Nagy esés várható a bitcoin bányászati nehézségében

-

A legutóbbi bitcoin bányászati nehézségi igazítás 20-án lépett életbe, és akkor jelentéktelen mértékű, 0,51%-os növekedést tapasztaltak a bányászok.

Meg kell azonban jegyezni, hogy ez a pozitív igazítás is új rekordot hozott, a hálózat nehézségi szinte elérte a 36,95 billiót.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az azóta eltelt bő egy hét során a teljes hashráta mennyisége 249,1 EH/s körül mozog.

mining

A blokkgenerálási intervallum kicsit hosszabb a megszokott 10 percnél, most éppen 10,2 és 11,06 perc közötti átlagot mérhetünk.

Ezek magasnak számítanak az előző két hetes ciklusban látottnál, amikor is kevesebb, mint 10 perc is elég volt egy-egy új blokk generálásához.

A mostani 2016 blokkos periódusban tapasztalható hosszabb blokkidőből a bányászok arra következtetnek, hogy a nehézség csökkenni fog, és könnyebbé válik a bányászat.

A becslések alapján a nehézségi igazítás akár 10%-os csökkenést is hozhat december ötödikén, egy másik platform becslése viszont ennél szerényebb, 6,13%-os visszahúzódást jelez előre.

Mindkét becslésre igaz, hogy az idei év egyik legnagyobb negatív igazítása lenne.

Júliusban is nagyot esett a nehézség, akkor 5,01%-kal csökkent a szükséges teljesítmény.

A bányászok jelenleg az eddigi legmagasabb nehézséggel kell, hogy megküzdjenek, annak ellenére, hogy a BTC árfolyama több, mint 75%-kal van a mindenkori, 69 ezer dolláros rekordja alatt. Ezt az árfolyamot nagyjából egy éve állította be.

Az olyan bányászati szektorban érdekelt cégek, mint a Braiins vagy a Macromicro úgy kalkulálnak, hogy a BTC átlagos bányászati költsége most 18360 dollárnál jár, míg a piaci árfolyam csupán 16250 dollár.

A Glassnode elemzői szerint az adatokból arra is lehet következtetni, hogy a piaci körülmények miatt egyes bányászoknak hozzá kellett nyúlniuk a tartalékaikhoz, és eladni azokból. Elmondásuk alapján a bányászok komoly pénzügy stressz alatt állnak.

„Úgy találtuk, hogy a bányászok a frissen generált coinok mennyiségénél többet, annak körülbelül 135%-át adják el a piacon. Ez azt jelenti, hogy hozzá kell nyúlniuk a tartalékokhoz, és elkezdeni értékesíteni a nagyjából 78000 bitcoinos készletből.”

Az év második felében több nagy bányászcég is nyilvánosan bejelentette, hogy eladásokra kényszerülnek a fizetési kötelezettségeik, és a likviditás megőrzése érdekében.

Köztük van a legnagyobb bányászok közé tartozó Foundry pool üzemeltetője is. A Foundry bányászai az elmúlt 72 órás periódusban az új blokkok több, mint a negyedét találták meg.

A hashrátájukat az Antpool követi, majd az F2pool, a Binance Pool, és a ViaBTC fért még fel a legnagyobb ötöt felvonultató listára.

Ugyanebben a három napos időtartamban ez az öt nagy pool generált le 315 blokkot az összesen 385-ből.


Olvastad már? Curve (CRV) 35%-os emelkedése

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért kell az ATOM-nak 10 dolláros támogatási szintre lépnie?

A Cosmos (ATOM) egy hetes csökkenés után az elmúlt 24 órában felfelé vette az irányt. Ha azonban a token lenyűgöző teljesítményt kell mutatnia, akkor egy kritikus...

Ismét nagy bukás előtt állhat a SEC, kevés az esélyük a Kraken tőzsde ellen

A tőzsdefelügyelet nemrégiben perelte be ismét a Krakent, amiért kriptopénzeket árusít, de egyes nézetek alapján ez az újrahasznosított per eleve bukásra van ítélve. A jogi...

Elősegítheti a megújuló energiák terjedését a Bitcoin

A Cornell University friss tanulmánya szerint a bitcoin bányászok segíthetik a megújuló energiák terjedését, hiszen fel tudják használni az esetlegesen megtermelt felesleges készleteket. A jelentésben...

A természetvédelmi fókuszú kriptó hatalmas sikerei

A Chimpzee ($CHMPZ) projektje nem csak más szemmel néz a környezetvédelemre, de benne rejlik a pénzügyi megtérülés lehetősége is. Fogja a blokklánc technológiát, és egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!