Ripple (XRP) technikai elemzés 04.20.

-

Prémium tartalom!

Üdvözlünk a prémium oldalunkon! Az iratkozz fel gomb megnyomása után regisztrálhatsz az e-mail-címeddel, és két prémium csomag közül választhatsz – havi vagy éves előfizetést. Kriptoworld Prémium csoportunk azt a célt tűzte maga elé, hogy segítsen a kriptopénz világának felfedezésében és megértésében. Az összes tag hozzáférést kap a legfrissebb piaci hírekhez, elemzésekhez és a legjobb befektetési lehetőségekhez a piaci trendek alapján. Ezenkívül a tagok hozzáférést kapnak exkluzív, discord szobához, ahol szakértők osztják meg tapasztalataikat és tudásukat a kriptopénzek világában. Csatlakozz most a Kriptoworld Premium csoportunkhoz, hogy előnyöket juthass a kriptopénzek piacán!
Havonta akár egy pizza áráért! 🙂

Prémium

Ripple (XRP)

A Ripple (XRP) árfolyama április 13. és 17. között 0,59 dollárról 0,43 dollárra esett, majd április 18-án újra tesztelte és áttörte a 0,50 dolláros pszichológiai ellenállást.

Sőt, a cikk írásakor az altcoin 0,51 dolláron állt, miután 24 óra alatt 5%-kal emelkedett a Bitcoin feleződésének hatására.

Bár ez optimizmusra ad okot, a láncban lévő adatokból kiderült, hogy a fellendülés rövid életű lehet. Ezen állítás értékeléséhez ellenőriztük az XRP kínálatának eloszlását.

A Santiment adatai szerint a 100 és 1 millió token közötti címek száma jelentősen csökkent a néhány héttel ezelőtti adatokhoz képest.

A 100 000 és 1 millió közötti tokeneket birtokló XRP-tulajdonosok száma például márciusban körülbelül 31.000 volt.

A megjelenés időpontjában azonban már nem ez volt a helyzet. A 100 és 1 000 XRP közötti XRP-t birtoklók száma korábban megközelítette a 731.000-et. Ez a szám szintén csökkent, a cikkírás idején 718.000-re esett vissza.

Az ilyen forgatókönyv azt jelenti, hogy a létszám egy része már nem akar a haderő része lenni. A csökkenő bizalom miatt az XRP-nek nehéz lehet újra elérni a korábbi, 0,72 dollár körüli csúcsokat.

Ezen a feltételen túl egy másik tényező, amely akadályozhatja a kriptopénz felfelé ívelését, a Ripple SEC elleni ügye.

A folyamatban lévő perrel kapcsolatos frissítések szerint a Ripple április 22-én válaszol a jogorvoslattal kapcsolatos beadványra.

Noha az ítélet nem biztos, hogy ezen a napon születik meg, a bíró által mutatott hangulat befolyásolhatja az XRP árfolyamát.

Amennyiben a bíró által mutatott felfogás a token mellett szól, akkor az XRP 0,50 dollár felett maradhat. Ha viszont a szabályozó kap felülkerekedik, akkor a kriptopénz árfolyama a kritikus szint alá eshet.

Ennek kialakulását felgyorsíthatja, hogy az XRP közel állt a túlvásárláshoz a grafikonokon.

Ezt a Stochastic Relatív Erősség Index (Stoch RSI) jelezte. A mutató 80 fölött van, az árfolyam visszaléphet, mivel a leolvasás eladási jelzést generált.

Az Accumulation/Distribution (A/D) mutató azonban felfelé gördült, ami arra utal, hogy a kereskedők megvették az előző mélypontot.

Ha a vásárlási nyomás növekszik, és a disztribúció nem haladja meg a felhalmozódást, az XRP emelkedhet a grafikonokon.

Másrészt, az eladási nyomás megnövekedése masszív csökkenést idézhet elő, ami a token 0,45 dollárra esését eredményezheti.

Érdemes itt megjegyezni, hogy az Exponenciális Mozgóátlag (EMA) is medvés jelzést villantott. Mert a 9 EMA (kék) és a 20 EMA (sárga) ugyanott volt.

Az XRP árfolyama azonban mindkét mutató alá esett, ami további csökkenésre utal.

Emellett a token realizált cap-je 147,56 millióra esett vissza. A bikapiacokon a realizált cap emelkedése az olcsóbban vásárló piaci szereplők realizált nyereségének növekedésére utal.

A csökkenés tehát arra utal, hogy több realizált veszteség volt. Ennélfogva az XRP-t újabb csökkenő trend jellemezheti, hacsak más résztvevők nem vásárolnak ismét alacsonyabb árakon.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on


FONTOS: Az itt megtalálható oktatási anyag nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. Szimplán ismeretterjesztő, informatív céllal jöttek létre. Ezen információk felhasználójának tudnia kell, hogy a piac kiszámíthatatlan és kereskedései után vállalnia kell a következményeket. A sikeres, profitábilis kereskedés nem garantált. Megosztom a gondolataimat, kereskedéseimet, pozíciómat, de felelősséget nem tudok és nem is fogok érte vállalni. Minden ember más kockázattűrő képességgel rendelkezik, ezért nem lehet mindenkinek egy általános választ adni, ami megfelelő lenne. Egyediek vagyunk. Ami valakinek jó befektetés, az másnak nem biztos. Ilyenkor fontos, hogy személyre szabottan kell döntést hozni, hiszen mindenki más gazdasági helyzete, célja, illetve gondolkodásmódja.


Nem ígérek / ígérünk semmilyen fix hozamot, profitot, amit a kereskedésekkel el tudsz érni.

Legfrissebb bejegyzéseink

Mik azok az oszcillátorok a technikai elemzésekben?

A bitcoin kereskedésben a technikai elemzés fontos szerepet játszik, és az oszcillátorok kulcsfontosságú eszközök ebben a folyamatban.  Az évtizedek során kifejlesztett oszcillátorok segítenek az ármozgások és...

A legnagyobb növekedési potenciállal rendelkező kriptovaluták 2024-ben

Vendégbejegyzés Bármikor kezdődhet egy új bikafutás. A kriptopiac jelenleg nyugodt, sok altcoin még mindig a mélyponton van, és potenciálisan robbanásszerű növekedésre van kilátásban. A befektetők lelkesen figyelik...

A Bitcoin 100.000 dollárig: A mélypont és a robbanásszerű mozgások elemzése

A Bitcoin gyorsan 10%-ot esett, ami széleskörű félelmet okozott. A befektetők közül sokan súlyosan érintettek, számos befektető jelentős veszteségekkel és likvidálással néz szembe. Anthony Pompliano...

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!