Robert Kiyosaki a dollár eltűnésére figyelmeztet

-

A népszerű pénzügyi író szerint a BRICS gazdasági blokk eltervezett közös valutája jelentős hatást gyakorolhat a dollárra.

A BRICS soraiba Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika tartozik, nemrégiben pedig szárnyra kaptak a pletykák, hogy közös aranyfedezetű valutát bocsáthatnak ki.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A sajtóhírek alapján a hivatalos bejelentés az idei nyári, augusztusban tartandó csúcstalálkozón fog megtörténni.

Jelen pillanatig semmiféle valódi információ nincs erről a kezdeményezésről, és az is csak az elképzelések szintjén van, hogy az új pénznem aranyfedezettel fog bírni.

Kiyosaki a hét elején a Twitteren osztotta meg a gondolatait a követőivel, és elmondta, szerinte a dollár el fog tűnni, mivel a várakozásai alapján augusztusban tényleg bejelenti majd a BRICS a saját, aranyfedezetű közös pénz létrehozását.

Kiyosaki úgy gondolja, ennek következtében egekbe szökik majd az infláció, a befektetőknek ezért nemesfémeket és bitcoint kellene vásárolniuk. Ezek az eszközök amúgy is Kiyosaki kedvelt befektetései közé tartoznak.

Az író nem először temeti a dollárt és az amerikai gazdaságot a BRICS által támasztott kihívások miatt.

Áprilisban úgy nyilatkozott, hogy sok billió dollár kerülhet vissza a világgazdaságból az amerikai nemzetgazdaságba, és ez hiperinflációt idézhet elő.

Kiyosaki évek óta azt ajánlja a követőinek, hogy aranyat, ezüstöt, és bitcoint vásároljanak. Az indoklása alapján ezek az eszközök számítanak a legmegbízhatóbbnak a kevésbé stabil időszakokban.

A héten úgy tweetelt, hogy a bitcoin eléri majd a 120 ezer dolláros árfolyamot jövőre. Ezt a számot jósolta a Standard Chartered elemzőcsapata is.

A pénzintézet hétfőn osztotta meg a becsléseit, amelyek alapján a BTC idén elérheti az 50 ezer dolláros árat, jövőre pedig a 120 ezreset.

Kiyosaki az arany és a dollár esetében is megosztotta az árfolyam-jóslatait. Februárban azt mondta, hogy 2025-re a BTC eléri a félmilliót, az arany az 5000-et, az ezüst pedig az 500 dollárt.

Számos elemző véli úgy, hogy a BRICS augusztusi csúcstalálkozóján hivatalosan is bejelentik a saját valuta elindítását.

Nincs közöttük viszont a BRICS-bankként is emlegetett New Development Bank elnökhelyettese, Leslie Maasdrop.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A banki tisztviselő elmondta, egy, a dollár alternatívájaként szolgáló közös valuta kibocsátása a szervezet közép illetve hosszú távú tervei között szerepel, és a jelenlegi elképzelések között nem szerepel egy ilyen pénznem létrehozása.


Olvastad már? A Bitcoin csalódást okoz a kereskedőknek a CPI-adatokat követően

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!