Visszaszámlálás a bitcoin felezésig, 100 ezer vagy 55 ezer lesz a következő árfolyam

-

Április 20 nagy nap a Bitcoin hálózat számára, ismét itt a felezés, a kriptoközösség hangulata tagadhatatlanul emelkedett.

Rengetegen úgy vélik, nagy emelkedés jöhet, és 100 ezer dollárig mehet az árfolyam rövid időn belül, mások viszont arra figyelmeztetnek, hogy az 55 ezernek is nagy az esélye a geopolitikai helyzet miatt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitwise ügyvezetője, Hunter Horsley a közösségi médiában úgy fogalmazott, hogy az emberek többsége nem nagyon érti, hogy mekkora jelentősége van a felezésnek, és elmondta, a piac még sosem tudta előre beárazni ezt az eseményt.

Ahogyan Horsley megfogalmazta, az előző három felezést követően az árfolyam hatalmasat emelkedett a felezést követő 12 hónapban, és nagyon valószínű, hogy ez most sem lesz másként.

bitcoin
Forrás: X

100 ezer dolláros bitcoin árfolyam

A 2020-as felezés után az árfolyam 540%-kal nőtt, a 2016-os felezés után 280%-nak örülhettek a befektetők, az első, a 2012-es felezést követően pedig lenyűgöző, 8800%-os növekedést láthattak a korai felhasználók.

Horsley úgy véli, most is minden esély megvan rá, hogy nagyot meneteljen az árfolyam, és a 100 ezer dollár sem lehet messze, mivel a jelenlegi árszintről csupán egy 67%-os emelkedés szükséges hozzá.

Horsley elmondása alapján a felezés hatása két alapvető faktornak köszönhető, az egyik a növekvő igény, a másik pedig az eladók számának a csökkenése.

Ahogyan ő látja, 2024-ben mindkét téren van ok a bizakodásra, és nagy az esély, hogy a mostani felezés hatása különösen jelentős lesz.

Vannak viszont, akik arra figyelmeztetnek, hogy a történetnek még nincs vége, és az összkép nem egyértelmű.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A világpolitikai helyzet borús

A kriptoközösségben ismert kereskedő, Zia Ul Haque úgy posztolt a közösségi médiában, hogy a bitcoin árfolyama éppen egy nagyon fontos szintnél rekedt meg, és az aktuális világpolitikai helyzet nem nagyon ad okot optimizmusra.

A technikai elemzés szempontjából nézve a bitcoin jelenleg a létfontosságú 60 ezer dolláros szintnél tartózkodik, amelyet támaszként kellene megtartania a bikáknak, hogy folytatódhasson az emelkedés.

Haque szerint viszont nagyon nagy esély van arra, hogy a támasz nem fog kitartani, és az árfolyam visszazuhanhat egészen 55 ezer dollárig is akár.

A cikk írása pillanatában a bitcoin árfolyama 62 ezer dollár körül mozog, az elmúlt 24 órában egy szerény 1,55%-os emelkedés után.

A bitcoin teljes piaci kapitalizációja elérte az 1,22 billió dollárt, ez rávilágít a rendszer nagymértékű ellenálló-képességére, és arra, hogy a kriptoiparban mekkora növekedési potenciál rejlik még.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Az Ethereum és a Bitcoin ára lefelé, miközben az új mémérme a Raboo előértékesítése megközelíti az 1 millió dollárt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

A Binance, az egyik vezető kriptovaluta-tőzsde, összefogott a makaói igazságszolgáltatással, hogy úttörő szerepet vállaljon egy személyes bűnüldözési képzési programban, ami jelentős mérföldkő a bűnüldöző szervekkel...

A szakértők fogadásokat kötnek a mémcoin rallyra a jelenlegi mélypont után: Melyik emelkedik először?

Vendégbejegyzés A mémcoinok a közelmúltban figyelemre méltó zuhanást éltek át, ami felkeltette az elemzők és a kereskedők érdeklődését. A piaci feltételek 2024-ben bikás trendnek kedveznek, a szakértők...

John Bollinger megtörte a csendet a Bitcoin áráról

A Bitcoin árfolyama az egekbe? John Bollinger feltárja a legfontosabb piaci meglátásait. John Bollinger, pénzügyi elemző és a Bollinger-szalagok megalkotója nemrég megosztotta gondolatait a Bitcoin (BTC)...

Tovább gyorsul a kriptoeszközök adoptációja

Richard Teng, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance vezérigazgatója szerint a digitális pénzügyi eszközök és a Web3 által generált változás csak az internet, a telefonok...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!