Mi a fene történt a Bitcoinnal?

-

A befektetők elindítottak egy szaftos pletykát arról, hogy a Fed jövőre csökkenti a kamatlábakat, és ennek nyomán mind az arany, mind pedig a Bitcoin ára meglódult felfelé.

Az arany szó szerint minden idők legmagasabb árát érte el, a Bitcoin pedig az elmúlt majdnem 20 hónap legmagasabb árfolyamára tornászta fel magát.

Persze nem csak a Bitcoin és az arany érintett, szinte minden eszköz megérzi ezt a felfelé ívelő hullámot. Nézzük meg részletesen, hogy mi is történt valójában!

A Bitcoin hétfőn megközelítette a 42.000 dollárt, aztán ugyan kicsit visszaesett, de még mindig jókora optimizmus lengi körül. Ennek az egyik oka az, hogy véget értek az iparágat sújtó legszigorúbb szabályozói büntetések. 

Cikkünk írásának pillanatában a Bitcoin 41.270 dolláron mozog, amely az elmúlt hét naphoz viszonyítva 12,17%-os növekedést jelent.

Forrás: CoinMarketCap

Az arany ára is új csúcsokat dönget, és jelenleg 2025,57 dolláron áll. 

A csökkenő kamatlábak nyomán esedékes a rally? 

Bár az amerikai jegybank elnöke, Jay Powell szerint még korai volna kikiáltani, hogy a központi bank legyőzte az inflációt, mégis sokan biztosra veszik azt, hogy a Federal Reserve hamarosan csökkenti majd a kamatlábakat.

A Bitcoin és az arany gyakorlatilag a részvények és kötvények közelmúltbeli tempóját követik.

Luca Paolini, a Pictet Asset Management vezető stratégája úgy látja, hogy jelenleg is azok az eszközök teljesítenek jól, amelyek rendszerint a Fed kamatcsökkentésekor szoktak.

A kereskedők tippje alapján a legújabb kamatcsökkentésre márciusban kerül majd sor, miután az állami és vállalati hitelfelvételi költségek jelentősen lezuhantak.

Köztudott, hogy az amerikai kötvénypiacok novemberben majdnem négy évtized óta a legmeredekebb havi emelkedést eszközölték.

A kifejezetten biztonságosnak mondható amerikai állampapírok alacsonyabb hozamai elég jó fénybe helyezték a befektetők számára az egyéb eszközféléket.

Az S&P 500 indexet szemlélve pedig azt láttuk, hogy a múlt héten 2022 márciusa óta a legmagasabb szinten sikerült zárnia.

A legutóbbi amerikai gazdasági adatok az infláció csökkenése ellenére is szilárdak voltak, ez pedig tovább növelte az olyan kockázatos eszközök árát, mint a részvények.

Max Kettner, az HSBC vezető multi-asset stratégája szerint a piacok gyakorlatilag minden eszközosztályban egy hatalmas rallit élnek át. 

Büntetések nyomában

A kereskedők úgy vélik, hogy a Bitcoin népszerűségét – mely az elmúlt hónapban 18,90%-kal emelkedett – jelentősen meglódította az, hogy véget ért két, a levegőben lógó jelentős büntetőügy.

Itt van például a novemberi Sam Bankman-Fried-del kapcsolatos FTX csalási ügy, és a Binance tőzsde vezérigazgatójának 4,3 milliárd dolláros büntetése, amelyet többek között pénzmosás vádja miatt, illetve pénzügyi szankciók megsértésével kapcsolatban róttak ki rá.

A Binance azonban még áll, sőt egy újabb perrel néz szembe az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet részéről, melyben azt pedzegetik, hogy megsértette-e az értékpapír-törvényeket.

Sok intézményi befektető egyértelműen kifejezte, hogy csak azután hajlandó ismét megvizsgálni a területet, ha véget vetnek az FTX-nek, és ha tisztázzák a Binance körüli homályos ügyeket.

Legalábbis Henri Arslanian, a Nine Blocks Management társalapítója, (aki egy dubaji székhelyű kripto fedezeti alapkezelő is), így vallott.

Az Ethereum, mely a második helyen áll a legaktívabban kereskedett kriptopénzek listájában, szintén emelkedést könyvelhetett el: a hét napos árfolyam változás 10,12%, míg az egy hónapos 20,78%. 

Forrás: CoinMarketCap

A befektetők már csak arra várnak, hogy a SEC engedélyezze a spot Bitcoin ETF-eket. A SEC egy évtizede ugyan elutasította a spot bitcoin ETF-eket, de a pozitív hangok már úgy látják, hogy a piac megért az elfogadására.  

Mikor érkezhet végre a spot bitcoin ETF?

A Wall Street néhány jelentős befektetője, például a BlackRock és a Franklin Templeton csatlakoztak az olyan vállalatokhoz, mint a VanEck és a WisdomTree, és jelentkeztek a SEC-nél.

A piac azt várja a spot Bitcoin ETF-ektől, hogy végre hatékonyan működhessen a digitális eszközök ellenőrzése, és véget érjenek az egyes kriptocsoportok körüli botrányok.

Simon Peters, az eToro piaci elemzője szerint az ETF-ek elfogadása körüli hírek továbbra is befolyásolni fogják a kriptopiac viselkedését, hiszen a befektetők szilárdan bíznak abban, hogy a piac intézményi befektetők előtti megnyitása át fogja alakítani az ökoszisztéma egészét.

A SEC-en egyre nagyobb a nagyobb a nyomás azzal kapcsolatban, hogy jóváhagyja a Bitcoin spot ETF-eket.

Ha pedig ez megtörténik, akkor jó időszak elé néz a Bitcoin ETF Token, mely a spot Bitcoin ETF elfogadására, és annak további mérföldköveire koncentrál.

Nézd meg a Bitcoin ETF Token előértékesítését

Bitcoin ETF (BCTETF)

A Bitcoin ETF Token (BTCETF) egy vadonatúj projekt natív érméje, mely egy igazi csemege lehet az újdonságra éhező kriptósok számára.

Bitcoin ETF

Maga az ICO tíz szakaszból tevődik össze, és a jelenlegi 7. szakaszban egy tokent mindössze 0,0062 dollárért szerezhetünk meg. A mostani gyűjtés már 2,2 millió dollárnál jár, és jó hír az is, hogy ezek az érmék leköthetők.

Jelenleg 247,370,392 token van lekötve, és az elérhető APY 102%.

A token iránti érdeklődés várhatóan töretlen lesz, hiszen ütemterve szorosan kapcsolódik a spot Bitcoin ETF-ek eseményeihez. A kérvények jelenleg is ott fekszenek az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) asztalán, és a befektetők arra várnak, hogy a jóváhagyás kirobbanthat egy újabb bikafutamot.

További hírekért kövesd a Bitcoin ETF token honlapjának hírrovatát, bővebb információkért pedig tanulmányozd át a csapat gondosan összeállított whitepaper-jét.

Ami a biztonságot illeti, ebben a platformban megbízhatsz, hiszen a projekt okosszerződéseit a Coinsult auditálta.

Csatlakozz ehhez az ERC-20 projekthez ETH-val, USDT-vel vagy bankkártyával!

Nézd meg a Bitcoin ETF Token előértékesítését

Ezek is érdekelhetnek:

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Ezt a publikációt Vendégíró bocsátja rendelkezésre. A Kriptoworld nem támogat, és nem vállal felelősséget vagy kötelezettséget az ezen az oldalán található tartalmakért, pontosságért, minőségért, reklámokért, termékekért vagy egyéb anyagokért. Az olvasóknak saját kutatásokat kell végezniük, mielőtt bármilyen, a céggel kapcsolatos lépést megtennének. A Kriptoworld sem közvetlenül, sem közvetve nem felelős semmilyen kárért vagy veszteségért, amelyet a vendégbejegyzésben említett tartalmak, áruk vagy szolgáltatások használata vagy az azokra való hagyatkozás okoz vagy feltételezhetően okozhat!

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!