A Brit befektetési csoport megkapja a lehetőséget a kriptók és a blokklánc használatára

-

Egy angol befektetési menedzser zöld utat kapott, hogy belevágjon a tokenizált alapok világába, új utakat nyitva a blokklánccal való innovációban.

A Reuters jelentése szerint a jóváhagyást az iparág mértékadó szakmai testülete, a Befektetési Szövetség (Investment Association) november 24-én adta meg.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez a fejlődés megnyitja a tokenizáció koncepcióját, ahol az eszközöket kisebb, blokklánc-technológiával támogatott tokenekre bontják. A tokenizáció hívei azt állítják, hogy növeli a kereskedés hatékonyságát és átláthatóságát.

Szerintük emellett a befektetők számára hozzáférést biztosíthat az eszközök változatosabb köréhez.

Ez a lépés része Nagy-Britannia Brexit utáni erőfeszítéseinek, amelyek célja a likviditás megerősítése a vagyonkezelési ágazatban.

A Financial Conduct Authority (FCA) megnyitja az utat az engedélye alá tartozó befektetési alapok előtt a tokenizált ajánlatok feltárásához.

A Investment Association jóváhagyása az innovációhoz a vagyonkezelésben

A Investment Association a tokenizálást forradalmi erőnek tekinti az iparág működési környezetének átalakításában.

Lelkesen nyilatkozik az alapok tokenizációjában rejlő lehetőségekről. A tokenizáció jobb hatékonyságot, nagyobb likviditást, fejlett kockázatkezelést és testre szabott befektetési portfóliók létrehozását ígéri.

Michelle Scrimgeour, a Legal & General Investment Management vezérigazgatója és a kezdeményezést irányító munkacsoport elnöke optimizmusát fejezte ki a lépés átalakító hatásait illetően.

A munkacsoportban az iparág olyan nagyágyúi vesznek részt, mint a BlackRock, az M&G és a Schroders. Emellett szorosan együttműködik az FCA-val és az Egyesült Királyság pénzügyminisztériumával.

Közös céljuk, hogy felszabadítsák a tokenizált alapok lehetőségeit, és jelentős előrelépéseket érjenek el a pénzügyi szektorban.

A blokklánc technológia, amely elsősorban a kriptovalutákkal való kapcsolatáról ismert, központi szerepet kap ebben a paradigmaváltásban.

A tokenek tulajdonjogát rögzítő digitális főkönyv elsősorban a kriptopénzek területén játszott szerepet, amely annak ellenére, hogy viszonylag kis része a globális pénzügyi rendszernek, jelentős hatást gyakorolt.

A globális pénzügyi közösség tanúja volt a tokenizált alapok felé tett óvatos lépéseknek az Egyesült Államokban, Európában és Ázsiában.

Nagy-Britannia lépése lendületet ad ennek a globális trendnek, elősegítve egy olyan környezet kialakulását, amelyben a befektetési menedzserek a blokklánc-technológiát innovációra és a hagyományos vagyonkezelés horizontjának kiterjesztésére használhatják.

Az FCA azt is hangsúlyozta, hogy a kezdeményezés a mainstream eszközökre összpontosít, és fenntartja a meglévő értékelési és elszámolási infrastruktúrát.

A cél az innováció előmozdítása és a pénzügyi rendszer stabilitásának biztosítása közötti egyensúly megteremtése.


Olvastad már? Nincs ok arra, hogy a SEC megállítsa a Bitcoin ETF-et

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

A Binance, az egyik vezető kriptovaluta-tőzsde, összefogott a makaói igazságszolgáltatással, hogy úttörő szerepet vállaljon egy személyes bűnüldözési képzési programban, ami jelentős mérföldkő a bűnüldöző szervekkel...

A szakértők fogadásokat kötnek a mémcoin rallyra a jelenlegi mélypont után: Melyik emelkedik először?

Vendégbejegyzés A mémcoinok a közelmúltban figyelemre méltó zuhanást éltek át, ami felkeltette az elemzők és a kereskedők érdeklődését. A piaci feltételek 2024-ben bikás trendnek kedveznek, a szakértők...

John Bollinger megtörte a csendet a Bitcoin áráról

A Bitcoin árfolyama az egekbe? John Bollinger feltárja a legfontosabb piaci meglátásait. John Bollinger, pénzügyi elemző és a Bollinger-szalagok megalkotója nemrég megosztotta gondolatait a Bitcoin (BTC)...

Tovább gyorsul a kriptoeszközök adoptációja

Richard Teng, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance vezérigazgatója szerint a digitális pénzügyi eszközök és a Web3 által generált változás csak az internet, a telefonok...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!