Michael Saylor fontos figyelmeztetést ad ki a Bitcoinnal kapcsolatban

-

A Bitcoin evangélistája, Saylor a kriptopénz közösséget a mesterséges intelligencia fejlődésével kapcsolatos új fenyegetésre figyelmezteti.

A MicroStrategy üzleti hírközlési cégóriás alapítója, Michael Saylor a Bitcoin közösséghez fordult, és a mesterséges intelligencia technológiák előretörő fejlődése által jelentett új fenyegetésre figyelmeztette őket.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Hasonló figyelmeztetést adott ki december közepén a Cardano alapítója, Charles Hoskinson is.

Michael Saylor figyelmezteti a Bitcoin közösséget

A MicroStrategy alapítója a közösségi médiaplatformon, az X-en osztotta meg követőivel, hogy biztonsági csapata a mesterséges intelligencia segítségével létrehozott deep-fake videókat szedte le a YouTube-ról.

Ezekben az átverős videókban Saylor, a Bitcoin evangelista szerint 15 percenként Bitcoin kereskedési és kriptopénz adományozási átverések szerepeltek. A tweetjében több „figyelmeztető jel” emojit is tartalmazott.

Figyelmeztette a közösséget, mondván:

„Legyetek óvatosak, és ne feledjétek, hogy nincs olyan hogy, ingyen ebéd nincsen”.

A Saylor által közzétett képernyőfotókon „ő” a Bitcoin ETF-ről beszél, amely valószínűleg az 1 millió dolláros szintre repíti a Bitcoin árfolyamát.

A kommentelők egyike egy ilyen AI által generált videó részletével reagált, amelyben „Saylor” egy „PBD” podcast alatt beszél, egy „ajándékozást” ismertet, és arra buzdítja a felhasználókat, hogy szkenneljenek be egy QR-kódot és fizessenek be Bitcoint, hogy kétszer annyit kapjanak vissza belőle – ez egy tipikus kriptopénz átverési séma.

A mesterséges intelligencia eszközeivel felfegyverkezett csalók 2023 decemberében Charles Hoskinsonnal készültek videók, most pedig Michael Saylort választották ki erre, mivel ő a Bitcoin egyik hangadó evangélistája és az üzleti és pénzügyi világ kiemelkedő alakja.

A Cardano alapítója aggódik a kripto AI deep-fakes miatt

Charles Hoskinson december közepén szintén kommentált egy tweetet, amelyben egy deep-fake videót mutatott be, amelyben egy „Cardano ajándékozásról” beszélt.

Hoskinson elismerte, hogy egyelőre ez a videó tökéletlen, és ez jól látható, azonban úgy véli, hogy a következő két-három évben ezek az AI által generált átverős videók sokkal kifinomultabbak lesznek, és akkor már aligha lesz valaki, aki meg tudja majd különböztetni a valóságot az „AI fikciótól”.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Sok szakértő arra számít, hogy az AI-technológiák a következő néhány évben nagy fejlődésen mennek keresztül. Közéjük tartozik Elon Musk, az xAI és a Grok chatbot alapítója is.

Szerinte az emberiség kevesebb mint három évre van attól, hogy az AI új felfedezéseket tegyen a fizikában, regényt írjon, és általában véve jelentősen jobb legyen bármiben, amiben az ember jó.

Olvastad már? Így vesztette el a BONK a lendületét a 2024-es ragyogó kezdés után

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A CYBRO megközelíti az 1 millió dolláros előértékesítési mérföldkövet az ETH bálna érdeklődésének köszönhetően: 1,200% nyereség előttünk?

Vendégbejegyzés A számos korai fázisú projekt között, amelyek a kriptoszektor új növekedési korszakába lépve gombamód szaporodnak, nehéz diónak tűnik egy igazi gyöngyszemet találni. Egy értékes startup-ot az...

A rendőrség tudja, hogy nem csak a bűnözők használják a bitcoint

A Chainalysis csütörtökön tett közzé egy blogbejegyzést, amelyben bemutatták a bűnüldözés és a kriptopénzek kapcsolatáról szóló tanulmányuk eredményeit. A cég több, mint 800 közszolgálati alkalmazottat...

Bitcoin (BTC) árfolyam elemzés 06.22.

Prémium Bitcoin (BTC) A 65.000 dolláros támasz elvesztése után a Bitcoin (BTC) árfolyama most minden erejét latba vetve próbálja tartani a 64.000 dolláros támaszt. A token feletti eladási...

Solana (SOL) árfolyam elemzés 06.22.

Prémium Solana (SOL) A kriptopiacokon a negyedév izgalmas zárása felé tartanak, mivel a volatilitás csökkent. A bikák visszafogták magukat a szükséges vásárlási nyomás felhalmozásától, aminek köszönhetően a tokenek...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!