Nincs ok arra, hogy a SEC megállítsa a Bitcoin ETF-et

-

Hester Peirce, a SEC biztosa szerint nincs ok arra, hogy az ügynökség „útjában álljon” egy spot Bitcoin ETF-nek. Arról azonban nincs szó, hogy melyik ETF kapja meg először a jóváhagyást.

A piac egész évben türelmetlenül várta, hogy a SEC jóváhagyja a spot Bitcoin ETF-et. A SEC közelgő lépéséről szóló pletykák októberben a Bitcoin-árak tartós emelkedését váltották ki.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A BTC-t a kriptotőzsdéken október 12-én 26.750 dolláros átlagáron kereskedtek, majd 40%-kal 37.490 dollárra emelkedett, mire Hester Peirce a Bloomberg TV-nek adott, szerdán közzétett interjújában kifejtette véleményét.

A SEC biztos nem rajong a Gensler megközelítésért

A Bloomberg Televízió Kailey Leinznek a „Bloomberg Crypto” című műsorában a SEC-biztos így nyilatkozott:

„Már évek óta úgy gondolom, hogy nincs okunk arra, hogy a Bitcoin tőzsdén kereskedett spot termék útjába álljunk. […] Kaptunk egy kis lökést a bíróságtól. És majd meglátjuk, hogyan tovább” – tette hozzá Peirce.

Az amerikai fellebbviteli bíróság ítéletére utalt, amely szerint a SEC önkényes és szeszélyes volt, amikor elutasította a Grayscale Investment Bitcoin ETF kérelmének felülvizsgálatát.

Michaël van de Poppe kriptoelemző „nagyon pozitív hírként” üdvözölte Peirce megjegyzéseit! Arra is rámutatott, hogy a Bitcoin árfolyama a kulcsfontosságú ellenállás tesztelésének küszöbén áll.

A SEC 12 spot Bitcoin ETF kérelmet vizsgál felül

Az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet jelenleg 12 spot Bitcoin ETF kérelmet felülvizsgál.

A kérdésre, hogy a Grayscale kérelmét hagyják-e jóvá először, vagy mind a 12-t egyszerre, Peirce azt mondta, hogy erről nem tud nyilatkozni.

„Mindegyik most van elbírálás alatt, így nem tudok róluk beszélni” – válaszolta.

Az Ark Invest Cathie Woods és a Bloomberg elemzői azonban egyidejű jóváhagyásra számítanak.

Mindeközben a SEC a hónap elején elmulasztott egy lehetőséget arra, hogy egyszerre hagyja jóvá a folyamatban lévő kérelmeket, mielőtt kitolta volna a határidőket a végső döntés meghozatalára.

A SEC jóváhagyására 14 szabályozott vállalat vár. Ezek a következők: BlackRock, Grayscale Investments, Invesco a Galaxy Digitalral, 21Shares az Ark Investtel, Bitwise, VanEck, Wisdomtree, Fidelity, Valkyrie, Global X ETFs és Hashdex a Franklin Templetonnal.


Olvastad már? A Binance főnökének bukása jó hír lehet a Bitcoin spot ETF-eknek, és ennek az új tokennek is

Kiemelt kép: freepik.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin kiskereskedelmi érdeklődés csökken: A következő a sorban az Ethereum érmék a tőkeáramlásért?

Vendégbejegyzés A hétköznapi befektetők érdeklődése a Bitcoin iránt csökken. Ez az elmozdulás az Ethereum és alternatív tokenjei felé irányuló tőkeáramlást jelenthet. Az olvasók felfedezhetik, hogy mely digitális...

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Gazdagodjon meg a választások napjáig: Az 5 legjobb altcoin, amibe érdemes most befektetni

Vendégbejegyzés A kriptopiac továbbra is nyugodt, és egy potenciális bikafutás küszöbén áll. Az altok továbbra is vonzó belépési ponton vannak, fokozatosan emelkednek és készen állnak egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!