Az FTX bedőlése Sam Bankman-Friedre irányította a figyelmet

-

A november hónap során a kriptoközösség elképesztő mennyiségű terhelő bizonyítékot gyűjtött össze FTX tőzsde vezetője ellen.

Amelyek alapján megállapítható lehet, hogy SBF manipulálta az ügyfelek pénzét, visszaélt azzal, és így egyértelműen az FTX és a köré épült ökoszisztéma vesztét okozhatta.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ennek következtében a Google keresések, amelyek a gyanúsítottra vonatkoznak, nagymértékben megnőttek.

ftx

A hónap elején SBF teljesen elvesztette a hitelességét a kriptoközösség előtt, mikor kiderült, hogy egy másik cége, az Alameda Research hatalmas mennyiségű FTT tokent birtokol, amelyet a tőzsde bocsátott ki.

A kriptoközösségben megindult a nyomozás és az adatgyűjtés, és két hét alatt eléggé valószínűvé vált, hogy SBF többekkel, például Caroline Ellisonnal együttműködve felelhet az egész FTX ökoszisztéma bedőléséért.

Ugyanebben a két hétben a mainstream média részéről is megindult a szerecsenmosdatás, nagy nemzetközi médiumokban mentegették a több tízmillió dolláros politikai adományokat osztogató SBF-et.

A mainstream média ilyen korrumpálódását Elon Musk, és a Binance kriptotőzsde alapítója, CZ is nyíltan kritizálta.

A média próbálkozása, hogy eltereljék a figyelmet a lopásról, hatalmas ellenkezést váltott ki a közösségi médiában, és egyben további motivációt jelentett, hogy a kriptoközösség még mélyebbre ásson az ügyben.

Ennek eredményeként a Google keresések a Sam Bankman-Fried kifejezésre rekordokat döntöttek.

A keresések száma több rekordot is megdöntött, és maga mögé utasította az olyan hírhedt személyek iránti érdeklődést is, mint amilyen a LUNA token befektetőit meglopó Do Kwon, a szintén hatalmas összeget eltüntető Su Zhu, a Three Arrow Capital alapítója, vagy éppen a magát folyamatosan Satoshiként emlegető Craug Wright.

A Google Trends adataiból kiderül, hogy 185,7%-kal többen kerestek rá SBF-re, mint Do Kwon nevére idén májusban, mikor csődbe ment a Terraform Labs.

Ennek a bedőlése, és a LUNA token elértéktelenedése a kriptotörténelem legnagyobb csalásának volt tekintve, de aztán megtörtént az FTX csődje.

A por még el sem kezdett leülepedni, de Törökországban a pénzügyi bűnözéssel foglalkozó hatóság már elkezdte lefoglalni SBF helyi vagyonát, mivel a gyanú szerint a török ügyfelek pénzével is visszaélt, manipulálta a piacot, és megkárosította az ügyfeleit.


Olvastad már? Binance-CEO: a kormányok meg fogják érteni, hogy el kell fogadni a kriptót

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Ripple technikai elemzés 06.04.

Prémium Ripple Az elmúlt hetekben a Ripple árfolyama emelkedő tendenciát mutatott, és egy figyelemre méltó támaszszintről állt talpra. Azonban még mindig van egy döntő ellenállási szint, amelynek...

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!