Ennyi bitcoin veszett el eddig örökre

-

Az IntoTheBlock on-chain adatszolgáltató olyan adatokat osztott meg, amelyekből kiderülhet, hogy a valamivel több mint 19 millió bányászott Bitcointól mostanra hány BTC került ki végleg a forgalomból.

Az adataggregátor nemrég közzétett tweetje szerint az elmúlt öt év alatt a forgalomban lévő BTC-k körülbelül 29%-a maradt inaktív az elmúlt öt év során.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A cég hangsúlyozza, hogy valószínűleg ezeknek a Bitcoinnak egy nagy része végleg elveszett.

Ez egybevág a Glassnode nemrég megjelent tweetjével a „hodled or lost Bitcoins” (elrejtett vagy elveszett Bitcoins) témában.

Az adatszolgáltató nemrég arról számolt be, hogy ez a mérőszám 7.781.224,168 BTC-t mutat.

Július 13-án, csütörtökön a Bitcoin mintegy 3,50%-kal megugrott, és a 31.641 dolláros szintre emelkedett.

Az egész kriptoipar számára kedvező hírekre, Analisa Torres bíró bejelentette, hogy a Ripple nem sértette meg az amerikai értékpapírtörvényt azzal, hogy az XRP-t a nyilvános kriptokereskedési helyszíneken árulta.

Ettől eltérően a Ripple XRP pénzügyi intézményeknek történő eladását a bíróság értékpapírértékesítésnek minősítette.

Ennek ellenére ez a részleges győzelem több mint 70%-kal felfelé hajtotta az XRP árfolyamát, és a piac többi részét is jócskán felfelé nyomta, beleértve a Bitcoint is.

Számos nagy kriptotőzsde, amely a Ripple-SEC per kezdete után azonnal, 2020 decemberében törölte az XRP-t a tőzsdéről, mostanra újra listázta azt, köztük a Coinbase és a Binance US.

Másnap azonban a kriptopiac piacvezetője 4,78%-ot esett, és elérte a 30.133 dolláros zónát. A cikk írásakor a Bitcoin 29.938 dolláron cserél gazdát a Bitstamp tőzsdén.

bitcoin
Forrás: tradingview.com

Olvastad már? A bíróság szerint nem volt minden rendben a Coinbase részvénykibocsátásával

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!