Nagy esés várható a bitcoin bányászati nehézségében

-

A legutóbbi bitcoin bányászati nehézségi igazítás 20-án lépett életbe, és akkor jelentéktelen mértékű, 0,51%-os növekedést tapasztaltak a bányászok.

Meg kell azonban jegyezni, hogy ez a pozitív igazítás is új rekordot hozott, a hálózat nehézségi szinte elérte a 36,95 billiót.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az azóta eltelt bő egy hét során a teljes hashráta mennyisége 249,1 EH/s körül mozog.

mining

A blokkgenerálási intervallum kicsit hosszabb a megszokott 10 percnél, most éppen 10,2 és 11,06 perc közötti átlagot mérhetünk.

Ezek magasnak számítanak az előző két hetes ciklusban látottnál, amikor is kevesebb, mint 10 perc is elég volt egy-egy új blokk generálásához.

A mostani 2016 blokkos periódusban tapasztalható hosszabb blokkidőből a bányászok arra következtetnek, hogy a nehézség csökkenni fog, és könnyebbé válik a bányászat.

A becslések alapján a nehézségi igazítás akár 10%-os csökkenést is hozhat december ötödikén, egy másik platform becslése viszont ennél szerényebb, 6,13%-os visszahúzódást jelez előre.

Mindkét becslésre igaz, hogy az idei év egyik legnagyobb negatív igazítása lenne.

Júliusban is nagyot esett a nehézség, akkor 5,01%-kal csökkent a szükséges teljesítmény.

A bányászok jelenleg az eddigi legmagasabb nehézséggel kell, hogy megküzdjenek, annak ellenére, hogy a BTC árfolyama több, mint 75%-kal van a mindenkori, 69 ezer dolláros rekordja alatt. Ezt az árfolyamot nagyjából egy éve állította be.

Az olyan bányászati szektorban érdekelt cégek, mint a Braiins vagy a Macromicro úgy kalkulálnak, hogy a BTC átlagos bányászati költsége most 18360 dollárnál jár, míg a piaci árfolyam csupán 16250 dollár.

A Glassnode elemzői szerint az adatokból arra is lehet következtetni, hogy a piaci körülmények miatt egyes bányászoknak hozzá kellett nyúlniuk a tartalékaikhoz, és eladni azokból. Elmondásuk alapján a bányászok komoly pénzügy stressz alatt állnak.

„Úgy találtuk, hogy a bányászok a frissen generált coinok mennyiségénél többet, annak körülbelül 135%-át adják el a piacon. Ez azt jelenti, hogy hozzá kell nyúlniuk a tartalékokhoz, és elkezdeni értékesíteni a nagyjából 78000 bitcoinos készletből.”

Az év második felében több nagy bányászcég is nyilvánosan bejelentette, hogy eladásokra kényszerülnek a fizetési kötelezettségeik, és a likviditás megőrzése érdekében.

Köztük van a legnagyobb bányászok közé tartozó Foundry pool üzemeltetője is. A Foundry bányászai az elmúlt 72 órás periódusban az új blokkok több, mint a negyedét találták meg.

A hashrátájukat az Antpool követi, majd az F2pool, a Binance Pool, és a ViaBTC fért még fel a legnagyobb ötöt felvonultató listára.

Ugyanebben a három napos időtartamban ez az öt nagy pool generált le 315 blokkot az összesen 385-ből.


Olvastad már? Curve (CRV) 35%-os emelkedése

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 02.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin árfolyama jelenleg 23 300 dollár körül mozog, 24 órás kereskedési volumene 25 milliárd dollár. A CoinMarketCap listáján, a piaci kapitalizációja pedig meghaladja a 449...

Miért emelkedik a bitcoin?

Robert Kiyosaki, a népszerű pénzügyi író nemrégiben részletesebben is megosztotta a gondolatait arról, hogy miért emelkedik a bitcoin, vagy éppen az arany és az ezüst,...

A Fantom (FTM) feltámadása, vagy bikacsapda?

A Fantom kétségkívül az egyik olyan érme a piacon, amely januárban jelentős emelkedést produkált. Napi időkeretben nézve, január 1. és e cikk írásának időpontja...

Bitcoin technikai elemzés 02.03.

Prémium Bitcoin A Bitcoin ma kicsit vissza húzódott,mivel a piaci volatilitás nőtt a legutóbbi amerikai nem mezőgazdasági bérszámfejtési jelentés (NFP) miatt. A csütörtöki 24 091 dolláros csúcsot...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!