A BlockFi csődbejelentésére a közösség is reagált

-

Néhányan Anthony Pompliano podcasterre mutattak ujjal, amiért nemrég még a BlockFi kriptohitelezési platformot népszerűsítette.

Mivel a BlockFi kriptohitelezési platform csődöt jelentett, a kriptoközösség tagjai vegyes reakciókkal reagáltak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A jelenlegi medvepiac alatt egy újabb platform esett el. Annak ellenére, hogy a BlockFi az „FTX-fertőzésre” hivatkozott a csődbejelentés okaként, Matt Odell podcaster más magyarázatra mutatott rá.

Odell azt írta, hogy a hitelezési platform azért ment csődbe, mert ügyfélpénzeket adott kölcsön nagy kockázatú kereskedőknek, akik meggondolatlanul játszottak a tőkeáttétellel.

„Ez egy olyan régi mese, mint a Bitcoin, a tőkeáttétel öl, a megbízható harmadik felek pedig biztonsági lyukak”tette hozzá.

Mario Nawfal egy tweetben kiemelte, hogy a BlockFi csődbejelentését a közösség sok tagja előre látta.

Nawfal szerint a csődbejelentés egy korszak végét jelenti a hitelezési és hozamtermelő platform számára, amely a Voyager és a Celsius bukása után alig tudott talpon maradni.

Mivel a folyamat során sokan elvesztették a pénzüket, néhányan a vasvillájukkal a vállalkozó és podcaster Anthony Pomplianóra mutattak, aki bemutatta nekik a hitelezési platformot.

Egy Twitter-felhasználó azt állította, hogy elvesztette megtakarításai nagy részét, miután meghallgatta Pompliano podcastjét, amelyben a BlockFi-t ajánlotta.

Egy másik közösségi tag azt állította, hogy diverzifikálták a portfóliójukat azzal, hogy némi pénzt az FTX-be, a BlockFi-ba és a Bitcoinba helyeztek, amit Pompliano ajánlott.

Megjegyezték, hogy a háromból kettő már nullára ment. A ShapeShift alapítója, Erik Voorhees reagált azokra az információkra is, amelyek szerint az SEC (Securities and Exchange Commission) a BlockFi egyik hitelezője.

Voorhees felvetette az ötletet, hogy az SEC adja vissza a BlockFitől elvett 70 millió dollárt, hogy segítsen a felhasználóknak, akiket védeniük kellene.

Eközben a kriptohitelezési platform pert indított az FTX korábbi vezérigazgatója, Sam Bankman-Fried Emergent Fidelity Technologies nevű holdingcége ellen.

A BlockFi azt reméli, hogy megkapja Bankman-Fried Robinhood-részvényeit, amelyeket a hónap elején biztosítékként használtak.


Olvastad már? Saját magát kellene felügyelnie a kriptoiparnak

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Ivan Radic

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Liquity technikai elemzés 05.29.

Prémium Liquity A Liquity árfolyamelemzése azt bizonyítja, hogy az árfolyam ismét felfelé irányuló mozgást végez, hiszen ma is a bikák voltak előnyben. Az elmúlt nap rendkívül kedvező...

Változások jönnek a Tornado Cash irányításában

Május 26-án tartottak egy szavazást a TORN token tulajdonosai, amely alapján az eredeti tokentulajdonosok minden téren visszakapják a projekt irányítását. Összességében 517 ezer tokenmennyiség gyűlt...

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!