Így vesztette el a BONK a lendületét a 2024-es ragyogó kezdés után

-

Miután az év elején ígéretesen megugrott az értéke, a népszerű Solana-alapú mém érme, a Bonk (BONK) nehéz időszakot élt meg.

A január 1-jei kétszámjegyű árfolyam-emelkedést követően azóta zuhanórepülésbe kezdett, az elmúlt hét napban 25%-kal esett az árfolyama.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A CoinMarketCap adatai szerint a mém érme az elmúlt héten a legnagyobb visszaesést produkáló kriptoeszközként szerepelt.

A Bonk áresése rövid távon folytatódhat

Az információ megjelenésekor a BONK 0,00001046 dolláron kereskedett.

Az árfolyammozgásának értékelése azt mutatta, hogy az értékcsökkenés rövid távon folytatódhat, hacsak nem következik be jelentős változás a piaci hangulatban.

A token súlyozott hangulata, amely pozitív volt azokban a hetekben, amikor az érme rallyt mutatott, december 29-én negatívba fordult, és azóta is ebben a helyzetben van.

bonk
Forrás: Santiment

Forrás: Santiment

A piaci hangulat változásával a tokeneladások megemelkedtek. A BONK legfontosabb momentummutatói szerint a tulajdonosai az év eleje óta a tokenek elosztását részesítették előnyben a felhalmozással szemben.

A BONK Money Flow Index (MFI) például 23,41 volt. Hasonlóképpen, a Relative Strength Index (RSI) 39,19 volt.

Ezeknél az értékeknél ezek a mutatók azt jelzik, hogy az utóbbi időben az eladási nyomás dominál, és az árfolyamcsökkenés biztosan folytatódik, hacsak nem lép be új érdeklődés a piacra.

A token Parabolic SAR (Stop and Reverse) mutatója, amely december 27-e óta az árfolyam felett nyugszik, megerősítette a piac medvés jellegét.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ez a mutató a potenciális trendirány és a trendfordulók azonosítására szolgál. Amikor a szaggatott vonalai egy eszköz árfolyama fölött függenek, a piac lefelé tartó trendben van, és a legtöbb kereskedő készen áll a long pozíciók elhagyására vagy short pozíciók indítására.

Továbbá a BONK Chaikin Money Flow (CMF) mutatója a cikkírás idején -0,15-ös negatív értéket mutatott. Amikor egy eszköz CMF értéke a nulla vonal alatt van, az a likviditás fokozott kilépését jelzi.

Azt jelenti, hogy a befektetők úgy döntöttek, hogy pénzt vonnak ki a piacról, ami lefelé irányuló nyomást gyakorol az eszköz árfolyamára.

Érdekesség, hogy a közelmúltbeli áresés ellenére a határidős piac szereplői továbbra is az árfolyam-emelkedés mellett fogadnak.

bonk
Forrás: tradingview.com

A Coinglass adatai szerint a BONK open interest-je az elmúlt öt napban 32%-kal emelkedett.

A tőzsdei finanszírozási rátái ugyanebben az időszakban jelentősen pozitívak voltak.

Olvastad már? Ketyeg az óra: Kevesebb, mint 103 nap van hátra a Bitcoin felezésig

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A blokkláncok macOS-e? 60%-kal növelte DEX-volumenét a Solana májusban

A decentralizált tőzsdék (DEX-ek) májusi növekedési volumenének több mint 60%-át a Solana blokkláncon regisztrálták a Pantera Capital kockázati tőkecég által összeállított adatok szerint. E növekedés mögött...

Kiterjedt FUD-dal néz szembe a Bitcoin a közösségi oldalakon

A Santiment Bitcoinra vonatkozó közösségi hangulatjelzője pirosan villog, mivel a vezető kriptovaluta árfolyama a 65.000 dolláros szint körül mozog. A Santiment kriptopénz-intelligencia platform adatai szerint a...

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!