Újabb rejtélyes részletek derültek ki az FTX-botrányról

-

Az FTX korábbi vezérigazgatója, Sam Bankman-Fried a Voxszal folytatott beszélgetésben elismerte, hogy az Alameda banki eszközeit használta az FTX a felhasználói befizetésekhez.

Az FTX saga körül minden második nap újabb és újabb leleplezések látnak napvilágot a visszaélésekkel kapcsolatban, és a legutóbbi megszilárdítja a bukott kriptotőzsde és testvérvállalata, az Alameda Research közötti összejátszást a kezdetektől fogva.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az FTX, sok más kriptotőzsdéhez hasonlóan, nehezen talált banki partnert a fiat tranzakciók feldolgozásához – mivel a bankok a szabályozási felügyelet hiánya miatt vonakodtak a kriptotőzsdékkel való kapcsolatfelvételtől.

Az FTX úgy küzdötte le ezt a problémát, hogy a testvérvállalat bankszámláit használta a tranzakciók feldolgozására a kriptotőzsde számára.

Az FTX korábbi vezérigazgatója, Sam Bankman-Fried a Voxszal folytatott beszélgetésben megerősítette, hogy a tőzsde az Alameda bankszámláit használta az ügyfelek befizetéseinek átutalásához.

Egyes ügyfeleket állítólag arra kértek, hogy a Silvergate Capital fintechbankkal banki partnerségben álló Alamedán keresztül utalják át a betéteiket.

Az Alameda és az FTX közötti ütközés az ügyfelek pénzeszközei miatt később a fő hibapont lett.

Bankman-Fried azt állította, hogy bár az FTX soha nem játszotta el a felhasználók pénzét, de kölcsönadta azt az Alamedának.

A volt vezérigazgató azt állította, hogy szerinte az Alameda elegendő biztosítékkal rendelkezett a kölcsönök fedezetére, de ahogy a jelentésekből kiderült, ennek nagy része a natív FTX-tokenben volt tárolva.

A bukott kriptotőzsde volt vezérigazgatójának az ügyfelek pénzével való visszaéléssel kapcsolatos állításai időről időre változnak.

Először Bankman-Fried azt állította, hogy a tőzsde és az Alameda független entitások, később pedig arról is biztosított, hogy az ügyfelek pénzeszközei biztonságban vannak, csakhogy később törölte az állításról szóló tweetjét.

A banki kiskapukkal való visszaélés körüli vádak a múlt héten merültek fel, amikor a csődeljárás során kiderült, hogy az FTX a testvérvállalatán, az Alamedán keresztül részesedéssel rendelkezett egy kis vidéki bankban Washington államból.

Akkor sokan azt állították, hogy a vidéki bankba történő befektetés a banki engedély megszerzéséhez szükséges követelmények megkerülése érdekében történt.

Az Alameda bankszámláinak az FTX-ügyfelek betéteihez való felhasználásával kapcsolatos jogsértés mértéke a bank és az Alameda közötti megállapodástól függ.

A Bloombergnek adott nyilatkozatában a Silvergate közölte, hogy a bank határozott politikája szerint nem nyilatkozik az ügyfelekről vagy azok tevékenységéről.

A Silvergate a cikk írásakor nem válaszolt a Cointelegraph megkeresésére.


Olvastad már? A BlockFi csődbejelentésére a közösség is reagált

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!