A Green Bitcoin április 5-én teszi be a lábát az Uniswap DEX-re, és a CEX bevezetéséig se kell már sokat aludni

-


Vendégbejegyzés


A Green Bitcoin (GBTC) új, környezetbarát Bitcoin-alternatíva 2024. április 5-én, csütörtökön 13:00 (UTC) órakor indul az Uniswap-on. Ez az esemény megelőzi a következő napokra datálható nagyobb frissítését és a CEX-re való felkerülést is.

A környezetbarát Green Bitcoin (GBTC) a nemrég véget ért egy hónapig tartó ICO-ja során szépen teljesített, és közel 9,6 millió dollárt gyűjtött össze.

https://twitter.com/GreenBTCtoken/status/1772675348100161899

A csapat ezennel felkészült, hogy a kedvelt decentralizált tőzsdén (DEX), az Uniswap-on a nagyközönség elé tárja a predict-to-earn staking mechanizmusát, melyet csak „gamified green staking” néven emleget.

Más oka is van az örömre, hiszen hamarosan, április 10-én feltárja a központi tőzsdén (CEX) történő bevezetés részleteit is.

A CEX-jegyzésekkel kapcsolatban még nincsenek pontos részleteink, de annyi bizonyos, hogy a CEX-en a bejelentés másnapján, április 11-én debütál.

A projekt életében még lesz egy fontos esemény áprilisban, hiszen a gamifikációs protokollon történő frissítésre e hónap 18-án kerül sor.

A rendszer staking alapú jutalmazási rendszere egyszerű: ahhoz, hogy a felhasználók megszerezzék a napi GBTC jutalmakat, vásárolniuk kell a GBTC natív tokenekből, le kell őket kössék, és máris részt vehetnek a szórakoztató árfolyambecslő játékban.

Green Bitcoin

A játék menete az, hogy a résztvevők napi tippeket tesznek a Bitcoin árára vonatkozóan, tegyük fel, hogy 24 órán belül emelkedésnek vagy esésnek indul-e.

Minden 24 órában azok, akik jól tippeltek, az általuk stakelt GBTC tokenek összegével arányos részesedést kapnak a napi staking jutalomalapból.

A tulajdonosoknak módja van arra, hogy akár fél évre is lekössék az érméiket, így cserébe nagyobb jutalmat szerezhetnek.

A staking természetesen alapvető része a Green Bitcoin tokenomikájának. Az érmék lekötése nem csak hogy apasztja  a GBTC forgalomban lévő kínálatát, de hosszú távon árfolyamtámogató hatással is bír. 

A GBTC egyértelműen zöldebb a Bitcoin-nál

A GBTC érmekészlet 21 millió darabból áll, és ez egyértelmű utalás a Bitcoinra.

A forgalomban lévő tokenek számának korlátozása értéket teremt, hiszen biztosítja a szűkösséget.

Lássuk, miért zöldebb a Green Bitcoin, mint a világ piaci kapitalizáció szerinti kedvenc kriptopénze.

Green Bitcoin

Kezdjük azzal, hogy a GBTC az Ethereum láncon helyezkedik el, amely Proof of Stake (PoS) konszenzusmechanizmust alkalmaz, vagyis a Green Bitcoin érme sokkal tisztább és hatékonyabb, mint az ihletője.

A legnagyobb aduásza, hogy tranzakciónként csak 34 wattórát (Wh) fogyaszt, szemben a Bitcoin 1 173 000 Wh-jával.

A Green Bitcoin (GBTC) és a feleződés

A BTC számára az idei év indulása óta a legjelentősebb évnek ígérkezik.

A Bitcoin-rajongók büszkék az érme 2009-es születését követő eredményeire. Szerintük a token a 2021-es bikafutamnak köszönheti a tizenegy spot Bitcoin ETF jóváhagyását, ráadásul nemrég új történelmi csúcsot ért el, közel 74 ezer dollárt.

Az elemzők egy része az előttünk álló hónapokra újabb csúcsokat ígérnek, szóval ideje elgondokodni azon, hogy beszállunk a Green Bitcoin játékosított staking rendszerébe.

Arra is érdemes gondolni, hogy április 19-én lesz a Bitcoin következő felezési eseménye. Ennek során a Bitcoin kódja felére csökkenti a bányászok jutalmát.

Abból kifolyólag, hogy a bányászok ellenőrzik az új Bitcoinok kibocsátását, az új kínálat gyakorlatilag a felére csökken.

A kereslet és kínálat törvénye szerint, a nagy kereslet idején a kínálat szűkül, és az árucikkek értékesebbek lesznek. Eddig azt láttuk, hogy a Bitcoin feleződések a történelem során megelőzték a bikafutamokat.

Az elemzők szerint ez újra megismétlődik, és az is garancia lehet rá, hogy a Wall Street is érdeklődik a Bitcoin ETF-ek iránt.

Persze nem látunk a jövőbe, és annyi bizonyos, hogy még sok emelkedés és összeomlás várható a BTC háza táján.

Valójában senki sem tudja megmondani, hogy a 2024-es év mit fog hozni a Bitcoin számára, de az árfolyambecsléseknek hála sok jutalom ütheti a markunk.

Nézd meg a Green Bitcoin oldalát

Ezek is érdekelhetnek:

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Ezt a publikációt Vendégíró bocsátja rendelkezésre. A Kriptoworld nem támogat, és nem vállal felelősséget vagy kötelezettséget az ezen az oldalán található tartalmakért, pontosságért, minőségért, reklámokért, termékekért vagy egyéb anyagokért. Az olvasóknak saját kutatásokat kell végezniük, mielőtt bármilyen, a céggel kapcsolatos lépést megtennének. A Kriptoworld sem közvetlenül, sem közvetve nem felelős semmilyen kárért vagy veszteségért, amelyet a vendégbejegyzésben említett tartalmak, áruk vagy szolgáltatások használata vagy az azokra való hagyatkozás okoz vagy feltételezhetően okozhat!

Legfrissebb bejegyzéseink

Kombinált bitcoin- és etheralapot bocsátanának ki a Nasdaq-on – hírösszefoglaló

A Hashdex egy kombinált Bitcoin és Ether kriptoalap elindítását tervezi a Wall Streeten, miután az Egyesült Államokban zöld utat kapott a szabályozó hatóságoktól. Ugyanebben az időszakban...

Nem a kripto-ETF-eknek kedvez a Federal Reserve legújabb lépése

A Federal Reserve múlt heti álláspontja a jelek szerint csökkentette az intézményi befektetők piacokba vetett bizalmát, mivel a múlt héten az összes kriptotőzsdei tőzsdén kereskedett...

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!