Miért emelkedett ma a Bitcoin ára?

-

A Bitcoin piacán ma gyors fellendülés következett be a 65.000 dollár közeli medvés kereskedési időszakot követően.

A piaci tőke 1,3 billió dollárra ugrott, ami egy figyelemre méltó, majdnem 1,5%-os 24 órás emelkedést jelent.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ahogy a BTC ára a 65.000 dolláros mélypontról a 66.400 dolláros szint fölé ugrott, a hirtelen emelkedés sok befektetőt elgondolkodtatott arról, hogy vajon mi állhat a fordulat hátterében, és hogy vajon folytatódik-e a Bitcoin fellendülése.

Újabb Bitcoin a MicroStrategy kínálatába

A MicroStrategy, a Nasdaq-on jegyzett szoftvercég és a Bitcoin (BTC) legnagyobb vállalati tulajdonosa ma bejelentette, hogy további 11.931 BTC-t vásárolt 786 millió dollárért.

bitcoin

A Michael Saylor vezérigazgató által vezetett vállalat április végéig már 214 400 bitcoint halmozott fel. A mostani vásárlással a MicroStrategy már összesen 226 331 bitcoint birtokol, közel 15 milliárd dollár értékben.

Ez az egyre növekvő Bitcoin-befektetés fokozta a vásárlási nyomást, és kulcsszerepet játszott a mai árfolyam-emelkedési rally elindításában.

Az ASX-en elindul Ausztrália első Bitcoin ETF-je

A legnagyobb ausztrál tőzsde ma elindította első spot Bitcoin (BTC) tőzsdén kereskedett alapját (ETF), reagálva a kényelmes kriptopénz befektetések iránti növekvő globális keresletre.

A VanEck Bitcoin ETF (VBTC) az ausztrál értéktőzsdén (ASX) debütált, amely az ország részvénypiacának 90%-át uralja. A tőzsde a hét elején zöld utat adott az ETF bevezetésének.

A VBTC 20,06 ausztrál dolláron (13,4 dollár) nyitott, és a nap folyamán 1%-kal emelkedett, és 99 791 darab forgalmazott darabbal zárt.

Az ETF úgynevezett feeder-alapként működik, és a Cboe-on jegyzett amerikai ETF-be, a Bitcoin Trustba (HODL) történő befektetéseken keresztül kínál kitettséget a bitcoinnak.

A Bitcoin világszerte növekvő elfogadottsága – Hongkongtól az Egyesült Államokig és most már Ausztráliáig – növelte az intézményi érdeklődést a BTC felhalmozása iránt. Ez a keresletnövekedés hozzájárult a mai árfolyam-emelkedéshez.

A bálna felhalmozással néz szembe a Bitcoin

A Bitcoin árfolyamának közelmúltbeli emelkedései és csökkenései lehetőséget jelentettek a nagy BTC-tulajdonosok számára.

Számos befektető kihasználja a piaci visszaesést, hogy stratégiai eszközvásárlással maximalizálja nyereségét.

Ennek a hangulatnak a tudatában, és figyelembe véve a Bitcoin árfolyamának bikás hosszú távú nézeteit, számos okos bálna a közelmúltbeli visszaesést esélynek tekinti, hogy beszálljon.

A Lookonchain blokklánc-elemző platform szerint egy bálna nemrég lenyűgöző, 395 millió dollár értékű Bitcoint (BTC) vásárolt.

Előzőleg, a 2022-es medvepiac idején ez a bálna 794 millió dollár értékben vásárolt Bitcoint.

Azáltal, hogy 2023 és 2024 között 37.000 BTC-t adott el 46.800 dolláros átlagáron, a bálna több mint 1 milliárd dollárt (1,74 milliárd forint) termelt. Ez volt ennek a bálnának az első vásárlása 1,5 év óta.

Az, hogy a bálna nemrégiben a mélypont közelében vásárolta meg a Bitcoint, erős támaszszintet jelez az eszköz számára.

Ez a felhalmozódás más befektetők bizalmát is növelte, a bálna teljesítménye által vezérelve, ami fokozott vásárlási érdeklődéshez vezetett.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Továbbra is félelemben vannak a kereskedők a 65.000 dolláros konszolidáció közepette

Az árfolyamok 65.000 és 66.000 dollár között mozognak, a medvék erősen megvédik az erős emelkedést.

Emiatt az elmúlt percekben az árat 64.500 dollár felé tolták, ami egy óra alatt 1,3%-os csökkenést váltott ki.

A legfrissebb adatok azt mutatják, hogy a közönség körében rendkívül negatív a hangulat a BTC-vel szemben, ami a negyedik egymást követő héten a FUD (fear, uncertainty, and doubt – félelem, bizonytalanság és kétely) jegyében zajlik.

A BTC-t körülvevő növekvő FUD miatt folyamatos eladási nyomásnak lehetünk tanúi a 66.000 dolláros határ körül, amíg a Bitcoin nem ér el egyértelmű kitörést.

Olvastad már? Miért nem emelkedik az altcoinok árfolyama?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Évente 1000 csúcsszakember kiképzésére készül a nigériai kormány

A nigériai kormány éves képzési programot indított 1000 állampolgár számára a mesterséges intelligencia és a blokklánc területén, hogy Nigériát a globális gazdaságok elé helyezze, és...

A Bitcoin kiskereskedelmi érdeklődés csökken: A következő a sorban az Ethereum érmék a tőkeáramlásért?

Vendégbejegyzés A hétköznapi befektetők érdeklődése a Bitcoin iránt csökken. Ez az elmozdulás az Ethereum és alternatív tokenjei felé irányuló tőkeáramlást jelenthet. Az olvasók felfedezhetik, hogy mely digitális...

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!