Elkezdődhet a Celsius felhasználóinak a kártalanítása

-

A bedőlt defi platform, a Celsius megerősítette, hogy az eszközeinek egy részét értékesíteni fogja, így meg tudja kezdeni a hitelezőinek a kártalanítását.

A Celsius 2022 júliusában jelentett csődöt, és azóta húzódik az ügye. A jelenlegi beszámolók alapján elsődlegesen ETH-t fognak eladni, hogy pénzhez jussanak.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A hitelezők, felhasználók kártalanításának a megkezdéséhez jelentős mértékű likviditásra van szüksége a cégnek, ezt pedig a lekötött ETH-vagyonuk felszabadításával tervezik megoldani.

A lekötés eddig staking jutalmat jelentett a vállalat számára, most viszont nagyobb összegre van szükségük.

Az ETH eladásából származó pénz több célt fog szolgálni, ezzel fogják fedezni a csődeljárás költségeit is a hitelezői kártalanítások mellett.

A hírt mindenesetre örömmel fogadták a felhasználók, akik már 18 hónapja várna arra, hogy visszakapják a pénzüket.

A Celsius által megosztott tervekből kiderül, hogy a hitelezők a vállalatnál tartott pénzüket BTC vagy ETH formájában fogják visszakapni.

Egy blokklánc-elemző platform, a Nansen felmérése alapján a Celsius mér korábban megkezdte a staking alól kivonni az ETH-t, amely szakaszosan kerül majd kiutalásra.

Az adatokból látható, hogy a Celsius jelenleg nagyjából 206 ezer ETH-ra vár, jelenlegi piaci áron 468 millió dollár értékben, ennyi lekötött ETH fog visszakerülni hozzájuk.

Összesen 19.900 validátor lekötését jelenti ez a mennyiség, és a mai napig a Celsius több, mint 40 ezer ETH- már kiutaltatott magának.

A kriptopiacon kisebb mértékű aggodalmat keltett, hogy a Celsius által piacra dobott mennyiség hogyan befolyásolja majd az ETH árfolyamát, sokak szerint hosszú távon mindenképpen előnyös lépésnek számít ez.

Van, aki szerint a Celsius kikerülése az ETH piacáról mindenképpen letisztultabbá teszi majd a képet, és végre sor kerülhet a további eszközök kiosztására.

A Celsius helyzete nem egyszerű, sokadik kriptohitelezési platformként dőlt be 2022-ben. A cég júliusi csődjelentését jelentős eseményként értékelték az iparágban.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Tavaly novemberben a cég bemutatta a csődeljárási stratégiáját, amely viszont nem aratott osztatlan sikert az eljárás vezető biztosok körében, főleg azért, mert a bitcoin-bányászat irányába akartak elmozdulni.

Így vagy úgy, de a Celsius jelenlegi döntése létfontosságúnak tekinthető a csődbe ment cégek, és azok hitelezőink, felhasználóinak a szemszögéből, és ismételten rávilágít, hogy a kriptoipari környezet állandóan változik és fejlődik.


Olvastad már? A legjobb kriptopénzek kezdőknek, amelyeket most 2024-ben érdemes megvenniük

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Nem a kripto-ETF-eknek kedvez a Federal Reserve legújabb lépése

A Federal Reserve múlt heti álláspontja a jelek szerint csökkentette az intézményi befektetők piacokba vetett bizalmát, mivel a múlt héten az összes kriptotőzsdei tőzsdén kereskedett...

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Mémcoinok a Holdra? A kriptoelemzők a mémcoinok fellendülésének lehetőségét látják a piac élénkülésében

Vendégbejegyzés A piac fellendülésének kezdetével néhány kevésbé ismert kriptovaluta, a gyakran mémcoinoknak nevezett kriptopénzek felkeltik az elemzők figyelmét. Ezeket a furcsa, az internetes kultúra által inspirált tokeneket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!