A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

-

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők.

A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt sokan várták volna. Ugyanakkor a BTC megugrott, és képes volt visszaszerezni a 38.000 dollárt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az ügyvezető igazgató és Bitcoin maximalista Michael Saylor vezetésével a MicroStrategy megerősítette, hogy további 16.130 BTC-t vásárolt.

A vállalat november 30-i közleményében megjegyezte, hogy most összesen 174.530 BTC-t birtokol.

Sajtóidős áron az új vásárlás értéke körülbelül 611 millió dollár volt. Ezzel a mostani vásárlás a MicroStrategy legnagyobb értékű vásárlása az elmúlt mintegy két évben.

Bár az üzleti intelligenciával (BI) foglalkozó cég megemlítette, hogy ezeket a coinokat novemberben vásárolták, úgy tűnik, hogy az egykor kritizált Bitcoin-stratégiát, amelyet a cég elfogadott, most már lenyűgöző döntésnek tekintik.

Mi a jobb egy MicroStrategy nyereséges tippnél? Még több?

A MicroStrategy 2020 augusztusában fogadta el a Bitcoin-standardot. Az első Bitcoin-vásárlása ekkor 21.454 BTC volt. Ez akkoriban körülbelül 250 millió dollárt ért.

Miután azonban a Bitcoin 2022-ben lefelé indult, a cég által tartott eszközök hatalmas, nem realizált veszteségbe zuhantak.

Számos kommentben is úgy tűnt, hogy Saylort darabokra szedik, amiért ilyen szorult helyzetbe hozta a cégét.

Ez az év azonban jelentősnek mutatkozott a MicroStrategy számára. A Bitcoin fellendülése ugyanis biztosította, hogy a vállalat most több milliárd dollárnyi nem realizált nyereséggel rendelkezik.

Nemcsak a Bitcoin árfolyama hatott pozitívan a MicroStrategy-re, hanem a részvénye, az MSTR is ugyanezt tette. Egy év alatt (YTD) a BTC árfolyama 258,20%-kal emelkedett. Az MSTR ezzel szemben szintén 128,78%-kal ugrott meg.

Forrás: PortfoliosLab

A két eszköz elemzése azonban azt mutatta, hogy az MSTR volatilisebb volt, mint a BTC, 12,76%-kal, illetve 11,79%-kal. Ez azt jelenti, hogy a részvénynek nagyobb árfolyam-ingadozásai voltak az utóbbi időben, mint a Bitcoinnak.

Azt is fontos megjegyezni, hogy a Bitcoin és az MSTR még mindig elmarad az All-Time High (ATH) értékétől.

A Bitcoin 43,99%-kal maradt el az ATH-tól, míg az MSTR-nek még mindig 60,16%-ot kell felzárkóznia a korábbi csúcsához.

Nem mindegyik forgatókönyv ugyanaz

Az MVRV (Market Value to Realized Value) arányt vizsgálva kiderült, hogy a résztvevőknek óvatosnak kell lenniük a Bitcoin rövid távú vásárlásával kapcsolatban.

A Glassnode által jelzett MVRV arány a szerkesztés idején 1,79 volt.

Forrás: Glassnode

Ez a mutató azt jelzi, hogy egy kriptopénz valós értéken van-e vagy sem. Az 1 alatti értékek azt jelentik, hogy a tulajdonosok többsége veszteséges, és vételi jelzésnek tekinthetők. Ha azonban az MVRV arány 1 felett van, az nyereséget jelent a tulajdonosok számára.

De ugyanakkor óvatosságra int a rövid távú nyereség érdekében történő felhalmozással kapcsolatban, ami ezúttal is így volt.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ezenkívül az említett MVRV-arány nem biztos, hogy érvényes eladási jelzést jelent, figyelembe véve a jelenlegi piaci helyzetet.

E feltételezés egyik oka a Bitcoin ETF esetleges jóváhagyása körüli optimizmus. Így valószínű, hogy a Bitcoin árfolyama nem fog zuhanórepülésbe kerülni az elkövetkező napokban.

Sokan úgy vélik továbbá, hogy egy jóváhagyás felfelé lőné a BTC értékét. Ha ez így lenne, akkor a MicroStrategy részesedése többet érne a 6,50 milliárd dollárnál.


Olvastad már? Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!