Mark Cuban, a Dallas Mavericks profi kosárlabdacsapat tulajdonosa úgy nyilatkozott, hogy gyűlöli az aranyat mint befektetést, és a bitcoint alapvetően az aranyhoz hasonlónak látja.

Cuban augusztus 9-én a Kitco News interjújában közölte észrevételeit.

Megjegyezte, hogy a bitcoin véges készletét bónusznak tekinti a befektetési értékhez, mondván:

 „Mindkettő gyűjthető. Az érték a kínálaton és a keresleten alapul. És a jó hír a bitcoinról, hogy van egy véges készlet, amelyet kínálni fognak.” 

Cuban egyúttal azt mondta, hogy „az aranyat pontosan olyannak látja, mint a bitcoint”, és nincs jó véleménnyel az aranyról. A nemesfémekkel kapcsolatos álláspontja kapcsán Cuban hangsúlyozta, hogy az aranyra, mint befektetésre vonatkozó érzéseinek kifejezéséhez azt kell mondania:

 „A gyűlölet extrém előítélettel nem elég. Gyűlölj duplaextrém előítélettel és egy cseppnyi csípős szósszal.”

Arany és digitális arany

A Cointelegraph korábbi jelentései alapján a bitcoin „digitális arany” megnevezésének eredete ismeretlen, de az egyik elmélet szerint akkor vált divattá, miután a New York Times újságírója, Nathaniel Popper 2015-ben kiadta a „Digitális arany” című könyvét.

2019-ben számos szakértő nyilatkozott arról, hogy a bitcoin szerintük digitális aranynak tekinthető-e.

A Zcash Alapítvány kommunikációs vezetője, Sonya Mann válaszát mind a véges  mennyiség, mind a kínálat és kereslet tényezői szempontjából fejtegette. Mann a maga részéről sokkal optimistábbnak tűnik, mint Cuban.

Így nyilatkozott:

 „A bitcoin jellegéből adódóan deflációs, a korlátozott 21 milliós készlet és az okos ösztönző struktúrája miatt, amely megbízhatóan védelmezte sérthetetlenségét. A megjelenő rendszer, amely a Bitcoint mint szoftverterméket és jelenséget egyaránt szabályozza, tagadhatatlanul útfüggő, amely nagyrészt Satoshi Nakamoto tervezési döntéseinek tulajdonítható. Nincs garancia arra, hogy a BTC értéke növekedni fog, de a múltbeli tendenciák és a kereslet-kínálat dinamikája azt sugallják, hogy ez hosszú távon észszerű előrejelzés.”

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Gage Skidmore


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂