Kiterjedt FUD-dal néz szembe a Bitcoin a közösségi oldalakon

-

A Santiment Bitcoinra vonatkozó közösségi hangulatjelzője pirosan villog, mivel a vezető kriptovaluta árfolyama a 65.000 dolláros szint körül mozog.

A Santiment kriptopénz-intelligencia platform adatai szerint a vezető kriptovaluta „kiterjesztett szintű FUD”-dal szembesült az X közösségi médiaplatformon a 65.000 dolláros határon való oldalazó kereskedés közepette.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Súlyozott szentimentális index és közösségimédia-elemzések

„Az ilyen kiterjedt szintű FUD ritka, mivel a kereskedők továbbra is kapitulálnak” – írta a Santiment egy június 20-i X-bejegyzésben. A FUD a félelem, a bizonytalanság és a kétség szavak rövidítése.

„A tömeg főként félelemmel vagy érdektelenséggel viszonyul a Bitcoinhoz, mivel az árak 65 és 66 ezer dollár között mozognak” – tette hozzá.

bitcoin
3,57%-ot csökkent a bitcoin árfolyama az elmúlt hét napban. Forrás: CoinMarketCap.

A kriptovaluta ára a CoinMarketCap adatai szerint az elmúlt héten 67 294 dollár közeli csúcsok és 64 180 dollár körüli mélypontok között ingadozott.

A Santiment rámutatott, hogy a Weighted Sentiment Index – egy olyan mérőszám, amely a Bitcoin említéseket méri az X-en, és összehasonlítja a pozitív és negatív kommentek arányát – május 23. óta negatív értéket mutat.

A cikk írásakor az érték -0,738, ami azt jelzi, hogy a vezető kriptovaluta említései túlnyomórészt negatívak, már ami az X platformot illeti.

A kereskedők számára pozitív események, mint például a 11 spot Bitcoin ETF jóváhagyása január 10-én, és a Bitcoin feleződése április 20-án azonban mindkét esetben pozitív szintre, rendre 4,49-re, illetve 2,35-re emelte a mutatót.

bitcoin
A bitcoin súlyozott szentimentális indexe január 10-én érte el idei csúcsát 4,49-es értéken. Forrás: Santiment.

A közösségi médiában a kriptoközösség minden szegletéből érkeztek negatív vélemények a vezető kriptovalutával kapcsolatban, beleértve a jelentős követőkkel rendelkező kereskedőket és elemzőket is.

„A Bitcoin körülbelül 60 napot töltött a feleződés óta tartó ~150 napos oldalazásban” – írta a Glassnode vezető elemzője, James Check, azaz „Checkmatey” egy június 19-i X-posztban.

„Hónapokig tartó oldalazó ármozgás – a bikapiac legunalmasabb szakasza” – tette hozzá Jelle kriptokereskedő.

„A Bitcoin jelenleg elég unalmas” – kommentálta a helyzetet a Trader Cobb álnevű kriptokereskedő.

Egyesek úgy vélik, hogy a hosszas konszolidáció utat engedhet egy üstökösszerű árfolyam-emelkedésnek.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Június 13-án a több hírportál is arról számolt be, hogy a Bitcoin az eddigi leghosszabb, 92 napos konszolidációs időszakban volt, és az elemzők szerint a meghosszabbított stabilitás egy „masszív felfelé irányuló rallyra” készítheti elő az eszközt.

„Általában minél hosszabb egy konszolidáció, annál nagyobb az azt követő növekedés” – írta Daan Crypto Trades álnevű kriptokereskedő.

Eközben egy másik kriptopiaci hangulatmérő, a Fear and Greed Index a cikk írásakor 63-as Greed értéket mutat, ami 11 pontos csökkenést jelent az elmúlt hét napban.

Bár ez a mérőszám a közösségi média hangulatát is figyelembe veszi, más tényezőket is elemez, mint például a volatilitás, a piaci lendület és volumen, a piaci dominancia és az aktuális trendek.

Olvastad már? Miért emelkedett ma a Bitcoin ára?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Csökken a Bitcoin-tárcák száma, de ez egyáltalán nem baj

A Bitcoin tárcák száma jelentősen csökkent az elmúlt hónapban, ez derül ki a Santiment adataiból. Az árfolyam stabilizálódik A legutóbbi árfolyam-emelkedés ellenére, amely a Bitcoint ismét 65...

A legjobb kriptoprojektek érkező airdropokkal: Celestia, Dymension, és Algotech

Vendégbejegyzés A piac gyors változásokon megy keresztül, új kriptoprojektek és tokenek bevezetésének tanúja. Ennek egyik jelentős trendje az airdropok megjelenése, egy olyan stratégia, amelyben a projektek ingyenes...

Sebességet váltott a digitális rubel, közeledhet a tényleges bevezetés

Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, hogy itt az ideje az országban olyan környezetet teremteni, amely növeli a digitális rubel, azaz az orosz központi banki digitális...

3 érme, amit ne hagyj ki a nyaralás előtt

Mivel a kriptopiacok erősen bikás jeleket mutatnak, ez a legjobb időszak arra, hogy kedvező áron lépjünk be az egyes előértékesítésekbe. Azt követően, hogy a Bitcoin július...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!