Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

-

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban.

A Fehér Ház antiszemita és rasszista gyűlöletbeszédnek címkézett valamit, amit Elon Musk a szólásszabadság jegyében megengedett a platformján.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A vállalkozó ezért később bocsánatot kért, és a kérdéses poszt törölve is lett, de a sajtóban természetesen sok cég jelentette be, hogy emiatt abbahagyja az X-en való reklámozást.

Az interjúban Musk nem rejtette véka alá a véleményét erről a hozzáállásról.

„Ha valaki megpróbál engem zsarolni a hirdetésekkel, zsarolni a pénz miatt, akkor annyit tudok mondani, hogy b*szódj meg. B*szódj. Meg. Elég érthetően fogalmaztam? Remélem igen!”

Musk eközben hangosan köszönt is a Disney ügyvezetőjének, Bob Igernek, aki a hallgatóság soraiban ült, mivel a Disney volt az egyik első, amely bejelentette a kivonulását.

„Ez a bojkott így megy, akkor az a cég végét jelenti. De az egész világ tudni fogja, hogy ezek a hirdetők nyírták ki a céget. Minden apró részletet dokumentálunk erről.”

November 24-én a The New York Times egy cikkben arról értekezett, hogy az X akár 75 millió dolláros bevételtől is eleshet, ha az összesen nagyjából 200 hirdető elpártol tőlük.

November elején a Media Matters arról cikkezett, hogy Hitlert és a Náci Pártot éltető bejegyzések mellett jelentek meg az Apple, Bravo, Oracle, Xfinity, és az IBM hirdetései.

Ezt független szakértők megpróbálták rekonstruálni, sikertelenül. Musk így azóta már beperelte a Media Matters-t rágalmazásért.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Szintén novemberben jelent meg a sajtóban a hír, hogy Musk felvásárlása óta a hirdetők fele már otthagyta a vállalatot az utóbbi hónapok során, köztük a Ford, a Verizon, a Chevrolet, a Chipotle és a Merck is.

A kriptoközösségben ismert influenszer, Aubrey Strobel szerint ráadásul az eset azért is vicces, mert Musk élő adásban csinálta ezt.

„A CNBC nem számított egy ilyen kirohanásra, nem is lett kisípolva. Szóval megsértették a médiatörvényt. Így a CNBC fogja kapni a büntetést, ami kifejezetten vicces, ha belegondolunk!”

Musk úgy összegezte ezt, hogy a mostani világban mindenki próbál úgy tűnni a céges világban, hogy helyesen cselekszik, de ez csak a látszat, hiszen közben ilyen gonosz dolgokat tesznek.

Ezután tovább folytatta a kirohanását, és elmondta, az ilyenek is nyugodtan megb*szódhatnak.

A közösségi médiában sokan egyetértenek Musk nézeteivel, és van, aki úgy fogalmazott, hogy pontosan emiatt számít a vállalkozó a lehető legjobb embernek az X élére.

Olvastad már? 4 kripto decemberre, amit feltétlenül nézz meg

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!