A Bitcoin jelentős növekedést fog tapasztalni 2023 végéig

-

A kriptovaluta milliárdos, Mike Novogratz úgy véli, hogy a Bitcoin jelenlegi konszolidációs szakasza, ami mintegy 28.000 és 32.000 dollár között mozog, valószínűleg jelentős emelkedést előz meg.

Ezt a lendületet Novogratz szerint akkor tapasztalhatjuk, amikor az Egyesült Államok Szövetségi Tartalékrendszere reagál az egyre növekvő érdeklődésre és keresletre a Bitcoin iránt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Novogratz kiemelte, hogy a BlackRock által közölt hírek az ETF-ekkel (tőzsdén kereskedett alapok) nem látszottak jelentős hatással lenni a Bitcoin piaci árára.

Azonban szerinte ez nem von le semmit az ETF-ek potenciáljából a Bitcoin széleskörű elfogadásának előmozdításában.

Megjegyezte:

„A BlackRock, az Invesco és az ETF szolgáltatók csoportja valós jelzés arra, hogy a Bitcoin elfogadása közeleg.”

A Securities and Exchange Commission (SEC) korábbi óvatossága ellenére a Galaxy Digital vezérigazgatója optimista a spot Bitcoin ETF végleges jóváhagyásával kapcsolatban.

Novogratz szerint a jóváhagyás gyakorlatilag egy pecsét lenne az Egyesült Államok kormányától, amely azt mutatná, hogy a Bitcoin valóban elismert eszközosztály lett.

Ezenkívül fontosságot tulajdonított a nagy értékesítési csapatoknak, mint amilyenek a BlackRock és az Invesco, amelyek lehetővé teszik a korábban erre nem hozzáférő emberek számára a Bitcoinhoz való hozzáférést.

Azonban Novogratz figyelmeztetett, hogy az Egyesült Államokban a szabályozási környezet továbbra is kihívást jelent, és a SEC „valóban szigorú” álláspontot foglal el a kriptovalutákkal kapcsolatban.

Kijelentette, hogy érdemi előrelépés elérése érdekében szükség lehet az SEC álláspontjának vagy a kormányzati irányváltásnak a megváltoztatására a kriptovaluta szabályozása terén az Egyesült Államokban.

Ennek ellenére általánosan optimista a Bitcoin és a kriptopiac kilátásaival kapcsolatban, és várhatóan magasabb árat vár a 2023 végére.


Olvastad már? Robert Kiyosaki a dollár eltűnésére figyelmeztet

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!