták a bitcoin jövőjét illetően, és felhalmozásba kezdtek, nem törődve az éppen folyó piaci krízissel, ez derül ki a Glassnode legutóbbi jelentéséből.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Emellett viszont az ennél is kisebb, 1-nél kevesebb bitcoinnal rendelkező címek száma is jelentős mértékben növekedett.

Ezt a két kategóriát hagyományosan az átlagemberek területének tulajdonítják.

Az 1-nél kisebb egyenlegű címekre az adatok alapján összesen nagyjából 96200 BTC áramlott be, amely a jelenlegi árfolyamon számolva 1,6 milliárd dollár körüli összeget jelent.

Az ebbe a kategóriába tartozó címeken található bitcoin mennyisége eléri az 1,21 milliót, azaz a 20 milliárd dollárt. Ez a jelenlegi, 19,2 milliós teljes készlet 6,3%-át képviseli.

Az 1-10 közötti egyenleggel rendelkező címek összesen 191600 bitcoint szereztek az utóbbi időszakban, 3,1 milliárddal növelve az összesített készletüket az elmúlt 30 napban, ez szintén új rekordnak számít.

Az előző havi rekordot az idei július tartotta, amikor is 2 milliárd dollárral, 126 ezer bitcoinnal növekedett ennek a cím-kategóriának az összesített egyenlege.

Míg a kisebb tulajdonosok fáradhatatlanul halmozzák a coinokat, a nagybefektetők az eladói oldalt erősítik.

bitcoin

A Glassnode számaiból az is kiderül, hogy a bálnák közel 6500 bitcoint adtak el a közelmúltban, 107 millió dollárért.

Ez az összeg a tőzsdéken került eladásra, viszont a bálnák teljes készletéhez viszonyítva nagyon kis arányt tesz ki, hiszen ez a cím-kategória összesen 104 milliárd dollárnyi bitcoinnal rendelkezik.

Az iparág jelenleg is zajló eseménysorozatának a tükrében nem meglepő, hogy egyre nagyobb a kis bitcoin-befektetők száma.

Sam Bankman-Fried tőzsdéje a csalás, sikkasztás, és hűtlen kezelés gyanúja miatt nagy botrányt okozott, amely hatásai még nem múltak el.

Ennek ellenére több nagy bitcoin-támogató kifejtette, hogy a bitcoin továbbra is működik, és továbbra is optimisták a jövőjét tekintve.

El Salvador napi bitcoin-vásárlási programot indított, és a Twitter vezetője, Elon Musk is úgy nyilatkozott, hogy szerinte a bitcoin sikeres lesz, még ha a kriptotél hosszúra nyúlik, akkor is.

November közepén a BTC árfolyama nagyjából 6000 dollárral csökkent az FTX tőzsde fizetésképtelenségnek a nyilvánosságra kerülése után.

A kezdeti sokk lecsengett, de az árfolyam azóta sem tudott tartósan 17000 dollár fölé menni.


Olvastad már? A BlockFi csődbejelentésére a közösség is reagált

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb adag bitcoint akar vásárolni a MicroStrategy

Az előző negyedévben a MicroStrategy 34 millió dollár értékben adott el bitcoint, hogy a veszteségeket le tudják írni az adójukból. A 2022-es év papíron nagy...

Bemutatkozik a CoinCharlie, a magyar kriptovaluta-váltó

CoinCharlie egy fiat-kripto váltó, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén váltsák át a hagyományos pénzüket kriptopénzekre vagy fordítva. A CoinCharlie célja, hogy egyszerű, biztonságos...

Bitcoin technikai elemzés 02.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin árfolyama jelenleg 23 300 dollár körül mozog, 24 órás kereskedési volumene 25 milliárd dollár. A CoinMarketCap listáján, a piaci kapitalizációja pedig meghaladja a 449...

Miért emelkedik a bitcoin?

Robert Kiyosaki, a népszerű pénzügyi író nemrégiben részletesebben is megosztotta a gondolatait arról, hogy miért emelkedik a bitcoin, vagy éppen az arany és az ezüst,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!