Rossz hír a érkezett a Ripple számára

-

Az LBRY ügyében eljáró bíró nemrégiben olyan határozatot hozott, amely alapján az XRP tokeneket is értékpapírnak nyilváníthatják.

Az LBRY által kibocsátott LBC tokenek ügyében a SEC indított pert a cég ellen, és a bíróság most meghozta az ítéletet a tartalommegosztó platform ellen.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Paul Barbadoro bíró döntése jogi precedenst teremthet, amelyet a Ripple esetében is fel tudnak használni a SEC jogászai.

Az XRP tokenek ügye régóta húzódik, és az eljáró bíró a várakozások alapján pár hónapon belül végső döntést hozhat.

Barbadoro az ítéletben egyértelművé tette, hogy nem tud döntést hozni, hogy az LBC tokenek másodlagos piacokon való adásvétele értékpapír-ügyletnek számít-e, így ez továbbra is nyitott kérdés.

Másodlagos piacnak számítanak a különböző tőzsdék, kereskedőplatformok, amelyeken adott tokennel üzletelhetnek a befektetők.

Az elsődleges piac az a meghatározott kereskedőplatform, amelyen az értékpapír legelső kibocsátása megtörtént.

Az XRP-birtokosok ezreit képviselő amerikai ügyvéd, John Deaton egy tweetben osztotta meg, hogy az LBC ügyében tisztázást kért a bíróságtól, hogy tudni lehessen, értékpapírnak számít-e vagy sem. Barbadoro viszont úgy döntött, nem foglal állás ebben a kérdésben.

A bíró visszakozott a korábbi, januárban megfogalmazott álláspontjától.

Akkor azt nyilatkozta Deaton kérdésére, hogy az LBC tokenek másodlagos értékesítése nem számít értékpapír-ügyletnek, így a tokenek sem számítanak értékpapírnak.

A meghallgatáson a bíró egyértelművé tette, hogy szerinte kizárólag a közvetlenül értékesített tokenek számítanak értékpapírnak.

A SEC ugyanezen az állásponton volt, a másodlagos piacok esetében nincs szó értékpapírokról.

A SEC tavaly novemberben nyert pert az LBRY ellen, és 22 millió dolláros bírságot szabtak ki a cégre.

Májusban viszont felülvizsgálták az ügyet, és a fizetendő összeget 111 ezer dollárra csökkentették, a platform működésképtelenségének, és a cég pénzhiányának az indokával.

A Ripple ügyében a sajtóértesülések alapján a következő pár hónap során megszülethet a döntés, és az eljáró bíró, Analisa Torres ítéletet hozhat, legalábbis erre utalt Jeremy Hogan, a Ripple egyik jogi tanácsadója.

„A következő pár hónapban valamikor le fog tisztulni a kép, és ha nem is a Ripple teljes győzelmével zárul az ügy, az év végére minden részlet ki fog derülni. Ha ezek a részletek kedvezőtlenek, akkor a fellebbezések el fognak húzódni egy ideig, abban biztos vagyok. De ez nem nagyon számít a tipikus XRP-tulajdonos számára.”

Olvastad már? Gurbács Gábor: „A Bitcoin ETF nem a legfontosabb adoptációs tényező”

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!