A Bitcoin jelentős növekedést fog tapasztalni 2023 végéig

-

A kriptovaluta milliárdos, Mike Novogratz úgy véli, hogy a Bitcoin jelenlegi konszolidációs szakasza, ami mintegy 28.000 és 32.000 dollár között mozog, valószínűleg jelentős emelkedést előz meg.

Ezt a lendületet Novogratz szerint akkor tapasztalhatjuk, amikor az Egyesült Államok Szövetségi Tartalékrendszere reagál az egyre növekvő érdeklődésre és keresletre a Bitcoin iránt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Novogratz kiemelte, hogy a BlackRock által közölt hírek az ETF-ekkel (tőzsdén kereskedett alapok) nem látszottak jelentős hatással lenni a Bitcoin piaci árára.

Azonban szerinte ez nem von le semmit az ETF-ek potenciáljából a Bitcoin széleskörű elfogadásának előmozdításában.

Megjegyezte:

„A BlackRock, az Invesco és az ETF szolgáltatók csoportja valós jelzés arra, hogy a Bitcoin elfogadása közeleg.”

A Securities and Exchange Commission (SEC) korábbi óvatossága ellenére a Galaxy Digital vezérigazgatója optimista a spot Bitcoin ETF végleges jóváhagyásával kapcsolatban.

Novogratz szerint a jóváhagyás gyakorlatilag egy pecsét lenne az Egyesült Államok kormányától, amely azt mutatná, hogy a Bitcoin valóban elismert eszközosztály lett.

Ezenkívül fontosságot tulajdonított a nagy értékesítési csapatoknak, mint amilyenek a BlackRock és az Invesco, amelyek lehetővé teszik a korábban erre nem hozzáférő emberek számára a Bitcoinhoz való hozzáférést.

Azonban Novogratz figyelmeztetett, hogy az Egyesült Államokban a szabályozási környezet továbbra is kihívást jelent, és a SEC „valóban szigorú” álláspontot foglal el a kriptovalutákkal kapcsolatban.

Kijelentette, hogy érdemi előrelépés elérése érdekében szükség lehet az SEC álláspontjának vagy a kormányzati irányváltásnak a megváltoztatására a kriptovaluta szabályozása terén az Egyesült Államokban.

Ennek ellenére általánosan optimista a Bitcoin és a kriptopiac kilátásaival kapcsolatban, és várhatóan magasabb árat vár a 2023 végére.


Olvastad már? Robert Kiyosaki a dollár eltűnésére figyelmeztet

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!