Saját magát kellene felügyelnie a kriptoiparnak

-

Bill Ackman, az ismert milliárdos, és egyben a SEC által regisztrált befektetési tanácsadó nemrégiben a Twitteren osztotta meg a gondolatait a kriptoipar több területéről, többek között a szabályozás kérdéséről is.

Ackman saját befektetési alapot vezet, és az FTX bedőlése kapcsán nem rejtette véka alá a véleményét.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

„Nem hinném, hogy új szabályokra lenne szükségünk. A legtöbb csalás, amit látunk, egyszerű pump-and-dump séma, vagy éppen sikkasztás, az ügyfélvagyonok hűtlen kezelése. A jelenlegi szabályok, törvények egyértelműen meghatározzák, és tiltják ezeket a tevékenységeket. Csak éppen nincs meg hozzá a megfelelő végrehajtás. A hatóságoknak több forrás kell, hogy utána tudjanak menni a rossz-szándékú piaci szereplőknek, de lehet, hogy évekkel vannak lemaradva, és sosem érik utol az iparágat. Magának a kriptoiparnak kellene a kezébe vennie az ügyet, és felügyelni magát, különben a leállítást kockáztatja.”

Az FTX tőzsde nemrégiben történt bedőlése és csődje miatt rengetegen máris új, szigorúbb szabályozásért lobbiznak.

Számosan viszont, köztük Mark Cuban és Robert Kiyosaki, vagy éppen az amerikai kongresszusi képviselő, Tom Emmer látják a lényeget, hogy a tőzsde csődje nem az iparág hibája, hanem a tőzsdefelügyelet, a SEC és annak vezetője, Gary Gensler sara, valamint a tőzsde alapítója, Sam Bankman-Fried hozzá nem értésének az eredménye.

Ackman szerint az iparág itt fog maradni köztünk, de más hozzáállást kíván, mint a hagyományos pénzügyi terület.

A kriptoipar azért számít vadnyugatnak, mert nincsenek meg azok a befektető-védelmi módszerek, amelyek a hagyományos értékpapírok területén működnek.

Emiatt elképesztő fontos, hogy a kriptoipar cégei esetén a menedzsment, a csapat reputációja, és az egész vállalkozás karaktere milyen, hiszen ezek alapján lehet eldönteni, hogy egy adott projekt mögé be szabad-e állni.

A megfelelő körülmények között a kriptoipar nagyra nőhet, és az egész társadalom, a világgazdaság számára is hatalmas előnyöket hozhat.

Az iparág legitim szereplői számára így nagyon nagy a motiváció, hogy kirostálják maguk közül a csalókat, a rosszindulatú szereplőket.

Az ilyenek aktivitása jelentősen megnövelheti a szabályozói beavatkozások mértékét, ez pedig akár több generációnyi időre is rányomhatja a bélyegét az iparági fejlesztésekre.


Olvastad már? Ezek a mutatók lendíthetnek Algorandon (ALGO)

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!