A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

-

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára.

A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény végre bekövetkezett.

A Bitcoin blokkjutalmát 6,25 BTC-ről 3,125 BTC-re csökkentő esemény döntő jelentőségű eseményt jelent az iparágban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ezáltal a Bitcoin napi kibocsátása a felére csökkent, és most 450 Bitcoin körül van a korábbi körülbelül 900-hoz képest.

Ez a csökkentés körülbelül 2140-ig fog tartani, amikor az utolsó BTC-t is kibányásszák.

Miért fontos a Bitcoin feleződése?

A negyedik feleződés, amely a Bitcoin 840.000-es blokkmagasságánál történt, a BTC volatilitására gyakorolt hatása miatt bír jelentőséggel, amely minden ilyen esemény után hajlamos felerősödni.

Ennek oka elsősorban az, hogy a rendelkezésre álló kínálat csökken, ami a még bányászásra váró Bitcoin értékét felfelé hajtja, így az vonzóbbá válik a befektetők számára.

Ez a fokozott érdeklődés jól látszik abból, hogy az eseményt megelőzően jelentős mennyiségű BTC áramlott akkumulációs címekre.

A felezés előtti napokban a Bitcoin hatalmas volatilitást mutatott: az árfolyam rövid időre 60.000 dollár alá esett, majd 65.000 dollárig emelkedett – mindez egy hét alatt.

A cikk írásakor a világ legnagyobb kriptopénzével ez utóbbi körül kereskednek.

A felezés jellemzően lassítja a kínálat bővülésének ütemét, bár a Bitcoin-bányászok kárára, akiknek a blokkjutalmak 50%-os csökkenésével kell szembenézniük.

A kiigazítás a Bitcoin-hálózat hashrátájának átmeneti csökkenéséhez vezethet, mivel a régebbi és kevésbé energiatakarékos hardverrel rendelkező bányászok úgy találhatják, hogy működésük már nem nyereséges, és a leállás mellett dönthetnek.

A BitIinfoCharts adatai szerint jelenleg a hálózat hashrátája 630 Ehash/s felett mozog, ami 13,3%-os csökkenést jelent a nemrégiben, márciusban elért 727 Ehash/s-os csúcshoz képest.

bitcoin
Forrás: BitIinfoCharts

A Bitcoin bányászati nehézségi szintje is minden idők legmagasabb, 86,39 trilliós értékén áll a múlt heti kiigazítást követően, így egyre nagyobb kihívást jelent a blokkok bányászata.

Satoshi utolsó szavai

Miután a felezés megtörtént, Satoshi Nakamoto utolsó szavai, mielőtt kilépett a közösségi médiacsatorná világából, végig visszhangzanak a közösségen.

Nakamoto, a Bitcoin titokzatos megalkotója a felezési funkciót a fiat valuták értékének folyamatos eróziója elleni védekezésként vezette be.

Az ő elképzelése a fiat pénznemekben rejlő alapvető bizalmi hiba kezelésében gyökerezett.

„A hagyományos valuták alapvető problémája az a bizalom, ami a működésükhöz szükséges. A központi bankban meg kell bízni, hogy nem értékteleníti el a valutát, de a fiat valuták története tele van e bizalom megszegésével.”

A Bitcoin hosszú utat tett meg Satoshi Nakamoto utolsó szavai óta. Az ágazat egésze jelentős fejlődésnek volt tanúja, amelyet jelentős fejlesztések és áttörések jellemeztek.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A spot és a future ETF-ek bevezetése másrészt hozzáférést biztosított a befektetők számára a Bitcoinhoz, felerősítve annak vonzerejét és elfogadottságát a hagyományos pénzügyi körökben.

E fejlemények alapvetően rávilágítanak a Bitcoin újszerű koncepcióból világszerte elismert eszközosztállyá való fejlődésére, amely mostanra átformálja a pénzügyek jövőjét.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Visszaszámlálás a bitcoin felezésig, 100 ezer vagy 55 ezer lesz a következő árfolyam

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Vajon a BNB 2024-ben megdönti az eddigi csúcsát?

A Binance Coin (BNB) az elmúlt években kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kriptopénzpiacon. A kérdés azonban minden befektető fejében ott motoszkál: Vajon a BNB idén meg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!