Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

-

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől.

Hogy mennyire nagy a baj, azt a jelenlegi gazdasági mutatókkal is alá tudja támasztani, és ezt meg is mutatta a követőinek, több bejegyzésben.

„A dollár a közmondásos szakadék szélén táncol, történelmi bukás vár rá. A Fed nincs erre felkészülve, és a gazdaság sincs. Az egekbe fog szökni az infláció, az alapkamat, és a munkanélküliség is. Nem lesz semmiféle könnyű landolás, ez a repülő a földbe fog állni. A dollárnak letelt, és a világ az arany felé fog fordulni, mint értékálló alternatívához.”

Schiff szerint az USA gazdasága már recesszióban van. A harmadik negyedévben a GDP 5,2%-ot erősödött, de a kormányzati kiadások mérlege 5,5%-ot tett ki, így a valódi egyenleg mínusz 0,3%, tehát gazdasági visszaesés.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kormány ráadásul hitelre felvett pénzt költ, amely az államadóssághoz adódik hozzá, és nem hoz tényleges növekedést, csak az inflációt erősíti tovább.

A héten korábban Schiff úgy fogalmazott a követőinek, hogy a kötvénypiac már eleve beárazta, hogy a Fed lépései miatt a gazdaság lassul, és a befektetőknek tisztában kell lenniük azzal, hogy ez milyen eredménnyel járhat.

„A gazdaság sokkal gyengébb, mint a Fed hiszi, és így a kiadások növelése nagyobb költségvetési hiányhoz fog vezetni, és magasabb inflációhoz. A dollár be fog dőlni, és magával rántja az amerikai gazdaságot. Ez pedig azt jelenti, hogy az amerikai életszínvonal jelentős mértékben le fog esni.”

Schiff nem először figyelmeztet az USA gazdaságának a rossz állapotára, és a dollár gyyengülésére.

A kisbefektetőket, takarékoskodókat arra intette, hogy aki dollárban tartja a pénzét, az nagy veszteségeket szenvedhet, és elmondta, hogy a mostani recesszió sokkal komolyabbra is fordulhat.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az infláció emelkedése miatt úgy véli, az ország nagy válság, és kiterjedt pénzügyi krízis előtt áll, és már idén szeptemberben is arra figyelmeztetett mindenkit, hogy egy ilyen válság bekövetkezte a dollártól való menekülést fogja eredményezni.

Olvastad már? 4 kripto decemberre, amit feltétlenül nézz meg

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Megsínylette a Solana a kriptopiaci zuhanást

A SOL token árfolyama 11%-ot esett a hétvégén, és a derivatíva-piacon ez hatalmas zuhanáshoz vezetett. A határidős kötések tömegével likvidálódtak, és egyetlen nap leforgása alatt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!