A Bitcoin 67 ezer dollárnál, elérheti az új ATH-t, mielőtt jön a feleződés?

-

A Bitcoin árfolyama hetek óta konszolidációs fázisban van az új ATH alatt. Ha hihetünk a legfrissebb adatoknak, akkor ez a trend tovább tarthat, és a befektetők nem biztos, hogy a BTC a feleződésig új csúcsokat látnak.

A Bitcoin továbbra is lomha marad

Korábban beszámoltunk arról, hogy a BTC árfolyama hogyan zuhant a 66 ezer dolláros szint alá.

Az áresés 200 millió dollár értékű likvidációt okozott az egész kriptopénzpiacon.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin azonban mutatott némi fellendülés jeleit, mivel az árfolyama 66 ezer dollár fölé ugrott.

A CoinMarketCap szerint a cikk írásakor a BTC 66,573 dolláron kereskedett, több mint 1,3 billió dolláros piaci kapitalizációval, és a kriptó várhatóan hamarosan legalább 67 000 dollárig emelkedik.

De a befektetőknek nem szabad nagyravágyónak lenniük, mivel a trend nem biztos, hogy tartós lesz.

Michael Van de Poppe, egy népszerű kriptoelemző nemrég egy tweetet tett közzé, amelyben kiemelte a BTC állapotát.

A tweet szerint a BTC konszolidálódik, és nem számít arra, hogy a BTC a közelgő feleződési esemény előtt új ATH-t fog érinteni.

A beavatottak számára a következő BTC felezés 15 nap múlva fog bekövetkezni, ami csökkenteni fogja a BTC kibocsátási arányát és a bányászok jutalmát.

Sőt, Poppe elemzése azt is megemlítette, hogy a BTC akár 60 és 56 ezer dollár közé is zuhanhat a nyáron.

A 60 ezer dollár a BTC támasza?

Az elemzésen kívül, nézzük meg a CryptoQuant adatait is rámutatott jó néhány medvés metrikára, amelyek áresésre utaltak.

Például a BTC tőzsdéken történő nettó letétbe helyezése magas volt az elmúlt hét nap átlagához képest, ami arra utal, hogy nagy volt az érmére nehezedő eladási nyomás.

Forrás: CryptoQuant

A Bitcoin aSORP értéke piros volt. Ez azt jelentette, hogy több befektető nyereséggel adta el. Egy bika piac közepén ez piaci csúcsot jelezhet.

Ezenkívül a koreai befektetők körében is magas volt az eladási hangulat, ami a piros koreai prémiumból is látszott.

Hogy ellenőrizzük, hogy elkerülhetetlen-e a csökkenő trend, ezután megnéztük a Bitcoin napi grafikonját. Azt találtuk, hogy a MACD medvés átmenetet mutatott.

A Money Flow Index (MFI) csökkenést regisztrált, ami további áresésre utal. Mindazonáltal a Bollinger-szalagok azt mutatták, hogy a BTC árfolyama egy kevésbé volatilis zónában van, ami korlátozhatja a BTC árfolyamát az erőteljes eséstől.

bitcoin
Forrás: tradingview.com

Ezután megnéztük a Hyblock Capital adatait, hogy megkeressük a támaszszinteket, ha a BTC lejtmenetre kerülne sor.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Azt találtuk, hogy a BTC-nek erős támasza van a 66 ezer dolláros szint közelében.

Ugyanakkor, figyelembe véve a múltbeli eseményeket, ha a BTC árfolyama nem teszteli ezt a szintet, akkor az ára 60 ezer dollárig zuhanhat, ahol szintén erős támasza van.

bitcoin
Forrás: Hyblock Capital

Olvastad már? A Green Bitcoin április 5-én teszi be a lábát az Uniswap DEX-re, és a CEX bevezetéséig se kell már sokat aludni

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Raboo árak emelkednek, mivel a Shiba Inu és a NEAR továbbra is lefelé ívelő spirálban maradnak

A Bitcoin és más altcoinok számára a kriptopiacon a Bitcoin feleződése utáni rali kezdetének tűnő időszak után az utóbbi időben más-más szerencse érte a kriptopiacot. Az...

Ausztráliában jóváhagyták az első spot Bitcoin ETF-et

Az ausztrál értékpapír-tőzsde, az ASX jóváhagyta az első spot Bitcoin ETF-et, a kereskedés pedig június 20-án kezdődik. Új piacokat hódít meg a VanEck Ausztrália legnagyobb értéktőzsdéje, az...

A 99Bitcoins és a ZKsync szuper airdropot tart

Sokak örömére két hamarosan bevezetésre kerülő kriptovaluta, a ZKsync és a 99Bitcoins még az árfolyam-emelkedéssel tarkított CEX-jegyzésük előtt tart egy nagyszabású airdropot. A kriptovaluták kedvelői folyton...

Notcoin (NOT) árelemzés: A kriptopiac feltörekvő játékosa

A Notcoin, egy népszerű Telegram-alapú kriptopénz, az elmúlt 24 órában figyelemre méltó árfolyam-emelkedésen ment keresztül. Ez az emelkedés a kereskedési volumen lenyűgöző növekedésével jár együtt, amely...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!