A Kraken tőzsde szerint a Binance elleni ítélet nagyon is helyénvaló

-

Jesse Powell, a Kraken tőzsde alapítója úgy véli, a Binance, és az alapító CZ elleni fellépés segít rendet tenni a kriptoiparban, de arra is rávilágít, hogy a nagypályásokat nem túl egyszerű sarokba szorítani.

Az elmúlt 12 hónap során több nagy kriptotőzsde is nagy figyelmet kapott az amerikai hatóságok részéről, nem egy esetben a pénzmosás elleni törvényem megsértése miatt, vagy azért, mert felmerül a felhasználói pénzek hűtlen kezelése.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Powell úgy véli, ez a figyelem főleg annak köszönhető, hogy ezek a tőzsdék rendkívül gyorsan növekednek, és nehéz átlátni, hogy ez hogyan sikerül nekik, mert nem tiszta a kép.

„A CZ elleni ítélet egy pozitív fejlemény, hiszen az offshore működő vállalatoknak nehéz utána menni, sokat kell dolgozni ezen. Az amerikai kriptós vállalatok számítanak könnyű célpontnak, a Kraken, a Coinbase, vagy a Ripple, hiszen gyakorlatilag itt vagyunk a hivatallal szemben, az utca túloldalán.”

Powell szerint a CZ elleni vádak egyik legsúlyosabbja a pénzmosás elleni törvények megszegése, márpedig ez önmagában rámutat arra, mennyire fontos lenne az önszabályozás az iparágban.

Ahogyan az alapító megfogalmazza, minden egyes kétes üzleti lépés egy lehetőséget jelent a kormányzatnak és a hivataloknak, hogy beleüssék az orrukat a vállalati szektor dolgaiba.

Ez pedig azt jelenti, hogy a kétes szereplők tevékenysége minden más iparági résztvevő hírnevét csorbítja.

Powell úgy véli, a kriptoközösség is sokat tehet a hírnév visszaállításáért, egyszerűen csak a megbízható, hosszú távon elkötelezett cégeken keresztül kell részt venni a kriptogazdaságban.

Elmondása szerint a KYC, azaz a személyazonosítási jogszabályok is hasznosak, ameddig új ügyfeleket, új felhasználókat sikerül behozniuk az iparágba.

A Kraken nemrégiben került ismét a SEC, a tőzsdefelügyelet célkeresztjébe, már másodszor perelték be a tőzsdét, mivel nem regisztráltatták magukat, mint tőzsdét, pénzváltót, és engedély nélkül forgalmaznak értékpapírokat.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A vádiratból kiderül, hogy a SEC úgy hiszi, a Kraken évek óta tőzsdeként, váltóként üzemel annak ellenére, hogy semmiféle engedéllyel nem rendelkezik ezekhez a tevékenységekhez, és mindezt annak tudatában teszi, hogy a platformján listázott kriptoeszközök értékpapírnak számítanak.

A tőzsde szóvivője a sajtónak adott nyilatkozatában elmondta, minden vád hamis, és meg fogják magukat védeni a bíróságon.

„Szomorú, hogy a SEC ismét az erőfitogtatást választotta. Így rengeteg kárt okoz az amerikai polgároknak, gátolja az innovációt, és az USA versenyképességét is csökkenti a világpiacon.”

Olvastad már? Egy ismeretlen bálna 10.000 ETH-t helyezett el az új Blast L2 projektben

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Peter Brandt megelőlegezi a Tether összeomlását és az USD bukását

Peter Brandt a világ legnagyobb stablecoinjának, a Tether-nek a stabilitásával kapcsolatban komoly kételyeinek adott hangot. Ez az aggodalma egybecseng az USDT-t és a Tether menedzsmentjét...

Miért emelkedett ma a Bitcoin ára?

A Bitcoin piacán ma gyors fellendülés következett be a 65.000 dollár közeli medvés kereskedési időszakot követően. A piaci tőke 1,3 billió dollárra ugrott, ami egy figyelemre...

Az ETH ETF lehetséges júliusi bevezetése, hogyan fogja újraértelmezni az altcoin piacot

Vendégbejegyzés Az ETH ETF júliusban tervezett elindítása jelentős változásokat hozhat az altcoinok piacán. Elemzők szerint ez a lépés hatással lehet a kereskedési stratégiákra és a piaci értékelésekre. A...

Sorra hagyják el a bálnák a Bitcoint, inkább a mesterséges intelligencia felé fordulnak

A hosszú távú bitcoin-tulajdonosok és a bányászok az elmúlt két hétben az eszköz legnagyobb eladói közé tartoztak. Úgy néz ki, most inkább a mesterséges intelligenciát...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!