Kéthetes mélyponton a bitcoin, dagad az FTX-botrány

-

A bitcoin és a kriptopiacok nagyot estek november 8-án, ahogy egyre dagad az FTX-botrány.

Az analitikai eszközök alig tudnak lépést tartani, mivel a tömeges visszavonások azt jelzik, hogy a likviditás folyamatosan párolog.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az elemzők elutasítják az FTX fizetésképtelenségétől való félelmeket

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint a BTC/USD 19.351 dollárra esett a Bitstampon – október 25. óta a legalacsonyabb szintre.

A pár, valamint a kisebb és nagyobb altcoinok már elkezdtek gyengülni, amikor a Binance lépéseit, miszerint megszünteti az FTX token kitettségét, Changpeng Zhao vezérigazgató megerősítette.

Egy Twitter-threadben később, november 7-én Zhao megvédte a döntést, míg az FTX vezérigazgatója, Sam Bankman-Fried megpróbálta megnyugtatni a piacokat, miszerint kereskedési platformja fizetőképes.

„Voltak kérdések egy nagy (580 millió dolláros) FTT-betétről a Binance-nél, és átláthatóak voltunk azzal a ténnyel kapcsolatban, hogy lezárjuk az FTT-pozíciónkat” – állt Zhao egyik tweetjének egy részében.

Bankman-Fried fellebbezése eközben úgy tűnt, siket fülekre talált. Egyik napról a másikra az FTX-en megugrott a kivonások száma, a megfigyelő források még negatív BTC-egyenleget is mutattak a tőzsde pénztárcáinál.

A CryptoQuant on-chain elemzőplatform adatai szerint az FTX BTC-egyenlegének csökkenése csak november 7-én 19.956 BTC volt.

A BTC-tartalékai a jelentések szerint a cikk írásakor mindössze 7,1 BTC-t tettek ki, további adatok szerint, ami a tárcák kezelésében bekövetkezett változásoknak tudható be.

bitcoin

„Az FTX, a #2 kriptotőzsde, bankrohamot él át” – kezdte Jack Niewold, a Crypto Pragmatist hírlevél alapítója egy oknyomozó Twitter-threadben:

„Az adósságválság és a #1 versenytárs bejelentése miatt a peremre szorult, ~1 milliárd dollár távozott a platformról az elmúlt napokban.”

A folyamatos zavarokra adott számos reakció közül egy másikban Dylan LeClair, az UTXO Management vezető elemzője úgy érvelt, hogy bár pénzügyileg talán még nincs vége az FTX-nek, a működésének átláthatósága aggodalomra ad okot.

„Nem tartom valószínűnek, hogy az FTX fizetésképtelen, de szerintem az aggodalmak figyelemre méltóak” – állt a Twitter-kommentárok egy részében.

„Nem hiszem, hogy az FTX csődbe megy. Lehet, de nem hiszem” – folytatta Michaël van de Poppe, az Eight kereskedési platform alapítója és vezérigazgatója:

„A Binance egyszerűen csak el akarja adni a pozíciót a megbeszélt okok miatt, amin keresztül egy eladás indult el. Kicsit más, mint a $LUNA és a Celsius, de van hasonlóság is.”

A bitcoin feladta a 20.000 dolláros határt

A bitcoin esetében a kilátások továbbra is felhősek maradtak, mivel a hideg lábak eluralkodtak a piaci hangulaton.

A BTC/USD mindössze 400 dollárt tudott visszanyerni a napi mélypontról, így a 20.000 dollár ismét elérhetetlenné vált.

Eközben további volatilitás volt a láthatáron, mivel közelednek az amerikai félidős választások és a november 10-én megjelenő fogyasztói árindex (CPI) adatok is most jelentek meg.

„Az $FTT erősen tankol, amin keresztül a bitcoin és a többi piac is mutat némi gyengeséget” – foglalta össze Van de Poppe.

A maga részéről az FTT-nek sikerült egy szerény visszatérést produkálnia a nap folyamán, miután alig 15 dollár feletti mélypontra esett.

FTT

FTT/USD 1 napos gyertyadiagram. Forrás: CryptoQuant

Olvastad már? Még mindig foglalnak le darknethez kapcsolód bitcoinokat

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!