Miért nem emelkedik az altcoinok árfolyama?

-

Egy ismert kriptoelemző, Miles Deutscher rámutatott egy alapvető problémára, amely miatt az altcoinok lemaradnak a növekedésben a jelenlegi piaci ciklusban.

Minden nap ezer új versenyző lép be a ringbe

Deutscher egy sor bejegyzésben osztotta meg az X platformon, hogy szerinte a fő probléma a hatalmas mértékű kockázati tőke beáramlása, amely látszólag korlátlan finanszírozást jelentett a kriptopiac számára, különösen 2021 óta.

altcoin
Forrás: X

Ez a finanszírozási hullám nagy növekedést eredményezett az új projektek számában, a tokenek száma megháromszorozódott 2021 és 2022 között.

Sok projekt pedig inkább késleltette indulását a medvepiac alatt, mivel ilyen körülmények között egy új projekt gyakran kudarcra van ítélve, de amikor a piac 2023 végén helyreállt, ezek a késleltetett projektek, valamint sok új, elárasztották a piacot.

Sok az eszkimó, de kevés a fóka

Deutscher megállapításai szerint április óta több mint 1 millió új kriptotoken került bevezetésre, és ez a hatalmas számú új projekt vezetett az általa altcoin szétszóródásnak nevezett jelenséghez, amely hasonló az inflációhoz a hagyományos gazdaságokban.

altcoin
Forrás: Dune

Elmagyarázza, hogy több token létrehozása csökkenti a kriptovaluták vásárlóerejét más pénznemekhez, például az amerikai dollárhoz képest.

Jelenleg napi szinten körülbelül 150 millió és 200 millió dollár értékű új készlet kerül kibocsátásra a token feloldások és új bevezetések miatt.

Ez a szintű eladási nyomás példa nélküli a piacon, és az új likviditás hiánya, azaz az új vevők hiánya miatt az altcoinok rosszul teljesítenek a Bitcoinhoz képest.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy ha van ezer befektető, akkor az ő pénzük nem ezer, hanem egymillió részre oszlik, így minden egyes projektre sokkal-sokkal kisebb összeg jut, így az árak nem emelkednek.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Mr. Gainzy nem jött

Az elemző arra is figyelmeztet, hogy a kiskereskedelmi befektetők elveszíthetik a hitüket a piacon, mivel állítólag bika piac van, de az árak stagnálnak.

Rámutat arra is, hogy a privát piaci befektetések felé való eltolódás az egyik legnagyobb probléma a kriptovilágban, ami megnehezíti a kiskereskedelmi befektetők sikerét.

Sok új projekt magas piaci kapitalizációval indul, a korai befektetők nagy vásárlásai miatt, ami kevés esélyt hagy az áremelkedésnek, és ezek a privát befektetők fokozatosan eladják a zárolás alól feloldott tokenjeiket, ezzel mintegy kiszivattyúzva a tőkét a piacról.

Mindezek ellenére Deutscher optimista a kriptopiac jövőjét illetően, mivel úgy véli, hogy a piac végül korrigálja magát, és kedvezőbbé válik a kiskereskedelmi befektetők számára.

De felmerül a kérdés, hogy hányan veszítenek majd jelentős összegeket addig, és mekkora lesz ez a veszteség?

Olvastad már? Csökkentett árak: Az 5 legjobb kripto 2024 nyarára – Vásárolj alacsonyan, adj el magasan!

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Évente 1000 csúcsszakember kiképzésére készül a nigériai kormány

A nigériai kormány éves képzési programot indított 1000 állampolgár számára a mesterséges intelligencia és a blokklánc területén, hogy Nigériát a globális gazdaságok elé helyezze, és...

A Bitcoin kiskereskedelmi érdeklődés csökken: A következő a sorban az Ethereum érmék a tőkeáramlásért?

Vendégbejegyzés A hétköznapi befektetők érdeklődése a Bitcoin iránt csökken. Ez az elmozdulás az Ethereum és alternatív tokenjei felé irányuló tőkeáramlást jelenthet. Az olvasók felfedezhetik, hogy mely digitális...

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!