Újabb rejtélyes részletek derültek ki az FTX-botrányról

-

Az FTX korábbi vezérigazgatója, Sam Bankman-Fried a Voxszal folytatott beszélgetésben elismerte, hogy az Alameda banki eszközeit használta az FTX a felhasználói befizetésekhez.

Az FTX saga körül minden második nap újabb és újabb leleplezések látnak napvilágot a visszaélésekkel kapcsolatban, és a legutóbbi megszilárdítja a bukott kriptotőzsde és testvérvállalata, az Alameda Research közötti összejátszást a kezdetektől fogva.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az FTX, sok más kriptotőzsdéhez hasonlóan, nehezen talált banki partnert a fiat tranzakciók feldolgozásához – mivel a bankok a szabályozási felügyelet hiánya miatt vonakodtak a kriptotőzsdékkel való kapcsolatfelvételtől.

Az FTX úgy küzdötte le ezt a problémát, hogy a testvérvállalat bankszámláit használta a tranzakciók feldolgozására a kriptotőzsde számára.

Az FTX korábbi vezérigazgatója, Sam Bankman-Fried a Voxszal folytatott beszélgetésben megerősítette, hogy a tőzsde az Alameda bankszámláit használta az ügyfelek befizetéseinek átutalásához.

Egyes ügyfeleket állítólag arra kértek, hogy a Silvergate Capital fintechbankkal banki partnerségben álló Alamedán keresztül utalják át a betéteiket.

Az Alameda és az FTX közötti ütközés az ügyfelek pénzeszközei miatt később a fő hibapont lett.

Bankman-Fried azt állította, hogy bár az FTX soha nem játszotta el a felhasználók pénzét, de kölcsönadta azt az Alamedának.

A volt vezérigazgató azt állította, hogy szerinte az Alameda elegendő biztosítékkal rendelkezett a kölcsönök fedezetére, de ahogy a jelentésekből kiderült, ennek nagy része a natív FTX-tokenben volt tárolva.

A bukott kriptotőzsde volt vezérigazgatójának az ügyfelek pénzével való visszaéléssel kapcsolatos állításai időről időre változnak.

Először Bankman-Fried azt állította, hogy a tőzsde és az Alameda független entitások, később pedig arról is biztosított, hogy az ügyfelek pénzeszközei biztonságban vannak, csakhogy később törölte az állításról szóló tweetjét.

A banki kiskapukkal való visszaélés körüli vádak a múlt héten merültek fel, amikor a csődeljárás során kiderült, hogy az FTX a testvérvállalatán, az Alamedán keresztül részesedéssel rendelkezett egy kis vidéki bankban Washington államból.

Akkor sokan azt állították, hogy a vidéki bankba történő befektetés a banki engedély megszerzéséhez szükséges követelmények megkerülése érdekében történt.

Az Alameda bankszámláinak az FTX-ügyfelek betéteihez való felhasználásával kapcsolatos jogsértés mértéke a bank és az Alameda közötti megállapodástól függ.

A Bloombergnek adott nyilatkozatában a Silvergate közölte, hogy a bank határozott politikája szerint nem nyilatkozik az ügyfelekről vagy azok tevékenységéről.

A Silvergate a cikk írásakor nem válaszolt a Cointelegraph megkeresésére.


Olvastad már? A BlockFi csődbejelentésére a közösség is reagált

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!