350%-kal nőtt a legnagyobb bányászpool hashrátája

-

Tavaly a Bitcoin teljes hashrátája 160 EH/s környékén mozgott, és 15 ismert, nagy bányászpool dolgozott a hálózaton.

Az akkori számokból kiderül, hogy a Foundry USA volt az ötödik legnagyobb. Az elmúlt 12 hónap során viszont nagyot változott a helyzet, és a pool mára 350%-kal nagyobb teljesítménnyel rendelkezik.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Foundry USA Hashrate Muscles bekerült a legjobb bitcoin bányászpool pozícióba

A poolt a Foundry nevű bányász- és tanácsadó cég üzemelteti, amelyet a Digital Currency Group hozott létre, még 2019-ben. A bányászati részlegüket 2020 augusztusában indították el.

A sajtóban elérhető információk, és az internetes archívumok adataiból kiderül, hogy 2021 januárjára a Foundry már a top10 poolba került.

Akkor 2,74 H/s teljesítménnyel rendelkeztek, a hálózat teljes kapacitása pedig 147 EH/s-t tett ki. Egy évvel ezelőtt az F2Pool volt a világ legnagyobb társulása.

Az előző 12 hónap során a pool lenyűgöző mértékben növekedett, a kezelt hashráta mértéke 357,37%-kal nőtt.

Az eddigi rekordot alig pár napja állították be, hatodikán, amikor is egy három napos periódusban a kibányászott 415 blokkból 130 hozzájuk került.

Így a pool majdnem a teljes hálózat egyharmadának a teljesítményét adja.

Egy éves időtávon nézve a Bitcoin hálózaton 52258 blokkot bányásztak ki tavaly októberig, a vezető F2Pool ebből 8187-et szerzett meg.

A Foundry akkor még csak a blokkok 3,79%-ához jutott hozzá, így 1978 blokkot tudtak generálni.

Idén november hatodikáig viszont már 11109 blokkra nőtt a Foundry részesedése, ez azt jelenti, hogy az előző 12 hónapos periódus során átlagosan a hálózati hashráta 20,77%-át ők adták.

bányászpool

A legnagyobb poolok közé továbbra is beleszámít az Antpool, az F2Pool, a Binance Pool és a ViaBTC.

Az idei évet nézve a Foundry eredményei lenyűgözőek, de a Bitcoin teljes hálózati történelmét nézve még szerényebb a kép.

A blokklánc jelenleg a 762 ezredik blokk környékén jár, a Foundry pedig ebből 13462-t tudott létrehozni. Így a teljes idővonalat nézve a hashráta 1,77%-a jön tőlük.

A statisztikákból az is látható, hogy ismeretlen forrásból érkező hashráta segítségével hozták létre eddig a legtöbb blokkot, hiszen 226055 darab blokkról nem tudni, hogy kihez tartozik.

A poolok elindulása óta összesen 98 ismert társulás dolgozott a hálózaton, a legtöbb blokkot pedig az F2Pool hozta létre, a jelenlegi számok alapján 74545-öt, azaz majdnem az összes blokk 10%-át.

Historikus léptékben őket az Antpool követi, majd a BTC.com és a Braiins, amely korábban Slush Pool néven volt ismert.


Olvastad már? Gondokkal küzd az FTX tőzsde a kiutalások terén

Forrás: news.bitcoin.com

Kiemelt kép: Crypto Demystified

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin az egekbe szökhet 650.000 dollárra, ha ez bekövetkezik…

Woo szerint az önfenntartó beáramlások jelenleg sokkal nagyobbak, ezért a 2,56 billió dolláros piaci tőkecél egy alsó határt jelentő becslés. A Bitcoin (BTC) a medve piaci...

A szakértők szerint a legjobb altcoinok készen állnak a rövid távú nyereségre

Vendégbejegyzés A kriptopiac a fellendülés erős jeleit mutatja, felkeltve a tapasztalt befektetők és az újonnan érkezők figyelmét egyaránt. A bikás tendenciával a láthatáron a reflektorfény a kiválasztott...

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!