Ennyi bitcoin veszett el eddig örökre

-

Az IntoTheBlock on-chain adatszolgáltató olyan adatokat osztott meg, amelyekből kiderülhet, hogy a valamivel több mint 19 millió bányászott Bitcointól mostanra hány BTC került ki végleg a forgalomból.

Az adataggregátor nemrég közzétett tweetje szerint az elmúlt öt év alatt a forgalomban lévő BTC-k körülbelül 29%-a maradt inaktív az elmúlt öt év során.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A cég hangsúlyozza, hogy valószínűleg ezeknek a Bitcoinnak egy nagy része végleg elveszett.

Ez egybevág a Glassnode nemrég megjelent tweetjével a „hodled or lost Bitcoins” (elrejtett vagy elveszett Bitcoins) témában.

Az adatszolgáltató nemrég arról számolt be, hogy ez a mérőszám 7.781.224,168 BTC-t mutat.

Július 13-án, csütörtökön a Bitcoin mintegy 3,50%-kal megugrott, és a 31.641 dolláros szintre emelkedett.

Az egész kriptoipar számára kedvező hírekre, Analisa Torres bíró bejelentette, hogy a Ripple nem sértette meg az amerikai értékpapírtörvényt azzal, hogy az XRP-t a nyilvános kriptokereskedési helyszíneken árulta.

Ettől eltérően a Ripple XRP pénzügyi intézményeknek történő eladását a bíróság értékpapírértékesítésnek minősítette.

Ennek ellenére ez a részleges győzelem több mint 70%-kal felfelé hajtotta az XRP árfolyamát, és a piac többi részét is jócskán felfelé nyomta, beleértve a Bitcoint is.

Számos nagy kriptotőzsde, amely a Ripple-SEC per kezdete után azonnal, 2020 decemberében törölte az XRP-t a tőzsdéről, mostanra újra listázta azt, köztük a Coinbase és a Binance US.

Másnap azonban a kriptopiac piacvezetője 4,78%-ot esett, és elérte a 30.133 dolláros zónát. A cikk írásakor a Bitcoin 29.938 dolláron cserél gazdát a Bitstamp tőzsdén.

bitcoin
Forrás: tradingview.com

Olvastad már? A bíróság szerint nem volt minden rendben a Coinbase részvénykibocsátásával

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!