A Binance szerint tévedésből tartóztatták le az egyik nigériai alkalmazottjukat

-

Tigran Gambaryant körülbelül egy hónapja tartóztatták le a nigériai hatóságok, a Binance viszont úgy nyilatkozott, hogy az alkalmazottjuk nem rendelkezik döntéshozói pozícióval a vállalatban.

Ráadásul Gambaryan vezette a cég helyi pénzügyi bűnözés elleni csoportot, akik folyamatosan jelentettek a nigériai hatóságoknak.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Binance nyilatkozatából kiderül, hogy Gambryan a rendfenntartói erők kötelékéből érkezett a céghez, akit nem a felső vezetésbe választottak be, hanem kifejezetten a pénzügyi bűncselekmények felderítésére, a hatóságokkal való együttműködésre, és így a letartóztatás indokolatlan, a rendőrségnek el kellene őt engednie.

Gambaryan esetében a Binance tőzsde a kezdettől fogva nyilvános információként kezelte, hogy a szakember hivatásos rendfenntartó, az USA szövetségi ügynöke, aki a törvényi megfelelés jegyében került alkalmazásra, hogy a tőzsde akadálytalanul meg tudjon felelni a jogszabályi elvárásoknak.

Gambaryan a vezetője a Binance saját, Financial Crime Compliance részlegének, amelynek kulcsszerepe van abban, hogy a tőzsde belső eljárásait hozzáigazítsák a jogszabályokhoz, és, hogy biztosítsák a törvényi megfelelést.

Gambaryan nem sokkal azután lett letartóztatva, hogy megérkezett Nigériába, egy másik alkalmazott, Nadeem Anjarwalla társaságában.

A társát már kiengedték, és el is hagyta az országot, Gambaryan viszont továbbra is egy vendégházban tartózkodik, Abuja városában.

A Binance mellett több más szervezet is felkereste már a kormányt, hogy helyezzék szabadlábra.

A Binance tőzsde közben egy részletes nyilatkozatot is kiadott, amelyben elmondta, a Gambaryan által vezetett csapat számos fontos eredményt ért el a bűnüldözés területén, főleg annak köszönhetően, hogy szorosan együttműködnek az amerikai szervezetekkel, az FBI, a Drogellenes Ügynökség, és az Igazságügy-minisztérium képviselőivel.

Mindezek mellett a nigériai hatóságokkal is sok esetben dolgoztak már együtt.

„Az elmúlt években Gambaryan a csapatával együtt 600 esetben adott ki információt a nigériai hatóságok kérésére különböző nyomozások során. Ezzel a közreműködéssel segítettek felderíteni olyan bűnügyeket, mint a csalások, pénzmosás, zsarolás, emberrablás, és több esetben fagyasztottak be számlákat, és foglaltak le illegális javakat, több, mint 400 ezer dollár értékben.”

A Binance csapata amellett, hogy a nyomozásokban és a lefoglalásokban is együttműködik a hatóságokkal, a nigériai tisztviselők oktatásában is részt vesznek, amelyekkel felismerhetik a különböző kriptopénzes bűncselekményeket, és kezdeni tudnak azok ellen valamit.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A Green Bitcoin április 5-én teszi be a lábát az Uniswap DEX-re, és a CEX bevezetéséig se kell már sokat aludni

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Az amerikai részvények most még a bitcoinnál is jobb választásnak számítanak?

A bitcoin a második negyedévben alulteljesítette az amerikai részvényeket, és ez a tendencia a harmadik negyedévben is folytatódhat. Quinn Thompson, a Lekker Capital kripto fedezeti alap...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!