A blokkláncok macOS-e? 60%-kal növelte DEX-volumenét a Solana májusban

-

A decentralizált tőzsdék (DEX-ek) májusi növekedési volumenének több mint 60%-át a Solana blokkláncon regisztrálták a Pantera Capital kockázati tőkecég által összeállított adatok szerint.

E növekedés mögött egy monolitikus architektúra áll, mondta a Pantera egy június 18-i jelentésében, miközben a hálózatot a blokkláncok macOS-ének nevezte.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A hálózat részesedése a DEX-volumenből a 2021 eleji 0%-ról 2024 májusára 24%-ra emelkedett, köszönhetően az Apple macOS architektúrájához hasonló megközelítésnek, amely a hardvert és a szoftvert integrálja a kiváló teljesítmény érdekében.

A Pantera szerint a Solana architektúrája lehetővé tette a kiskereskedelmi tevékenység megugrását az elmúlt hónapokban:

„A Solana monolitikus architektúrájának termékmenetrendje a saját blokklánc minden egyes komponensének optimalizálására összpontosít, hasonlóan az Apple megközelítéséhez, amely a macOS-ben vertikálisan integrált hardver és szoftver stacket alkalmaz.”

A Pantera a SOL blokkláncának egyik befektetője. Az év elején a kockázati tőkecég pénzt gyűjtött egy új alaphoz, amelynek célja, hogy akár 250 millió dollár értékben vásároljon SOL tokeneket az FTX-csődből mentett készletből, jelentős kedvezménnyel.

A hálózat egyedi aktív címei a 2020. októberi 14 000-ről 2024 májusára közel 1,3 millióra emelkedtek.

Ennek eredményeképpen a Solana elsőbbségi díjai robbanásszerűen megnőttek, a 2023 közepi havi kevesebb mint 100.000 dollárról 2024 márciusára több mint 60 millió dollárra – jegyzi meg a jelentés.

A Solana és az Ethereum DEX-volumene
A Solana és az Ethereum DEX-volumene. Forrás: Pantera Capital.

A SOL blokkláncának architektúrája miatt a mémcoinok és decentralizált infrastrukturális projektek mögött álló fejlesztők körében is népszerű választásnak számít.

Január óta a hálózaton egyre több új token jelenik meg, megelőzve más láncokat, mint például a BNB Smart Chain, az Ethereum és a Polygon.

A jelentés megjegyzi:

„2024 májusára a Solana a DEX-en megjelenő új tokenek 85%-át teszi ki, szemben az egy évvel ezelőtti 50%-kal. A Solana-alapú tokenek ilyen mértékű növekedése tükrözi a kiskereskedelmi felhasználás erősségét, amelyet a memecoin-aktivitás hajtott.”

A hálózat teljesítménye a SOL tokenre is hatással van. A CoinMarketCap szerint a SOL árfolyama az elmúlt egy évben több mint 723%-kal emelkedett, a cikk írásakor 123 dolláron kereskednek vele.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

A Solana hálózati kiesései már a múlté?

A Pantera jelentése nem foglalkozik a hálózat elmúlt évekbeli kihívásaival, például a blokklánc technikai kihívások miatti leállásával. A legutóbbi, február 9-i kiesés csaknem öt óra leállást eredményezett.

A Solana Firedancer frissítés a tervek szerint 2025-ben éri el a végleges verzióját, és előtte „csökkentett változatok” kerülnek bevezetésre. Ez várhatóan növeli a hálózat ellenálló képességét.

A Jump Crypto-val fejlesztés alatt álló független validáló kliens célja a Solana általános megbízhatóságának és skálázhatóságának növelése a növekvő aktivitással párhuzamosan.

Olvastad már? Több amerikai állam is visszavonta a Binance működési engedélyét?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Breaking: Joe Biden hivatalosan is visszalép a 2024-es elnökválasztási versenytől

Joe Biden elnök vasárnap bejelentette, hogy befejezi újraválasztási kampányát. A döntés hátterében a demokraták körében növekvő aggodalmak állnak, hogy a 81 éves politikus nem tudna második...

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!