Ripple vs. SEC : A végső döntés megérkezett, és ez mit jelent

-

Amióta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) 2020-ban benyújtotta a Ripple elleni keresetét, a kérdésre adott válasz sokaknak álmatlan éjszakákat okozott a kriptoközösségben.

Azonban 2023. július 13-tól kijelenthető, hogy az XRP valójában nem értékpapír.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kriptóriporter, a Twitteren osztotta meg a hírt a közösséggel.

A döntés kimondta, hogy az XRP értékesítése az értékpapírtörvény 5. szakaszának megsértésével befektetési szerződések be nem jegyzett felajánlásának és értékesítésének minősül. Továbbá azt is megemlítette, hogy,

A fenti okok miatt a SEC összefoglaló ítéletre irányuló kérelmét az intézményi értékesítés tekintetében ELFOGADOM, egyébként pedig elutasítom. Az alperesek összefoglaló ítéletre irányuló kérelmét a Programmatic Sales, az Other Distributions, valamint Larsen és Garlinghouse eladásai tekintetében MEGERŐSÍTIK, az Institutional Sales tekintetében pedig ELUTASÍTJÁK.

Az ítélet azt is kimondta, hogy az ügyet bírósági tárgyalásra kell vinni.

A bíróság továbbá kijelentette, hogy külön végzést fog hozni a tárgyalás időpontjának és a tárgyalás előtti határidőknek a kitűzésére.

A múlt eseményei

2020-ban a SEC pert indított a Ripple és jelenlegi és korábbi vezérigazgatói ellen egy nem regisztrált értékpapír, az XRP értékesítése miatt.

A SEC azt is állította, hogy az XRP értékesítése be nem jegyzett értékpapírok tőzsdei bevezetésének minősül.

Brad Garlinhouse azonban megosztotta nemtetszését, és a Twitteren osztotta meg gondolatait a SEC állításaival kapcsolatban.

Emellett a Ripple azt is állította, hogy soha nem kaptak semmilyen értesítést a SEC-től. Az elmúlt két évben több fontos fejlemény is történt.

A legfontosabb fejlemény pedig az XRP javára 2022. szeptember 29-én történt. Ekkor a bíró úgy döntött, hogy Hinman felszólalását nem zárják ki.

Emlékezzünk vissza, hogy a SEC vállalatfinanszírozási részlegének korábbi igazgatója azt állította, hogy az ETH nem értékpapír, mert kellően decentralizált.

Ezen kívül 2022. december 2-án a SEC és a Ripple benyújtotta a per szerkesztett végső érveit.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ez jó vagy rossz az XRP számára?

Nos, Adam Cochran, a Cinneamhain Ventures ügyvezető társa szerint a végleges ítélet többnyire az XRP javára szól.

Ugyanakkor kijelentette, hogy az XRP programozott értékesítése nem felel meg a Howey-teszt harmadik pontjának.

Összességében Cochran ezt az XRP hatalmas győzelmének nevezte, és azt is kijelentette, hogy ha az XRP nem értékpapír, akkor a Bitcoin (BTC) és az Ethereum (ETH) sem az.

Továbbá az XRP javára hozott döntéssel a CoinMarketCap adatai szerint az XRP az elmúlt órában hatalmasat, 48%-ot emelkedett. Emellett 0,70 dolláron cserélt gazdát.

A Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse is örömét fejezte ki a Twitteren a legutóbbi döntés fényében.

Olvastad már? A Bitcoin jelentős növekedést fog tapasztalni 2023 végéig

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!