A Bitcoin tulajdonosoknak, hogyan segíthet a FUD

-

A Bitcoin (BTC) április 4-én 69.000 dollár fölé pattant vissza, mielőtt órákkal később 67.500 dollárra esett.

Az elemzés szerint a visszapattanásnak konkrét okai voltak. Az egyik legjelentősebb az a 10.000 BTC volt, amit az amerikai kormány eladott.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ha ilyen eladások történnek, a várható reakció az árfolyam esése. Azonban ennek az ellenkezője történt, mivel a szélesebb piac reagált a fejleményre.

A göröngyös út jó lehetőségnek tűnik

Az ismeretlenek számára az eladott BTC a Silk Road-tól származott, egy olyan piactérről, amely kihasználta a Bitcoin előnyeit az illegális áruk értékesítésének megkönnyítésére.

Az elemzésünk alapján a piaci szereplők Fear, Uncertainty, and Doubt (FUD) (Félelem, bizonytalanság és kétség) jelenséget mutattak, mivel az év későbbi szakaszában további lefoglalt BTC-ket is eladhattak.

A Santiment közösségi eszközével észrevettük, hogy a résztvevők körében megugrott a „Silk Road” szó, ami azt jelzi, hogy féltek a Bitcoinra gyakorolt következményektől.

bitcoin
Forrás: Santiment

Ugyanerről a témáról januárban is szó esett, ami a közösségi hangerő emelkedését váltotta ki. Akkoriban a Bitcoin árfolyama felértékelődött.

Ha tehát a tömegek várakozásai továbbra is a FUD-ban sínylődnek, akkor a coin árfolyama újra megdöntheti a 69.000 dolláros szintet.

Azonban, ha a por leülepedik, a BTC végül oldalazó kereskedésbe kerülhet, hacsak nem jön egy olyan vételi nyomáshullám, amely megváltoztatja a hangulatot.

Közben a likviditási szinteket is megnéztük. A mutató elemzése szerint 68.000 és 71.000 dollár között van egy likviditási csomópont, ami azt jelzi, hogy a Bitcoin ára ezek felé a szintek felé emelkedhet.

Vigyázat, shortolók! Ez nem a Ti időtök

Ebben az esetben a nagy tőkeáttételű pozíciókkal rendelkező shortosok a pénzeszközeik megsemmisülését tapasztalhatják.

Emellett a Cumulative Liquidation Levels Delta (CLLD) értékét is figyelembe vettük. A CLLD a hosszú likvidálások és a shortok közötti különbség összege. Ha a CLLD pozitív, az azt jelzi, hogy több a long likvidáció.

Másrészről a CLLD negatív értéke azt jelzi, hogy a long likvidálások száma több, mint a shortoké.

A mutató azonban többet tud, mint a short vagy long különbségek azonosítása, mivel betekintést nyújt az árfolyammozgásokba is.

A fenti grafikonon láthatjuk, hogy a Bitcoin enyhe csökkenést regisztrált.

Emiatt a shortok megpróbálták kihasználni a csökkenést. A long likvidálási szintek ezzel szemben a longoknak lettek elérve, ahogy az árfolyam lassan helyreállt.

Ez a trend bikás irányt jelez a coin számára. Ha nem vigyázunk, akkor a shortok, akik ragaszkodnak a mozgásból való tőkésítéshez, likvidálásra kerülhetnek.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A Bitcoin árfolyama a jövőben ismét 70.000 dollár felé emelkedhet. A kereskedőknek azonban óvatosnak kell lenniük, mivel a volatilitás intenzív lehet.

Az uralkodó ármozgás fényében bárki, aki nagy tőkeáttételű pozíciót nyit, erőszakos pozíciólezárás áldozatává válhat.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A Bitcoin 67 ezer dollárnál, elérheti az új ATH-t, mielőtt jön a feleződés?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Nigéria – Vajon a SEC új kripto szabályok lehetnek egy tervezet az Egyesült Államokban

A kriptopénzek elfogadása világszerte növekszik, és a Triple.A friss adatai megerősítik ezt a tendenciát. Tény, hogy 2024-re a becslések szerint a világ lakosságának 6,8%-a rendelkezik...

A Binance, az USDT és a Toncoin összefog – És most mi jön?

A Binance hivatalosan is bejelentette a Tether integrációját a Toncoin (TON) hálózatába. Az integráció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy USDT-t fizessenek be és vegyenek...

A Bitwise reklámjából NFT lesz

A Bitwise befektetési alap csütörtökön kiadta az első Ethereum-témájú reklámját, amely egy 39 másodperces videóként NFT token formájában is ki lesz adva, amelyet bárki kinyomtathat...

A CYBRO megközelíti az 1 millió dolláros előértékesítési mérföldkövet az ETH bálna érdeklődésének köszönhetően: 1,200% nyereség előttünk?

Vendégbejegyzés A számos korai fázisú projekt között, amelyek a kriptoszektor új növekedési korszakába lépve gombamód szaporodnak, nehéz diónak tűnik egy igazi gyöngyszemet találni. Egy értékes startup-ot az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!