„Ha szereted a Bitcoint, vegyél Bitcoint” – Jim Cramer

-

Jim Cramer pénzügyi elemző elismerte, hogy tévedett a Bitcoin (BTC) irányával kapcsolatban, mivel korábban arra buzdította a felhasználókat, hogy adják el az eszközt.

CNBC Mad Money című műsorának egy részében, ahol a betelefonálókat tanácsokkal látja el az eszközökkel kapcsolatban, hogy növeljék a kitettségüket a dömpingben, elárulta jelenlegi álláspontját a befektetők Bitcoin-szerzésével kapcsolatban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Válaszolt egy betelefonálónak, aki a Bitcoin-bányász CleanSpark (CLSK) részvényeinek megvásárlásának nyereségességéről kérdezett, és meglehetősen pozitívan válaszolt, arra buzdítva mindenkit, aki szereti a Bitcoint, hogy vágjon bele.

bitcoin

„Nézze, ha szereti a Bitcoint, vegyen Bitcoint. Mindig is ez volt a véleményem. És egy ideig tetszett is, és úgy döntöttem, hogy pénz van benne, de elhamarkodott voltam”.

Cramer hozzátette, hogy a korábbi években sok pénzt keresett az eszközbe való befektetésével.

Bitcoin és a bányászok fellendülése

A 2022-es évet követően az egész digitális eszközszektor, beleértve a bányászati iparágat is, ellenszéllel nézett szembe, mivel az eszközárak tovább zuhantak, a Terra, az FTX összeomlása és a több cég által jegyzett csődök után pedig gyengült a befektetői hangulat.

A Bitcoin több mint 57%-ot esett, és az alacsony árak és az emelkedő energiaárak mellett a bányászok küzdöttek a talpon maradásért, ami a tőzsdén jegyzett bányászok részvényeinek zuhanásához és egy elhúzódó zavaros időszakhoz vezetett.

Úgy tűnik azonban, hogy sok minden változik a bányászati ökoszisztémában, mivel a Bitcoin ára most 37.000 dollár fölött van, ami 125,30%-os éves emelkedést jelent, ami eltörölte a bányászok és a kereskedők éles veszteségeit.

Az olyan Bitcoin-bányászok, mint a CleanSpark, a Riot Platforms és a Hut 8, részvénynövekedést jegyeztek, mivel sokan aktív bővítésre törekszenek a kapacitás és a hatékonyság növelése érdekében az áprilisra előre jelzett következő feleződés előtt.

Az elmúlt 24 órában a CleanSpark 7,28%-kal, az elmúlt öt napban pedig hatalmas, 21%-os emelkedést produkált. A Bitfarms LTD 1,75%-kal emelkedett az elmúlt napban, míg a Riot Platforms és a Marathon Digital 3,85%-kal, illetve 5,92%-kal.

Mindkét platform szintén 13%-kal, illetve 11%-kal emelkedett öt nap alatt, ami a Bitcoin-bányászat hatalmas változását tükrözi.

Cramer kockázatos Bitcoin-előrejelzései

Bár ez a legutóbbi tanács, hogy „vegyünk Bitcoint”, az árfolyam-emelkedés idején érkezik, Cramer nem egy Bitcoin-párti, mivel korábban már felszólította a befektetőket, hogy medvepiacok idején adják el.

2022 decemberében Cramer arra buzdította a befektetőket, hogy adják el a vagyonukat, amikor 17.150 dolláron forgott, szörnyűnek minősítve a pozíciót, és hozzátéve, hogy soha nem késő eladni.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Jelenleg a piacvezető több mint 115%-ot emelkedett, és a bikák abban reménykednek, hogy újabb rohamot indíthatnak el az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) által esetlegesen jóváhagyott BTC ETF-et követően.

Cramer nem az első hagyományos pénzügyi elemző, aki a múltban téves előrejelzéseket tett a piacra vonatkozóan bizonyos tényezők, többek között a magas volatilitás és a medvés kilátások miatt.


Olvastad már? A Binance főnökének bukása jó hír lehet a Bitcoin spot ETF-eknek, és ennek az új tokennek is

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kombinált bitcoin- és etheralapot bocsátanának ki a Nasdaq-on – hírösszefoglaló

A Hashdex egy kombinált Bitcoin és Ether kriptoalap elindítását tervezi a Wall Streeten, miután az Egyesült Államokban zöld utat kapott a szabályozó hatóságoktól. Ugyanebben az időszakban...

Nem a kripto-ETF-eknek kedvez a Federal Reserve legújabb lépése

A Federal Reserve múlt heti álláspontja a jelek szerint csökkentette az intézményi befektetők piacokba vetett bizalmát, mivel a múlt héten az összes kriptotőzsdei tőzsdén kereskedett...

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!