A Bitcoin ETF jóváhagyása azt jelenti, hogy a BTC „ sose lesz nulla”

-

A közelmúltban a Federal Open Market Committee (FOMC) tagjai türelmet szorgalmaztak a kamatcsökkentésekkel kapcsolatban, és figyelmeztetést adtak ki a tartós inflációra, ami az amerikai részvénypiacok csökkenéséhez vezet.

Mindezek ellenére a Bitcoin (BTC) spot ETF-piacon folyamatosan tiszta beáramlást tapasztaltak, ami a kriptopénzpiac ellenálló képességét jelzi a szélesebb körű gazdasági aggodalmak közepette.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Eric Balchunas, a Bloomberg Intelligence vezető ETF-elemzője hasonló véleményt fogalmazott meg,

„A Bitcoin 40%-os nyereségének túlnyomó többsége az ETF bevezetése óta órák után következett be, hatalmas árrésekkel, amelyek a zárás és a nyitás között alakultak ki… nagyszerű grafikon mutatja a napon belüli vs. órák utáni hozamot a $IBIT számára @psarofagis-tól.”

Az ETF-piaci beáramlások megugrottak

A BitMEX kutatási jelentése szerint a BTC spot ETF-piaci nettó beáramlások az április 2-i 40,2 millió dollárról április 3-án 113,2 millió dollárra ugrottak.

A beáramlás élén a Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC) állt, amely április 3-án 116,7 millió dolláros nettó beáramlást könyvelhetett el.

Emellett a Bitwise Bitcoin ETF (BITB) ugyanebben az időszakban 22,6 millió dolláros nettó beáramlást jegyzett.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Hunter Horsley, a Bitwise Asset Management alapítója és vezérigazgatója egy nemrégiben Anthony Pompliano-val a Bitcoin Investor Day New York-i rendezvényén folytatott beszélgetés során ugyanerre utalva azt állította,

„A Bitwise arra törekszik, hogy egy kicsit olyan legyen, mint a kripto tanársegédje”.

A továbbiakban azt mondta: „A Bitwinis egyfajta tanítómester”

„Szerintem az ETF-ek jóváhagyása és a BlackRock belépése azt is jelentené, hogy nem megy nullára”.

Matt Hougan, a Bitwise Asset Management CIO-ja emellett kiemelte, hogy az ETF-ek jóváhagyása, amely kezdetben a lakossági befektetőkre és független tanácsadókra korlátozódott, fokozatosan kiterjedt a nagyobb intézményekre, és 2020-ban – 16 évvel később – érte el a beáramlás csúcsát.

Az ETF-ek bővülése a szabályozási evolúció közepette

Az amerikai vagyonkezelésben való korlátozott elfogadás ellenére a szabályozás fejlődésével az ETF-ek bővülése továbbra is optimista.

,Az elemzők szerint ugyanis a Bitcoin ETF-ek egyszerűsített befektetési útvonalat kínálnak, elkerülve a működési bonyolultságot.

Horsley szerint,

„Nem hiszem, hogy ésszerűtlen azt gondolni, hogy tudod, több százmilliárd dollár lehet ezekben az ETF-ekben, és az allokációs méret lehet, tudod, 1% és 5% között, és talán skálázódhat, ahogy az eszköz érik.”

Majd azzal zárta, hogy azt mondta,

„Ez nem a tegnapi év Bitcoinja, ez most már intézményi eszköznek számít”.

A Bitcoin spot ETF-piaca tartós nettó beáramlást vár, a közelgő amerikai foglalkoztatási jelentés még mindig alakíthatja a befektetők BTC-vel szembeni hangulatát.

Emellett, mivel a Bitcoin feleződése a láthatáron van, az ETF-piacon keresztüli tartós kereslet segíthet stabilizálni a kriptopénz árfolyamát ugyanezt követően.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A Franklin Templeton szerint az Ordinals jót tesz a Bitcoinnak

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Mik azok az oszcillátorok a technikai elemzésekben?

A bitcoin kereskedésben a technikai elemzés fontos szerepet játszik, és az oszcillátorok kulcsfontosságú eszközök ebben a folyamatban.  Az évtizedek során kifejlesztett oszcillátorok segítenek az ármozgások és...

A legnagyobb növekedési potenciállal rendelkező kriptovaluták 2024-ben

Vendégbejegyzés Bármikor kezdődhet egy új bikafutás. A kriptopiac jelenleg nyugodt, sok altcoin még mindig a mélyponton van, és potenciálisan robbanásszerű növekedésre van kilátásban. A befektetők lelkesen figyelik...

A Bitcoin 100.000 dollárig: A mélypont és a robbanásszerű mozgások elemzése

A Bitcoin gyorsan 10%-ot esett, ami széleskörű félelmet okozott. A befektetők közül sokan súlyosan érintettek, számos befektető jelentős veszteségekkel és likvidálással néz szembe. Anthony Pompliano...

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!