Az FTX bedőlése Sam Bankman-Friedre irányította a figyelmet

-

A november hónap során a kriptoközösség elképesztő mennyiségű terhelő bizonyítékot gyűjtött össze FTX tőzsde vezetője ellen.

Amelyek alapján megállapítható lehet, hogy SBF manipulálta az ügyfelek pénzét, visszaélt azzal, és így egyértelműen az FTX és a köré épült ökoszisztéma vesztét okozhatta.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ennek következtében a Google keresések, amelyek a gyanúsítottra vonatkoznak, nagymértékben megnőttek.

ftx

A hónap elején SBF teljesen elvesztette a hitelességét a kriptoközösség előtt, mikor kiderült, hogy egy másik cége, az Alameda Research hatalmas mennyiségű FTT tokent birtokol, amelyet a tőzsde bocsátott ki.

A kriptoközösségben megindult a nyomozás és az adatgyűjtés, és két hét alatt eléggé valószínűvé vált, hogy SBF többekkel, például Caroline Ellisonnal együttműködve felelhet az egész FTX ökoszisztéma bedőléséért.

Ugyanebben a két hétben a mainstream média részéről is megindult a szerecsenmosdatás, nagy nemzetközi médiumokban mentegették a több tízmillió dolláros politikai adományokat osztogató SBF-et.

A mainstream média ilyen korrumpálódását Elon Musk, és a Binance kriptotőzsde alapítója, CZ is nyíltan kritizálta.

A média próbálkozása, hogy eltereljék a figyelmet a lopásról, hatalmas ellenkezést váltott ki a közösségi médiában, és egyben további motivációt jelentett, hogy a kriptoközösség még mélyebbre ásson az ügyben.

Ennek eredményeként a Google keresések a Sam Bankman-Fried kifejezésre rekordokat döntöttek.

A keresések száma több rekordot is megdöntött, és maga mögé utasította az olyan hírhedt személyek iránti érdeklődést is, mint amilyen a LUNA token befektetőit meglopó Do Kwon, a szintén hatalmas összeget eltüntető Su Zhu, a Three Arrow Capital alapítója, vagy éppen a magát folyamatosan Satoshiként emlegető Craug Wright.

A Google Trends adataiból kiderül, hogy 185,7%-kal többen kerestek rá SBF-re, mint Do Kwon nevére idén májusban, mikor csődbe ment a Terraform Labs.

Ennek a bedőlése, és a LUNA token elértéktelenedése a kriptotörténelem legnagyobb csalásának volt tekintve, de aztán megtörtént az FTX csődje.

A por még el sem kezdett leülepedni, de Törökországban a pénzügyi bűnözéssel foglalkozó hatóság már elkezdte lefoglalni SBF helyi vagyonát, mivel a gyanú szerint a török ügyfelek pénzével is visszaélt, manipulálta a piacot, és megkárosította az ügyfeleit.


Olvastad már? Binance-CEO: a kormányok meg fogják érteni, hogy el kell fogadni a kriptót

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!