Peter Brandt megelőlegezi a Tether összeomlását és az USD bukását

-

Peter Brandt a világ legnagyobb stablecoinjának, a Tether-nek a stabilitásával kapcsolatban komoly kételyeinek adott hangot.

Ez az aggodalma egybecseng az USDT-t és a Tether menedzsmentjét kritizáló különböző pénzügyi megfigyelők és elemzők aggodalmaival.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Peter Brandt vs. Tether

Brandt észrevételei a Consumers’ Research, az ország legrégebbi fogyasztóvédelmi szervezete által közzétett bejegyzésre reagáltak. A nonprofit szervezet a Tether működésének számos zavaró aspektusát tárta fel.

A felfedezések között szerepelt az az állítás, hogy a Tether félrevezette a nyilvánosságot az amerikai dollárjainak szilárd hátterével kapcsolatban, ami a jelentés szerint megalapozza a szkepticizmust és a bizalmatlanságot.

Peter Brandt
Forrás: X

Brandt reakciójában a következőket írja:

„Érdekes perspektíva. Én évek óta azt állítom, hogy a Tether végül a katasztrófa felé tart. Egyetértek ezzel az egésszel. Az USD végül eléri a vesztét, de évek múlva ugyanezt tapasztalja a Tether is.”

Még inkább bizalmatlanságot okoz, hogy a Tether makacsul elutasítja, hogy szigorú, független pénzügyi auditnak vessék alá magukat – ez a mulasztás sok mindent elmond.

A Consumers’ Research élesen bírálta az átláthatóság hiányát, és álláspontját a Tether potenciális felhasználóit fenyegető kockázatokra vonatkozó éles figyelmeztetéssel támasztotta alá.

A kritika itt nem ér véget. A Tether hitelképessége, illetve annak hiánya tavaly decemberben került reflektorfénybe, amikor az S&P kiadott egy kockázatértékelést a vezető stablecoinokról, és a Tether-t aggasztóan alacsonyan, a skála alján lévő pontszámmal rangsorolta.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A beszámoló több piros zászlót is megjelölt, többek között a Tether tartalékkezelését és a szabályozási keretek be nem tartását.

A Tether gondjait tovább fokozzák a New York-i főügyész által végzett vizsgálatból származó információk, amelyekből kiderült, hogy a Tether tartalékai jelentős mértékben ki voltak téve kínai vállalatok – köztük jelentős állami tulajdonú bankok – kereskedelmi papírjainak és értékpapírjainak.

A Tether biztosítékai ellenére, miszerint többé nem tart Kínával kapcsolatos eszközöket, a független audit hiánya miatt ezek az állítások igazolatlanok, ami tovább erősíti a stablecoin körüli kockázat és bizonytalanság narratíváját.

A JPMorgan hasonló aggodalmakat osztott meg, és a „Tetherben való növekvő koncentrációt” az egész kriptoipart érintő negatív tendenciaként említette.

A beszámoló megjegyezte, hogy a Tether különösen sebezhető a „szabályozási megfelelés és átláthatóság hiánya” miatt.

Olvastad már? Sorra hagyják el a bálnák a Bitcoint, inkább a mesterséges intelligencia felé fordulnak

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Mémcoin őrület augusztusban: Legjobb választások a kripto szakértők részéről

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg nyugodt, de bikafutás várható. Ez az időszak jó belépési lehetőséget kínál az altcoinok számára, amelyek emelkedőben vannak. Az értékrobbanás hamarosan bekövetkezhet. A várakozás...

Polygon, Mantle árfolyam elemzés 07.23.

Prémium Polygon, Mantle A kriptopénzek piacán továbbra is jelentős árfolyam-ingadozás tapasztalható, az Ethereum ETF tőzsdei bevezetése órákra van. Figyelemre méltó, hogy az ETH árfolyama 3520 dolláron jegyzik, 20,871...

Jupiter (JUP) árfolyam elemzés 07.23.

Prémium Jupiter (JUP) A Jupiter (JUP) pénteken az 1 dolláros ellenállás felett zárt, és a június 2. hetében elvesztett terület felett. A mai napon a JUP volumen zavart...

1 milliárd dollárnyi BNB tokent égetett el a Binance

Majdnem egy milliárd dollárnyi Binance Coin égett el, amikor a BNB Alapítvány végrehajtotta legújabb, minden eddiginél nagyobb égetését. A BNB Alapítvány nemrég jelentette be a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!