A kriptoipar nem rendelkezik hosszú történelemmel, de már számos szereplője van. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nincs helye újabbaknak. Ez a kriptotőzsdékre is igaz.

Az elmúlt évtized alatt nagyon sok ember hagyta ott a hagyományos fiat bankokat, mivel megunták ahogy a bankolást monopolizálták a pénzügyi óriáscégek.

Ehelyett inkább kriptopénzekbe fektettek.

Ezek decentralizált rendszerekre épülnek, amelyek függetlenek a harmadik felek és közvetítőktől. Így a bankóriások nem nyerészkedhetnek a kis befektetők nehezen megszerzett pénzén a hatalmas költségekkel.

A JPMorgan Chase, Bank of China, Mistubishi UFG és számos egyéb bank elhagyása után a befektetők új valóságot vártak a kriptopénzektől.

Egy olyan valóságot vártak, amely mentes a pénzügyi kavarodásoktól és a folytonos szabályozásoktól. Arra összpontosítottak, hogy értéket teremtsenek és ne a pénzügyi befektetőket pénzeljék, akik amúgy is rengeteg pénzügyi és egyéb hatalommal rendelkeznek.

Teljesen mást kaptak

A blokklánc eredeti dizájnjának nem az volt a célja, hogy hasznot hozzon. A kriptopénzeket nem arra szánták, hogy egy különálló gazdaság legyen.

Azonban ez történt. A kriptopénzek hatalmas áremelkedése az elmúlt évek alatt és a blokklánccal kapcsolatos cégek beindulása egy tökéletes pénzügyi vihart kavart, amely egy teljesen új pénzügyi ökoszisztémát alkotott.

A tőzsdék robbanása

Az ökoszisztémából egy új haszonszerzési lehetőség született: a digitális valuták tőzsdéi

Ha figyeltünk volna, akkor észlelhettük volna. Szükség van a kriptopénzkereskedelemi platformokra. A piac ingadozásai rendkívül profitálóvá teszik a kereskedést. A kriptotőzsdék létrejöttével az emberek azt láthatták, hogy valósággal felrobbant a befektetésük értéke.

Arra azonban kevesen számítottak, hogy mennyire megéri kriptotőzsdét futtatni. Az olyan vezető tőzsdék, mint a Binance és a Coinbase több millió dollárnyi profitot termeltek a múlt év során.

A Coinbase eredetileg 2018-ban tervezte megütni az 1,3 milliárd dolláros jövedelmet, mely ekkor még csak 500 millió dolláron állt. Ez hatalmas dolog egy olyan cég számára, amely tíz éve még nem is létezett.

Folyamatos növekedés

2019 még jövedelmezőbb volt a két tőzsde számára. A Binance 2019 első negyedéves profitja 78 millió dollár volt. A vállalat alig kétéves. 2019 első negyedévével összes bevétele már több mint 733 millió dollár.

A pénz hatalommal is jár, ez a kriptopénzek esetében sincs másként. A Binance, a Coinbase és az egyéb tőzsdék centralizált hatalmak lettek.

A nagyobb tőzsdék hatalmas profitokat akasztanak le a kialakított monopolhelyzetből. Ez nagyban hasonlít a fiat piacokhoz, a nagy üzletek átveszik az irányítást, irányítják a jövedelmezőséget és nagy hátrányokba taszítják a befektetőket.

A kriptopénzek piaca egy időben egy biztonságos és önműködő alternatívája volt a korrupt és kapzsi hagyományos piacoknak, de a kriptopénzek is ebbe az irányba tartanak. Már csak a szabályozások hiányoznak.

A szabályozás szinte szitokszó a kriptopénzek esetében. Azonban ez védte meg az amerikaiakat, az 1949-es folytonos tőzsdeösszeomlástól, amely az egész világot pénzügyi válságban sodorta.

Egyedül a szabályozások segíthetnek? Egyes befektetők számára, főleg, akik a fiat világból jönnek azt mondanák, hogy igen. Egyes kriptorajongók azonban másként gondolják.

A blokklánc technológiája valójában már igyekszik megoldani a hatalommal kapcsolatos problémákat, amelyeket a kritpotőzsdék hoztak. Sorra nyílnak az új, versenyképes tőzsdék, szinte napi szinten.

Nyitott lehetőségek, nyitott ajtók

Az új tőzsdék új lehetőségeket kínálnak. Árazásra, biztonságra, költségekre és jobb likviditásra is.

Ez nagyszerű hír a befektetők számára. Ezen a ponton nagyon könnyű új tőzsdét nyitni. Számos tőzsdén folytathatunk tőkeáttétés, short, napi kersekedést, amit csak szeretnénk.

Az olyan új tőzsdék, mint a szingapúri Ecxx további lehetőségeket kínálnak. Ilyenek jobb grafikonok és egyszerű platformok, amelyek megkönnyítik a navigálást.

Ezek a szolgáltatások, egy csúcsminőségű hidegtárolással és egyéb biztonsági lehetőségekkel azt jelenti, hogy az olyan „régi motorosok” mint a Binance és a Coinbase már nem a legjobb és nem is a legbiztonságosabb tőzsde a kereskedők számára.

Az Ecxx például hasonló szintű szolgáltatást nyújt, mint a legnagyobb tőzsdék. A felhasználók pedig abban a tudatban használhatják azt, hogy hozzájárulnak a decentralizációhoz, ugyanis több tőzsde is azon dolgozik, hogy együttesen jelentős szerepük legyen, így szállnak harcba az óriás tőzsdékkel.

Ezek a tőzsdék nem csak azért jelennek meg, hogy kaszáljanak a 2017-es ICO robbanás után is. Igen, az új tőzsdék is haszonorientáltak. De ennél többről van szó.

A kriptoközösség ismét sokat nyerhet, ha egy egyedi és innovatív módon kezelnek egy ilyen jelentős problémát. Ahelyett, hogy a központi hatalmakhoz futnának inkább összefognak és együtt próbálják oldják meg a problémát.

A megoldás egy kicsit több időbe telhet, mint egy kormány beavatkozása. Lehet, hogy nem fog annyi figyelmet kapni a médiától és annyira nem is lesz „látványos” megoldás.

Olvastad már? Tim Draper hosszú távon látó varázsgömbje ismét a Holdat vetíti elénk

A kriptorajongók azt teszik, amihez a legjobban értenek. Együttműködnek egy hosszú távú, lehetséges megoldáson, amely sokkal izgalmasabb, mint az új, izgalmas befektetésekből származó nyereségek. A tőzsdék gazdasága lesz a kriptobefektetés jövője.

Forrás: coinspeaker.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂